Το δράμα 67χρονης άστεγης φιλόζωης με γιο καρκινοπαθή

Συγκλονίζει το δράμα της 67χρονης κυρίας Σοφίας η οποία το τελευταίο διάστημα ζει στο δρόμο.

Απίστευτη είναι η ιστορία της κυρίας Σοφίας η οποία εδώ και περίπου ένα χρόνο ζεί στο δρόμο ενώ τα βράδια φιλοξενείται σε δομή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

“Ο γιος μου είναι καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο, τα πρωινά του πηγαίνω φαγητό στο σπίτι που μένει κάτω από άθλιες συνθήκες και που δυστυχώς δε μας χωρά και τους δύο, φαγητό που παίρνω εγώ από το συσσίτιο του Δήμου”.

Μας λέει η κυρία Σοφία με δάκρυα στα μάτια…

“Το δράμα που ζω όμως τις τελευταίες μέρες έχει χειροτερέψει, έχω ένα μικρόσωμο σκυλάκι το οποίο είναι 12 χρόνων, το μεγάλωσα από μωρό, τον τελευταίο χρόνο το έχω δώσει σε τρεις οικογένειες για φιλοξενία, δυστυχώς η οικογένεια που ζούσε μαζί τους δε μπορούσε να το φιλοξενήσει άλλο και σήμερα το πρωί μου το εδωσαν, προτιμώ απόψε να μείνω στον δρόμο παρά να το αφήσω στον δρόμο μόνο του“.

Το δράμα της κυρίας Σοφίας δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους!

Ειδοποιήσαμε την Κοινωνική Οργάνωση Αντικρίση καθώς και το Δήμο Νεάπολης στον οποίο ανήκε ως δημότης η κυρία Σοφία.

Σε λίγη ώρα, εθελόντρια της Κοινωνικής Οργάνωσης Αντικρίση, δέχτηκε να φιλοξενήσει το σκυλάκι για μερικές ημέρες ώστε η κυρία Σοφία να μη μείνει έξω.

Ενώ γνωστή εθελόντρια του Δήμου Νεάπολης ανέλαβε την παροχή τροφών για το μικρό αλλά παράλληλα γέρικο σκυλάκι, το οποίο μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο των εθελοντών έκλαιγε απαρηγόρητο.

Τι ζητάτε κυρία Σοφία;

“Είμαι 67 ετών, σε λίγο καιρό θα πάρω σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικου και θα μπορέσω να ενοικίασω έναν μικρό χώρο να ζήσω σαν άνθρωπος με αξιοπρέπεια, αξιοπρέπεια που δυστυχώς έχω χάσει, εάν μπορεί να βρεθεί ένας χώρος να φιλοξενηθώ μαζί με το σκυλάκι μου θα ήταν δώρο Θεού, να μπορώ κι εγώ να μαγειρέψω ένα φαγητό για το παιδί μου, που βρίσκεται σε μαύρο χάλι, πεθαίνει!”

Έκκληση κάνει και η Κοινωνική Οργάνωση Αντικρίση σε όποιον θέλει και μπορεί να βοηθήσει την ατυχή ηλικιωμένη.

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν η γραμμή επικοινωνίας είναι το 6975892671