Ντολμαδάκια με Μπακαλιάρο

Μαγειρική Ορεκτικά

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα:
1 κιλό μπακαλιάρο φρέσκο,
Αμπελόφυλλα,
Χυμό 2 λεμονιών,
½ ματσάκι άνηθο,
½ ματσάκι μαϊντανό,
½ ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο,
200 γρ. ζωμό ψαριού,
200 γρ. νερό.

Για το αυγολέμονο:
2-3 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. .Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο και το φιλετάρουμε. Ψιλοκόβουμε το ψαχνό του ψαριού.
2. Πλένουμε τα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε.
3. Αναμειγνύουμε τα μυρωδικά με το ψάρι.
4. Στύβουμε στο ψάρι δύο λεμόνια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
5. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα με το μείγμα ψαριού και τα τυλίγουμε σε ρολάκια.
6. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και το ζωμό ψαριού. Αφήνουμε να βράσουν για 50-60 λεπτά.
7. Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνει αφρός. Ρίχνουμε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
8. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
9. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης