Αυτά τα αλμυρά μπισκότα παρμεζάνας απαιτούν ελάχιστες δεξιότητες και εμπειρία.
Συνδυάζονται τέλεια με κρασί και ένα πλατό τυριών.
Τι θα χρειαστείς:
– 100 γρ. κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
– 100 γραμμάρια βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
– Φύλλα-φρέσκο δεντρολίβανο και θυμάρι, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
– μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
– 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό (ή ένα χτυπημένο αυγό)
Πώς θα τα φτιάξεις:
1 Σε ένα μίξερ και μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, ανακάτεψε το βούτυρο, το αλεύρι και την παρμεζάνα, μέχρι να ενωθούν.
2 Πρόσθεσε προαιρετικά φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι και ζύμωσε μέχρι να έχεις ζύμη.
3 Χώρισε τη ζύμη στη μέση και φτιάξε δύο κυλίνδρους. Τύλιξε με μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
4 Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C -όχι στον αέρα.
5 Κόψτε κάθε κύλινδρο σε μπισκότα πάχους 1 cm και, στη συνέχεια, με ένα κουπάτ δώσε ένα συγκεκριμένο σχήμα μπισκότου.
6 Βάλε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
7 Άλειψε την επιφάνεια κάθε μπισκότου με λίγο ζεστό νερό ή ένα χτυπημένο αυγό και πασπάλισε από πάνω μια μικρή ποσότητα επιπλέον τριμμένης παρμεζάνας ή ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.
8 Ψήσε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα στην επιφάνειά τους.
9 Βγάλε τα μπισκότα από τον φούρνο, θα είναι ακόμα αρκετά μαλακά. Άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς.
10 Μπορείς να αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο και να τα κρατήσεις 4 ημέρες στο ψυγείο.