Πέθανε σε ηλικία 112 ετών και 353 ημερών ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Κοινωνία Κόσμος

Πέθανε σε ηλικία 112 ετών και 353 ημερών ο Ιάπωνας Σιτέτσου Ουατάναμπε, ο οποίος ήταν γηραιότερος άνδρας στον κόσμο.
Ο Σιτέτσου Ουατάναμπε, είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1907 στην Νιιγκάτα της Ιαπωνίας και απεβίωσε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου σε οίκο ευγηρίας στον οποίο διέμενε στην ίδια περιοχή.
Πρόσφατα ο Σιτέτσου Ουατάναμπε είχε ανακηρυχθεί από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο.
Όταν του είχε απονεμηθεί ο τίτλος, ο Ουατάναμπε, ο οποίος είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, είχε πει ότι το μυστικό της μακροβιότητας είναι: «Να μην θυμώνεις ποτέ και να κρατάς το χαμόγελό σου». Επίσης, είχε παραδεχθεί και μια αμαρτία, ότι του άρεσαν τα γλυκά, όπως οι πουτίγκες και τα παγωτά.
Κάτοχος του τίτλου του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο είναι μια γυναίκα, επίσης Γιαπωνέζα, η Κάνε Τανάκα, η οποία είναι 117 ετών.

Πλέον μετά τον θάνατο του Σιτέτσου Ουατάναμπε, ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στην Ιαπωνία είναι ο Ισάκου Τομόε, ηλικίας 110 ετών, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί αν αυτός κατέχει τον τίτλο αυτόν παγκοσμίως.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής στον κόσμο: περισσότεροι από 70.000 υπεραιωνόβιοι ζουν στη χώρα αυτή που έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 126 εκατομμύρια κατοίκους. Μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο Τζιρόεμον Κιμούρα, ο οποίος θεωρείται ο μακροβιότερος άνδρας στον κόσμο. Αυτός πέθανε το 2013 λίγο μετά τα γενέθλια του των 116 ετών.

Σύμφωνα με το Γκίνες, το επισήμως αναγνωρισμένο ρεκόρ μακροζωίας και στα δύο φύλα εξακολουθεί να κατέχει η Γαλλίδα Ζαν Λουίζ Καλμάν, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.