4η Sportexpo 2019

Ελλάδα Κυρίως θέματα Οικονομία

4η Sportexpo 2019

Με πάνω από 100 συμμετοχές ανοίγει την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 η 4η Sportexpo με 40 αθλητικές ομοσπονδίες , 18 ενώσεις – φορείς 20 σταθμοί άθλησης και 5000 μαθητές και πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου και θα διαρκέσει έως τις 13 του ίδιου μηνός .
Η Sportexpo στοχεύει , μεταξύ άλλων , στην προβολή του έργου και των προγραμμάτων των αθλητικών ομοσπονδιών και των ενώσεων αθλημάτων και στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενήσει παράλληλες εκδηλώσεις , όπως τουρνουά , επιδείξεις , σεμινάρια κ.ά. με στόχο την ανάδειξη και μη διαδεδομένων αθλημάτων , αλλά και τη δημιουργία αθλητικής συνείδησης .
« Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε γύρω από τη Sportexpo μια αθλητική γιορτή και να της δώσουμε έναν διεθνή χαρακτήρα . Και αυτή η δυνατότητα μας δίνεται μέσα οπό τη συνεργασία Ελλάδας , Βουλγαρίας , Σερβίας και Ρουμανίας για τη διεκδίκηση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων . Μέσα από αυτή τη συνεργασία θέλουμε να “χτίσουμε” μια μεγάλη διεθνή έκθεση αθλητισμού » , σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου για τη Sportexpo ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo , κ. Τάσος Τζήκας .
Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Ακριτίδης , ειδικός σύμβουλος του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού , κ. Γιώργου Βασιλειάδη , εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η αθλητική οικογένεια της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο θα στηρίξει την Sportexpo , τη μεγαλύτερη , όπως τη χαρακτήρισε , έκθεση αθλητισμού στη χώρα .
Τη φετινή έκθεση συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ – Helexpo και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού . Επίσης , σημειώνεται ότι και φέτος η Sportexpo «διασταυρώνεται » με τον Διεθνή Μαραθώνιο « Μέγας Αλέξανδρος » , που διοργανώνεται την Κυριακή 14 Απριλίου από τον αθλητικό σύλλογο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝΑ .
Η είσοδος στην Sportexpo είναι ελεύθερη , ενώ θα διατίθεται και δωρεάν πάρκινγκ σε εκθέτες και επισκέπτες , με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου .
Το ωράριο της έκθεσης είναι το εξής :
Τετάρτη – Παρασκευή : 09:00 – 20:00
Σάββατο : 10:00 -20:00 .
Η τελετή έναρξης της Sportexpo θα γίνει την Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 19:00 , στο περίπτερο 17 .

Τσόχατζη Μαργαρίτα