Οι Wheel Chair του ΑΡΗ & του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ έγραψαν ιστορία στο Παλέ ντε Σπορ.

Μετά το πέρας του αγώνα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 , μεταξύ της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και της φιλοξενούμενης Κ.Α.Ε. του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ με επικράτηση των πρασίνων, οι δύο Σύλλογοι, τίμησαν την αλληλεγγύη και την αθλητική φιλία. Το ήρεμο κλίμα διεξαγωγής του αγώνα, παρόλο το πάθος τόσο των παικτών, όσο και του κοινού, καθώς και ο εναγκαλισμός των παικτών αμφοτερόπλευρα, ήταν το επισφράγισμα του υγειούς αθλητισμού και η υπόσχεση διαφύλαξης των μεγάλων αξιών που πρεσβεύει. Όσοι παρευρέθηκαν χθες στο κατάμεστο Palais de Sport, βίωσαν ακριβώς αυτή την άδολη χαρά! Τη σκυτάλη παρέλαβαν οι ομάδες ΑμεΑ καλαθοσφαίρισης της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και της Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ στο ίδιο ακριβώς ύφος πριν την πρεμιέρα τους.

 

Wheel Chair ΑΡΗΣ με την Πρόεδρο Βίκυ Νικολακάρου και τον Πρόεδρο της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, Χάρη Παπαγεωργίου.

Ο Πρόεδρος της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, κ. Χάρης Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος της Wheel Chair AΡΗΣ, κ. Βίκυ Νικολακάρου, καθώς και ο Πρόεδρος της Wheel Chair του Παναθηναϊκού, κ. Δημήτρης Πετρούνιας, απέδειξαν πως λειτουργεί η ευγενής άμιλλα και ο αλληλοσεβασμός στον αθλητισμό, καθώς και ο ρόλος προτύπων και προσώπων με ή χωρίς αναπηρία.

Η Πρόεδρος της Wheel Chair ΑΡΗΣ, κ. Βίκυ Νικολακάρου, καθώς και ο Πρόεδρος της Wheel Chair του Παναθηναϊκού, κ. Δημήτρης Πετρούνιας

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Χανιώτη Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη, που με το δικό του ξεχωριστό τρόπο και το λαμπερό του χαμόγελο, υποστήριξε ένθερμα τους παίκτες και των δύο ομάδων. Ο αγώνας έληξε με νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας 47-72 ,αλλά όλοι βγήκανε κερδισμένοι, γιατί χθες νίκησε ο αθλητισμός!

Ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης μαζί με την Πρόεδρο της Wheel Chair K.A.E. ΑΡΗΣ, κ. Βίκυ Νικολακάρου μαζί με τους αυριανούς Εν δυνάμει Πρωταθλητές.

 

 

Ως θεατής και πρώην αθλήτρια του μπάσκετ, ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησα έναν τέτοιο «διαφορετικό αγώνα» και σίγουρα όχι η τελευταία! Απαιτείται μεγάλη προσοχή και δεξιότητα, καθώς και γνώσεις διαχείρισης τόσο για τις κινήσεις με το αναπηρικό αμαξίδιο, όσο και για τη νοητική εγρήγορση, ευστροφία και φαντασία, στο πως να κάνεις «προσποίηση» στον αντίπαλο για να τον αποφύγεις.

 

 Ένα εντελώς διαφορετικό Jump ball ,αλλά με αδιαπραγμάτευτο πάθος στο όνειρο.

 

Υπήρχαν και εδώ σκριν, αλλά και ασίστ που απαιτούσαν σχεδιασμό, ευελιξία και ταχυδυναμικές κινήσεις στο παιχνίδι τους. Αυτό που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα, ήταν η άμυνα και η στρατηγική του man to man που ξαφνικά μετατράπηκε σε wheel chair to wheel chair και συνειδητοποίησα τι ψυχικό σθένος, οφείλει να διαθέτει κανείς για να παίξει μπάσκετ σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το jump ball όταν βρίσκεσαι καθήμενος, καθώς και η όλη διαδικασία του παιχνιδιού, αλλάζουν ως θέαση, όμως  η ομορφιά του αθλήματος παραμένει εγχάρακτη και ατόφια στη μνήμη!

Η ομορφιά του αγώνα και ο σημαντικός ρόλος της κερκίδας

 

Από τα ομορφότερα μηνύματα που διδάσκει η αθλητική φιλία ,η αδελφοσύνη

 

Τα άνω άκρα εμφανώς πιο δυνατά και δουλεμένα ασκούν το ρόλο του κατευθυντήριου μοχλού, έναντι των ατροφικών κάτω άκρων. Η δύναμη και το πως λειτουργεί η βαρύτητα σε συνδυασμό με την ισορροπία των παικτών, ήταν κάτι που μου έδωσε άλλο καθρέπτη, ειδικά μετά την πτώση και την τούμπα παίκτη με αμαξίδιο στο αγωνιστικό παρκέ. Το πάθος, η ένταση, η χαρά, η κοινή προσπάθεια και η επιβράβευση του ευ αγωνίζεσθαι με τον ήχο του χειροκροτήματος από το φιλοθεάμων κοινό, είναι όλα αυτά τα σταθερά σημεία επανεκκίνησης και συγκέντρωσης στο στόχο. Να παίζεις έντιμα και φυσικά για τη φανέλα της ψυχής σου. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για όλα τα μαθήματα ζωής που μας δίδαξαν χθες.

 

Vincit qui se vincit. Κυριαρχεί αυτός, που κυριαρχεί στον εαυτό του. *Την υπέροχη εικόνα τη δανείστηκα από το www.epirus24.gr ,το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό ανήκει στο αρχείο μας.

 

Ενός λεπτού σιγή για τον υπέρτατο :Bryant Kobe 

 

Με αγάπη

Lena Kyropoulos & Personalities team