Ψάρι με χόρτα και αγιολί

Ψάρι

Ψάρι με χόρτα και αγιολί

Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα ψαριού
1 ½ κιλό χόρτα διάφορα
4 πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
Ζωμό ψαριού
Χυμό λεμόνι
Άνηθο
Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Λίγο σαφράν
Κρουτόν

Για τη σάλτσα αγιολί
4-5 σκελίδες σκόρδου
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1.Πλένουμε τα χόρτα, τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε καλά.

2.Βράζουμε τις πατάτες πολύ καλά μαζί με λίγο σαφράν. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο μπλέντερ ρίχνοντας λίγο λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το υπόλοιπο σαφράν και συμπληρώνουμε ελαιόλαδο, ώσπου να έρθει στην επιθυμητή υφή.

3.Σοτάρουμε το φιλέτο ψαριού αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC, για 10 λεπτά περίπου.

4.Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε τα χόρτα με λίγο ζωμό ψαριού, χυμό λεμόνι και τα μυρωδικά.

5.Για τη σάλτσα αγιολί, λιώνουμε τις 4-5 σκελίδες σκόρδο, με λίγο αλάτι, να γίνουν κρέμα και αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο.

6.Στήνουμε τα χόρτα στο πιάτο, βάζουμε το ψάρι από πάνω, συμπληρώνουμε με τα κρουτόν και την αγιολί.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης