Νοτοπούλου: “Το μοντέλο «αχρείαστο outsourcing» είναι επιβλαβές για το Δήμο είναι όμως επικερδές για όσους η ΝΔ υπηρετεί με υπερβάλλον ζήλο!”

Κυρίως θέματα Πολιτική
Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «Θεσσαλονίκη Μαζί» και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, μαζί με τις δημοτικές συμβούλους Ρία Καλφακάκου και Έλλη Χρυσίδου καθώς και στελέχη της δημοτικής παράταξης επισκέφθηκαν, την Τρίτη 29 Οκτώβρη, τον ΣΜΑ Θεσσαλονίκης και την Εποπτεία Καθαριότητας του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος, προκειμένου να συζητήσουν δια ζώσης τις επιπτώσεις του «αναπτυξιακού»  νομοσχεδίου, του νομοσχεδίου –έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και τα προβλήματα που τους απασχολούν σε σχέση με την καθημερινή εργασία τους.

Συζήτησαν για τη λαίλαπα αντιαναπτυξιακών  μέτρων που παραδίδει τους ΟΤΑ σε ιδιώτες χωρίς να κρατούνται ούτε τα προσχήματα, καθώς δε χρειάζεται να τεκμηριώνει καν την αδυναμία  του ο Δήμος για την παροχή υπηρεσιών πριν τις εκχωρήσει σε ιδιώτες. Υπήρξε εκτενής αναφορά στις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πολιτική για τους πολίτες, ακόμα χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες με πολύ υψηλότερο κόστος για τον πολίτη, ταυτόχρονα με την απώλεια θέσεων εργασίας.

Η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» σημείωσε πως «η καταψήφιση του ψηφίσματος του Συλλόγου των εργαζομένων από τη δημοτική αρχή, συνιστά προβληματική στάση του νέου δημάρχου κ.Ζέρβα που με το ένα πόδι πατά στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και με το άλλο στις επιταγές της ΝΔ που τελικά τόσο αγάπησε, τώρα που πέσανε οι μάσκες των ακομμάτιστων. Τον καλούμε να μείνει σταθερός στις δεσμεύσεις του και να υπηρετήσει το συμφέρον του Δήμου, και όχι του Υπουργού Ανάπτυξης των λίγων, κ. Γεωργιάδη».

 «Εμείς» τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, «ξέρετε ποιοι είμαστε και τι πιστεύουμε. Το αποδείξαμε και κατηγορηθήκαμε. Σε συνθήκες δημοσιονομικών περιορισμών, επειδή πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δώσαμε πόρους και προσωπικό. Τις προάλλες είχαμε την ορκωμοσία της 3Κ. Προεκλογικά μαζί συζητούσαμε τα σχέδια της ΝΔ για άλωση των ΟΤΑ. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Η ΝΔ είναι εδώ αποφασισμένη να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εμείς είμαστε εδώ, ΜΑΖΙ στη Θεσσαλονίκη αποφασισμένοι να μην τους το επιτρέψουμε. Το κάναμε στο παρελθόν θα το ξανακάνουμε στο παρόν. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιτεθεί ξανά στην πονεμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο πόλεμος άλωσης της αυτοδιοίκησης από τη ΝΔ μπορεί να ξεκίνησε, εμείς όμως υπερασπιζόμαστε τις δημοτικές υπηρεσίες με κάθε τρόπο.»

Ταυτόχρονα, τα στελέχη της  παράταξης δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα αιτήματα των εργαζομένων για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.