Κατσικίσιο τυρί με καπνιστό σολομό, μέλι και μαστίχα Χίου

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα:
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
50 γρ. καπνιστό σολομό σε φέτες
4 τεμ. γλυκάνισο
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας μαστίχα Χίου σκόνη
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας Χίου
50 γρ. πράσινη σαλάτα εποχής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σοτάρουμε για λίγο το τυρί με το βούτυρο και το μέλι και σβήνουμε με το λικέρ της μαστίχας Χίου.

2.Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τη σαλάτα εποχής και τη σκεπάζουμε με τον καπνιστό σολομό.

3.Αλείφουμε με την σπάτουλα το τυρί πάνω στο σολομό.

4. Ρίχνουμε την σκόνη της μαστίχας μέχρι να δέσει.

5.Περιχύνουμε το τυρί με την σάλτσα και σερβίρουμε.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης