Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η “Καλιφόρνια της Ευρώπης”, όμως…

Κυρίως θέματα Οικονομία

Σε επιχειρηματικές προσπάθειες Ελλήνων επιχειρηματιών, αναφέρεται ρεπορτάζ της γερμανικης εφημερίδας SZ, η απεσταλμένη της οποίας στην Αθήνα συνάντησε στελέχη επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών, ο Πέτρος Οικονομίδης και ο Μάρκος Βερέμης.

«Έχω δει κάποια καταπληκτικά πράγματα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια», λέει ο κ. Οικονομίδης, γεννηθείς στη Νότια Αφρική, ειδικός στο μάρκετινγκ, ο οποίος είχε συμβάλλει στη διάσωση της Apple με την καμπάνια “Think Different”.

Ο Οικονομίδης ζει στην Αθήνα για σχεδόν 20 χρόνια, παρέχοντας συμβουλές σε νεοσύστατες επιχειρήσεις παγκοσμίως και ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι για την Ευρώπη αυτό που η Καλιφόρνια είναι για τις ΗΠΑ», δηλαδή ένας τόπος δημιουργικότητας, «με λίγη τρέλα».

Θεωρεί ότι η ΕΕ «δεν καταλάβαινε» ότι η Ελλάδα «υποτίμησε τις δυνατότητές της», γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα.

Για το Μάρκο Βερέμη, ιδρυτή της Upstream (εταιρία που δραστηριοποιείται σε προγράμματα κατά της απάτης στην τηλεφωνία) το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η διαρροή εγκεφάλων, οι περίπου 300.000-500.000 μορφωμένοι νέοι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, λόγω των capital controls που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2015, αποδεχόμενοι θέσεις εργασίας σε Λονδίνο, Βερολίνο ή Άμστερνταμ.

Πρόβλημα, συνιστούν εξίσου οι υψηλοί φόροι και οι κοινωνικές εισφορές, προσθέτει ο Βερέμης. Από τα ακαθάριστα 100.000 ευρώ για έναν μηχανικό, μόνο οι 30.000 κατέληξαν στις τσέπες του υπαλλήλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:
Οικονομία και προεκλογικές παροχές -Σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή την τελευταία έκθεση της Κομισιόν και
ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΑΣΜΟΥΣ Κύριο μέλημα της ιστορίας
Detrop – Oenos 2019 Ανοίγουν τις πύλες τους το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 οι εκθέσεις
Συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με εμφανή σημάδια εμπαιγμού και παραπλάνησης. Επιτέλους η δυσοσμία
Σήμερα θα ασχοληθούμε με το θέμα των ημερών.......Πολάκης το μείζων πρόβλημα......Πήρε 100.000 δάνειο από μη
Σύγχρονη και αναπτυξιακή προοπτική για την Ευρώπη του 2019-2024. Οι ευρωεκλογές του Μαΐου έχουν σημάνει
Κοινοποιήστε το άρθρο:
Ρούχα και φορέματα