Οι «Θεόμυθοι του Ολύμπου» στον Πολυχώρο Αυλαία στον Πειραιά!

Μια παράσταση από το Μικροθέατρο του Ρέον, βασισμένη στους μύθους που βρίσκουμε στο ομώνυμο βιβλίο: Αθηνά και Αράχνη- Ποσειδώνας και Αθηνά- Ήρα και Γαλαξίας- Απόλλωνας και Δάφνη- Το μήλο της Έριδας- Ήφαιστος και Ήρα – Δίας πατέρας των Θεών

Με Κούκλες, Ηθοποιούς, Αντικείμενα, Ήχους, Παιχνίδια και πολλές μικρές (και μεγάλες) ανατροπές!

Η ιστορία
7 Ιστορίες-Μύθοι του 12Θεου, άλλοι πολύ, άλλοι λιγότερο γνωστοί: Γιατί η Αθηνά μεταμόρφωσε σε Αράχνη την καλύτερη υφάντρα της Λυδίας; Πώς δημιουργήθηκε ο γαλαξίας; Γιατί οι ιέρειες του Απόλλωνα φορούσανε δάφνινα στεφάνια; Είναι πράγματι η Αφροδίτη η ομορφότερη Θεά; Θα μπορούσε η Αθήνα να λέγεται Ποσειδωνία; Γιατί έφυγε ο Ήφαιστος από τον Όλυμπο; Ποιο το παράπονο του Δία;

Η παράσταση
Μια σπονδυλωτη παράσταση 7 μύθων, σε σκηνοθεσία της Ξανθής Ταβουλαρέα, βασισμένη στο βιβλίο: Θεομύθοι του Ολύμπου- σενάρια κουκλοθεάτρου.
Ηθοποιοί , Κούκλες και Αντικείμενα αναμετρώνται με τους Θεούς του Ολύμπου. Μια παράσταση γεμάτη κέφι και μυθικές καταστάσεις, για όλη την οικογένεια. Βασισμένη στις αρχές του θεατρικού παιχνιδιού, 2 ηθοποιοί ερμηνεύουν 11 ρόλους. Εμψυχώνουν κούκλες, , τραγουδάνε, χορεύουν και γεμιζουν τη σκηνή με Θεούς κι Ανθρώπους.

Το μικροθέατρο του Ρέον, είναι οι “compact” παραστάσεις από το Ρέον Θεάτρο: Δύο ηθοποιοί που λένε ιστορίες και παραμύθια με τη βοήθεια πολλών αντικειμένων και διαφόρων μορφών. Η ιδιαιτερότητα του μικροθεάτρου είναι πως λόγω της ευελιξίας του μπορεί να παίξει σε όλους τους χώρους, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. (Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα: Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική Εκστρατεία, ο Μικρός Ονειροπόλος, Mama Comedy)

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενα – σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα
Ερμηνεύουν, τραγουδούν και παίζουν με τους Θεούς: Γεωργία Ζάχου, Νέδη Αγαπίου
Σκηνικά – Κουστούμια: Ρέον Θέατρο
Κατασκευή Κούκλας: Ξανθή Ταβουλαρέα
Παραγωγή: Ρέον Θέατρο

Θέατρο: Πολυχώρος Αυλαία
Μεραρχίας & Κουντουριώτου 182, Πασσαλιμάνι, Πειραιάς

Επικοινωνία – Κρατήσεις:

21042997771-690 646 16 16