Θεσσαλονίκη – Τηρήθηκαν τα μέτρα στις εκκλησίες.

Ελλάδα Κοινωνία Κυρίως θέματα

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και έχουμε την κορύφωση του Θείου Δράματος . Είναι η μέρα απόλυτου πένθους για όλη τη Χριστιανοσύνη , ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας . Σήμερα κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η Σταύρωσή Του , προκειμένου να λυτρωθούν οι άνθρωποι από τις αμαρτίες τους .
Η φετινή, όμως, Μεγάλη Παρασκευή δεν θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια. Τα μέτρα τηρήθηκαν κατά γράμμα του νόμου και μάλιστα με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του ιερέα στο ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Θεσσαλονίκη , όπου ο ιερέας μαζί με το νεοκόρο δεν επέτρεψαν την είσοδο ούτε των δημοσιογράφων στο ναό για να αποτυπώσουν την κατάσταση . Οι εκκλησίες ήταν άδειες και οι πιστοί απουσίαζαν από τη συμμετοχή τους στην κορύφωση του Θείου Δράματος . Λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση κατά του κορωνοϊού , οι ακολουθίες τελέστηκαν σήμερα κεκλεισμένων των θυρών μόνο από τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό των ναών αλλά πάντα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης , με αποτέλεσμα οι πιστοί να τις παρακολουθήσουν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.
Το politispress.gr βρέθηκε στην εκκλησία του Αγίου Μηνά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης απ όπου και οι φωτογραφίες

 

 

 

 

 

Μάλιστα , όπως μας είπαν οι ιερείς του Αγίου Μηνά , π. Κωνσταντίνος και π. Διονύσιος είναι πολύ στεναχωρημένοι με αυτή την κατάσταση ,όμως , τηρούν ευλαβικά τα μέτρα της απαγόρευσης και περιμένουν με υπομονή να λήξουν τα μέτρα για να έρθει και πάλι ο κόσμος στις εκκλησίες.

Μαργαρίτα Τσόχατζη