Πέτσας: Νέες αλλαγές στο lockdown – Ανοίγουν τα σχολεία 11 Ιανουαρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΕΤΣΑΣ

Φαίνεται ότι ο κορωνοίος δημιουργεί προβλήματα, όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στη σωστή λειτουργία των κοινωνικών δομών όλων των κρατών. Οι κυβερνήσεις πειραματίζονται προσπαθώντας να περιορίσουν το χειμωνιάτικό κύμα της επιδημίας

Έτσι από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου και έως 10 Ιανουαρίου, όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι που είχαν ανοίξει σταδιακά πριν από τα Χριστούγεννα. Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων από 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει ανοιχτή λειτουργία την ημέρα των Θεοφανείων για αγιασμό των υδάτων.

Όπως είπε ο κος Πέτσας : «Από αύριο, λοιπόν, και για μια εβδομάδα, κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια. Αξίζει να το κάνουμε, προληπτικά, καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες.
Μένουμε, λοιπόν, ξανά σπίτι. Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας».

Παρότι ο κ. Πέτσας δεν ανέφερε εάν θα ανοίξουν όλες οι σχολικές μονάδες ταυτόχρονα στις 11 Ιανουαρίου, εκτιμάται ότι η κυβέρνηση σκοπεύει για ταυτόχρονο χτύπημα των κουδουνιών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.