Καρέ αρνιού με κρουστά φέτας και λάδι βασιλικού

Καρέ αρνιού με κρουστά φέτας και λάδι βασιλικού

Καρέ αρνιού με κρουστά φέτας και λάδι βασιλικού

Υλικά για 2 άτομα
2 καρέ αρνιού (γαλλικής κοπής)
500 γρ. φρυγανιές σκληρή
200 γρ. κατσικίσια φέτα
300 ml. ελαιόλαδο
100 γρ. φρέσκο βασιλικό
1 κουταλάκι γλυκού βασιλικό ξερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1.Πέρνουμε το καρέ αρνιού, το καθαρίζουμε και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, δίνοντας το μια κρούστα.

2. Βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε σε ένα μείγμα τις φρυγανιές, την κατσικίσια φέτα και το ξερό βασιλικό.

3.Πανάρουμε με αυτό το υλικό το καρέ αρνιού και ψήνουμε στους 180oC για 8-10 λεπτά περίπου.

4.Φτιάχνουμε ένα μείγμα από λάδι βασιλικού. Πλένουμε τα φύλα βασιλικού, τα ζεματάμε σε βραστό νερό, τα στεγνώνουμε καλά και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο.

5.Σερβίρουμε το καρέ αρνιού με το λάδι βασιλικού.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης