Μπακαλιαροκροκέτες

Μαγειρική Ορεκτικά

Μπακαλιαροκροκέτες

ΥΛΙΚΑ για 5-6 άτομα:
1 μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο ,
1 αβγό,
100 γρ. τυρί φέτα,
½ ματσάκι μαϊντανό,
1 μπουκάλι μπίρα,
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
Λάδι για τηγάνισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κύβους. Τον ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την μπίρα, το αυγό και τον μαϊντανό, αφού τον έχουμε ψιλοκόψει.
2. Τρίβουμε μέσα την φέτα και ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
3. Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια, όπως τα κεφτεδάκια.
4. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε πολύ λάδι, σε μέτρια θερμοκρασία.

Επιμέλεια Κυριακίδης Ευάγγελος

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης

Κοινοποιήστε το άρθρο:
error