Mary’s Notes – 5 λόγοι για να μπεις σε χριστουγεννιάτικο mood ΤΩΡΑ !

Mary's Notes Απόψεις
Γράφει η Μαίρη Λεριά

Καταρχάς να σου το ξεκαθαρίσω ! Ήμουν σχεδόν πάντα οπαδός της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης,του χριστουγεννιάτικου πνεύματος και του χριστουγεννιάτικου mood που σε καλώ να οικειοποιηθείς εδώ και τώρα ! Οπότε το συγκεκριμένο άρθρο δεν θα είναι αξιοκρατικό. Κάτι το οποίο δεν ακούγεται και παράλογο αν το καλοσκεφτείς.
Εξάλλου βιωματικές είναι οι ιστορίες που μοιράζομαι μαζί σου. Από μικρό παιδί λοιπόν θυμάμαι την προ Χριστουγέννων περίοδο!Την περίμενα με τόση ανυπομονησία! Κυρίως την περίοδο εκείνη που δεν είχα διάβασμα, βλέπε τάξεις του Δημοτικού σχολείου. Με θυμάμαι να αγοράζω με τη μαμά μου γύψο και να ψάχνουμε κουκουνάρια στο πάρκο απέναντι από το πατρικό μου σπίτι .Στη συνέχεια αγόραζα καλαθάκια , έβαφα τα κουκουνάρια και τα βράδια ήσυχα-ήσυχα δημιουργούσα χειροτεχνίες με γύψο. Χρυσά κουκουνάρια, κεριά και χριστουγεννιάτικες ανέξοδες handmade ιστορίες. Κάποια τα χάριζα και κάποια τα κρατούσα για εμάς.Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν αυτό το κλασικό των δεκαετιών 70 και 80. Ψηλό μεν, φτωχό δε. Θαρρείς και κάποιος είχε κουτσουρέψει τα κλαδιά του. Έμοιαζε τόσο άσχημο στα παιδικά μου μάτια. Και ονειρευόμουν εκείνα τα παχουλά καταπράσινα δέντρα βγαλμένα από αμερικανική ταινία. Κάτι το οποίο συνέβη με απόλυτη επιτυχία στα επόμενα χρόνια. Δεν θα σου πω ψέματα, σαφώς και υπήρξαν,υπάρχουν ή θα υπάρξουν στιγμές, που αυτή η περίοδος διακατέχεται από την γνωστή χριστουγεννιάτικη μελαγχολία, αλλά για αυτή τη μελαγχολία πιθανώς να σου μιλήσω σε κάποια άλλη γραπτή μας συνάντηση. Προς το παρόν σου έχω 5 λόγους, που θα σε οδηγήσουν στο χριστουγεννιάτικο mood το συντομότερο δυνατόν. Ξεκινάμε !

Λόγος Νο 1. Στόλισε χριστουγεννιάτικο δέντρο, αγόρασε σκούφους σε κλασικό και αγαπημένο κόκκινο – άσπρο χρώμα,γυαλιστερές γιρλάντες, βάλε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια – λαμπιόνια στη πρίζα και παραδώσου σε αυτή τη γλυκιά, ζεστή και λαμπερή εικόνα. Χαλάρωσε και σκέψου ότι τα Χριστούγεννα είναι πηγή αισιοδοξίας και οικογενειακής θαλπωρής. Αμήν.

Λόγος Νο 2.Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αγάπης. Δες το λοιπόν σαν μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανταλλάξεις ευχές, να συγχωρέσεις και να επαναπροσδιορίσεις συναισθηματικές αρνητικές εκκρεμότητες του παρελθόντος. (Λέω εγώ τώρα…)

Λόγος Νο 3.Τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη περίοδος για να ανακαλύψεις κρυμμένα ταλέντα σε χειροποίητες κατασκευές και κάθε είδους διακοσμητικές ιστορίες. Βάψε κουκουνάρια,δημιούργησε χριστουγεννιάτικα ρεσώ και διακοσμητικά στεφάνια, φτιάξε χειροποίητα αρωματικά με πορτοκάλι και γαρύφαλλο, φτιάξε χειροτεχνίες και ότι άλλο βάλει ο νους σου, που παραπέμπει σε diy ιστορίες με εφόδια τη φαντασία και τη διάθεση. Μην ανησυχείς για το αποτέλεσμα! Το θέμα είναι να το διασκεδάσεις, να χαλαρώσεις και να απασχοληθεί δημιουργικά το σώμα σου και το πνεύμα σου. Και η ψυχή σου! Άσε που όλο αυτό είναι και οικονομικό.

Λόγος Νο 4. Άσε τον Σεφ που έχεις μέσα σου, να πάρει σάρκα και οστά. Τώρα είναι η ώρα που μπορείς να μεγαλουργήσεις στη κουζίνα σου. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, cupcakes, κουλουράκια, βασιλόπιτες. Μην αγχωθείς για το αν θα είναι νόστιμα ή όχι, δηλαδή αν τρώγονται! Δεν είναι το θέμα μας αυτό! Ούτε το καθάρισμα (Εσύ θα καθαρίσεις βέβαια, δεν αλλάζει αυτό). Ζήσε το γαστρονομικό ταξίδι των Χριστουγέννων και απόλαυσε τη διαδρομή. Αυτο είναι το ζητούμενο.

Λόγος Νο 5. Γίνε γενναιόδωρος. Άσε στην άκρη τον Σκρουτζ που μπορεί και να υπάρχει μέσα σου . Χάρισε και μοίρασε απλόχερα δωράκια, μικρά δωράκια (μην ξοδεύεις και μου το χρεώσεις μετά) και αγκαλιές. Κυρίως αγκαλιές και χαμόγελα. Είναι ανέξοδες,ταιριάζουν σε όλες τις σχέσεις (σχεδόν),τονώνουν την αυτοεκτίμηση τόσο τη δική σου όσο και των άλλων, είναι ξεχωριστές και αντικαθιστούν σκέψεις, πράξεις, συναισθήματα και λέξεις!Και σου το λέω εγώ που οι αγκαλιές δεν είναι το καλύτερο μου!
Λοιπόν; Τι λες; Μήπως να ξεκινούσες εκείνους τους κουραμπιέδες;