Άδειος ο ναός , μα γεμάτος ο νους, η ψυχή και η καρδιά μας! – Άρθρο της Άννας Ζανιδάκη

Απόψεις Ελλάδα Κοινωνία Κυρίως θέματα Το Τρίτο Μάτι
Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Άδειος ο ναός , μα γεμάτος ο νους, η ψυχή και η καρδιά μας!
Τι κι αν τα στασίδια παραμένουν άδεια.
Τι κι αν οι πιστοί δε δύναται να εισέρχονται εις τον Οίκον Του Θεού.
Η ψυχή τους , το μυαλό τους και η καρδιά τους , είναι αφοσιωμένα και άρρηκτα δεμένα και διαδεδομένα, με το νόημα και την ουσία ,της Πίστης και της Ορθοδοξίας μας.

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Αδιαμφισβήτητα τηρούμε και παρατηρούμε, το λόγο του Κυρίου μας, χωρίς να είμαστε σε θέση πάντα, να τον ακολουθούμε κατά γράμμα.

Άνθρωποι , με αδυναμίες, πάθη και λάθη, καλούμαστε να δούμε και να εντρυφήσουμε, σε εκείνα τα δώματα της θρησκείας μας, τα εφαρμόσιμα και προσιτά , σε κάθε εδάφιο της ψυχής και του νου μας.

Τι κι αν άνοιξαν τώρα οι ναοί και η προσέλευση των πιστών, τηρείται ευλαβικά, ανταποκρινόμενοι , σε νέα μέτρα και νέες τάξεις και διατάξεις πραγμάτων και ανθρώπων.

Ο Ιησούς πρέπει να κατοικεί μέσα μας, να υφίσταται σε κάθε κύτταρό μας και να μαρτυρούν οι πράξεις μας , το πόσο ενάρετοι και καλοκάγαθοι είμαστε , ως τέκνα του και άξιοι συνεχιστές του Έργου Του.

Αντ αυτού, υποτιθέμενοι λάτρεις της Ορθοδοξίας, κάποιοι, ενίσταντο , δριμύτατα , για τις μη προσελεύσεις τους , στις εκκλησίες,.
Άτομα ,που δεν πατούσαν το πόδι τους,είχαν ξεχάσει τι πάει να πει Χριστιανισμός και Ορθοδοξία.

Όλα για το ρημαδοθεαθήναι, όλα για μια επικάλυψη λαθών, παθών, που θυμήθηκαν να δουν και να φανερώσουν, το δήθεν καλό τους χαρακτήρα.

Άτομα που δεν ήξεραν τι πάει να πει Κοινωνία , Θεία Μετάληψις, διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους , Διαμαρτυρόμενοι για την τότε απόφαση και κατάσταση που επικρατούσε.

Ειλικρίνεια ουδεμία, ουδέποτε,παρά υποκρισία, Φαρισαϊσμός από όλους και από όλα .

Ποιος θα βρεθεί όμως να δείξει και να αναδείξει αυτή την οχλαγωγία , αυτή τη βλασφημία άραγε;

Κι όμως , πολλοί από μας, καρτερικά και υπεύθυνα,σεμνά και υπάκουα , τηρήσαμε αυτά τα μέτρα σύμφωνα πάντα με τα μέτρα και τα σταθμά του καθενός και της καθεμιάς μας,απευθυνόμενα σε μία και μοναδική αρετή μας.

Υπευθυνότητα ,ωριμότητα,κρίση και ποτέ επίκριση, κληθήκατε να σταθούμε και να διεκπεραιώσουμε όλοι μας και όλες μας ,εκείνη τη δύσκολη ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Παρόλο αυτά ,υπήρξαν και οι καταπατητές ,οι ανένταχτοι και ανυπάκουοι, πάραυτα Χριστιανοί και Χριστιανές.