Τα ντόπια ΜΜΕ μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για να συμπαθήσουμε τη Βασιλεία; – Άρθρο του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Κόσμος Πολιτική

Αυτό που έχω παρατηρήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό με τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα μας, είναι η λατρεία που δείχνουν στη Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Δεν περνάει μέρα που να μη δημοσιεύουν μια δραστηριότητα, μια συνήθεια, ένα σκάνδαλο, μια στιλιστική άποψη, τις διακοπές τους, τα φλερτ, το κάθε τι που κάνει κάποιο προβεβλημένο μέλος της Βασιλικής οικογένειας. Λες κι έχουν βαλθεί να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Λες και θέλουν να μας τους καταστήσουν απαραίτητους στην καθημερινότητά μας και να αρχίσουμε κι εμείς να αναζητάμε Βασιλείς και Πρίγκιπες. Αυτοί μας έλειπαν τώρα.
Η συχνότητα που προβάλλονται καθημερινά οι δραστηριότητες των εστεμμένων της Αγγλίας, είναι ίδια με τη συχνότητα που προβάλλονταν τα οπίσθια της Καρντάσιαν όταν ήταν στις δόξες τους.
Κάθε περιοδικό που σέβονταν τον αναγνώστη του, είχε και μια φωτογραφία φαρδιά – πλατιά, με τα οπίσθια της Κιμ Καρντάσιαν. Μόλις μαζεύτηκε η Αμερικανίδα star του τίποτα και περιορίστηκαν οι προκλητικές τις φωτογραφίες, πλημμύρισε ο Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός με το Μπάκινγχαμ. Τι κάνει ο εγγονός, τι κάνει ο δισέγγονος, τι κάνει η μια σύζυγος του μικρού εγγονού , τι φόρεσε η άλλη σύζυγος του μεγάλου εγγονού, με ποιες πήγε ο άτακτος γιος της Βασίλισσας, τι έκανε ο Κάρολος, τι έκανε η Καμίλα και τι η Ελισάβετ. Σε δουλειά να βρισκόμαστε και κυρίως να μη ξεχνιόμαστε.
Ποιος σας είπε ότι εμείς στην Ελλάδα είμαστε το αγοραστικό κοινό για τα προϊόντα που προωθεί στη Βρετανική αγορά, η Βασιλική οικογένεια και θα της αυξήσουμε τις πωλήσεις;
Μήπως έχουν βαλθεί τα ΜΜΕ να πείσουν την Ελληνική κοινωνία ότι η Βασιλεία είναι must και πρέπει να το σκεφτούμε κι εμείς εδώ στο νότο για να την επαναφέρουμε;
Βρε πάτε καλά ή να βάλουμε τις φωνές;
Αφήστε το Μπάκιγχαμ και τους εστεμμένους της Αγγλίας να βρίσκονται στο δικό τους κόσμο του Marlboro κι αφήστε μας εμάς στο δικό μας καημό της καθημερινότητας, που δεν έχει καμία σχέση με τις ελαφρότητες της Βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας.
Αν οι επιχειρηματίες που έχουν στα χέρια τους τα Ελληνικά ΜΜΕ, έχουν καημό να ζήσουν ξανά σε Μοναρχικό καθεστώς, καλά θα κάνουν να τα μαζέψουν και να πάνε να ζήσουν εκεί που έχουν και τις έδρες των επιχειρήσεών τους και να μας αφήσουν στην ησυχία μας. Εμείς εδώ και δεκαετίες το πολιτειακό το έχουμε λύσει άπαξ δια παντός. Αυτές τις σκέψεις να τις βγάλουν από το βρώμικο μυαλό τους.

Κρικόρ Τσακιτζιάν