Να χάνεσαι στα μέσα μου… Χρήστος Νινιός: Στέλνω ένα γράμμα στο Θεό

Απόψεις Κοινωνία Κόσμος Κυρίως θέματα
Επιμέλεια Lena Kyropoulos

Καλημέρα! Σήμερα η πόλη μου είναι συννεφιασμένη! Έτοιμος να βρέξει ο Θεός…μέσα όμως λιακάδα.
Ακόμη ένα P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S που με βρίσκει με σβηστό κινητό, (ντεμέκ φόρτιζε) όλο το βράδυ και έτσι “έκλεψα” λίγες στιγμές να ανασάνει η ψυχή μου! Επιτέλους, καραντίνα τέλος! Πίνω λοιπόν το πρώτο καφεδάκι της ημέρας και έχω όρεξη να γράψω και να αφεθώ στις νότες. Να μπουν σαν καράβια μέσα στην ψυχή μου και να με ταξιδέψουν βαθιά, δεν παλεύεται αλλιώς η μέρα!

Είμαι ανάμεσα στη μάχη του τίτλου. Να βάλω τον πιασιάρικο που όλοι ξέρουμε ή το “κλείσε την τηλεόραση γλυκιά μου” για να δείξω και τον άλλο Χρήστο; Καταλήγω με πάσα ειλικρίνεια στην πεπατημένη του στέλνω ένα γράμμα στο Θεό! Το πως γεννήθηκε αυτό το τραγούδι, το άκουσα από τον ίδιο τον Χρήστο ένα απόγευμα με συζήτηση και καφεδάκι κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Κάποιες φορές ή το Σύμπαν μας κάνει πλάκα ή το παιχνίδι είναι στημένο από πριν, με τόσο σεναριογράφο και σκηνοθέτη εμάς τους ίδιους. Στο πρώτο άκουσμα του νέου του τραγουδιού προβληματίστηκα. ΄Είπα μέσα μου: Ένας που δεν συμβιβάζεται και δε θέλγεται από αληθινά ή μη “views “,αλλά το κάνει για όλο το φως της ψυχής του. Βαριά λέξη το “καλλιτέχνης”. Στα μάτια μου ήταν πάντα ο ειρηνιστής επαναστάτης που με όπλο τη τέχνη του και μόνο καταδίκαζε αυτή την ισόβια ανθρώπινη μοναξιά και το μονοπώλιο της ανοχής.

Όλοι εμείς οι γραφιάδες να ξέρετε, γράφουμε πάντα από ανάγκη να εκφράσουμε σκέψεις και συναισθήματα, αλλιώς θα κάνει η καρδιά μας μπουμ! Δεν είναι από ψώνιο…Είναι από ανάγκη εξωτερίκευσης. Σήμερα, απλώς πίνω τον καφέ μου παρεούλα μαζί σας και περπατάμε στις μουσικές διαδρομές του Χρήστου! Όταν λοιπόν άκουσα το” κλείσε τη τηλεόραση γλυκιά μου”, χάρηκα τόσο πολύ μέσα μου για όλους τους συμμετέχοντες, γιατί είπα…Ναι, ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που δε συμβιβάζονται!

Αυτή η εποχή μας τα έχει όλα. Φουρτούνες, Άβυσσο,αλλά  και φρέντο καπουτσίνο με lite συνειδήσεις για να μη μας πέφτει βαριά η καλημέρα! Δε θα πω άλλα…Ακούστε το νέο τραγούδι και αναλογιστείτε τι μπορείτε να αλλάξετε από τη συμπεριφορά σας, ώστε το μερίδιο ευθύνης που σας,μας αναλογεί, να μην είναι λουκέτο,αλλά μία εκδρομή.

Καλημέρα Χρήστο…

Για αυτό…”ας κλείσουμε την τηλεόραση γλυκιά μου”…γλυκέ μου…εκπέμπει κύματα που φέρνουν ψύχρα και ας ανάψουμε την αγκαλιά,το φιλί, το βλέμμα ,αλλά και τη νίκη της ζωής!

Καλημέρα είπαμε; Παιδί άλλο έναν καπουτσίνο φρέντο σε παρακαλώ με ζάχαρη αυτή τη φορά για να είναι τα όνειρα μέσα στη γλύκα!

 

Την αλήθεια μας,

Lena Kyropoulos And Personalities Team

 

Υ.Γ. Καλημέρα …”Δάσκαλε” :))