Εντυπωσιάζοντας την παρέα με ψητές γλυκοπατάτες σε 25 λεπτά!

Ψητές γλυκοπατάτες με μυρωδικά και παρμεζάνα έτοιμες σε 25 λεπτά, για να εντυπωσιάσεις την παρέα.
Τι θα χρειαστείς:
– 2 γλυκοπατάτες μέτριες-μεγάλες
– 2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο
– 1 1/2 κουταλάκι από μείγμα 1/2 κουταλιάς ρίγανη, 1/2 βασιλικό και 1/2 θυμάρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Πώς θα το φτιάξεις:
1 Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες εξωτερικά και μετά τις κόβουμε σε στρογγυλές λεπτές φέτες. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2 Βάζουμε το μείγμα των μπαχαρικών με το τυρί σε ένα μικρό μπολ.
3 Περιχύνουμε τις γλυκοπατάτες με το λάδι και στη συνέχεια τις ανακατεύουμε καλά.
4 Προσθέτουμε το μείγμα βοτάνων – παρμεζάνας στο μπολ και ανακατεύουμε ξανά καλά.
5 Βάζουμε τις γλυκοπατάτες στη φριτέζα σε μία στρώση. Μάλλον θα χρειαστεί να τις ψήσουμε σε παρτίδες.
6 Τηγανίζουμε στον αέρα στους 200°C για 15-18 λεπτά μέχρι οι άκρες να γίνουν τραγανές και το κέντρο να μαλακώσει στο πιρούνι.
7 Σερβίρουμε αμέσως.