Ακάρ: “Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και συζητάμε με την Αθήνα”

Κόσμος

“Η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητες γεώτρησης στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας της με τη Βόρεια Κύπρο”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χ.Ακάρ

Ο Άκαρ επεσήμανε ότι η Άγκυρα και η Αθήνα “θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους πάνω στο θέμα, κάτι που είναι «ευεργετικό» και για τις δύο χώρες, γιατί η Τουρκία “δεν αποτελεί απειλή για κανέναν”, όπως είπε.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα αντιτίθεται σε «προκλητικές πράξεις και ανεύθυνες δηλώσεις» για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

“Η επιθυμία και η προσδοκία μας είναι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας – που έχει τις μεγλύτερες ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο – και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου να γίνονται σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα θέματα. Αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμα μας “, δήλωσε ο Ακάρ.

“Η Τουρκία, σε κάθε περίπτωση, εκφράζει τη λύπη της για τα προβλήματα του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και κάνει προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση”, πρόσθεσε ο Ακάρ.

Αναφορικά με τις πρόσφατες συνομιλίες με την Ελλάδα, είπε: “Οι συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα προς την κατεύθυνση της συμφωνίας που συνάψαμε με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη”.

“Πιστεύω ότι αυτές οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και πιστεύω ότι θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών”, δήλωσε ο Ακάρ

ΠΗΓΗ militaire