Κορωνοϊός ή …. Κωλώνει ο Υιός ; – Άρθρο του Φάνη Παπαδόπουλου

Απόψεις Κυρίως θέματα Το Τρίτο Μάτι Υγεία
του Φάνη Παπαδόπουλου

Μια χαρά μας φτάσανε μέχρι σήμερα. Πανικός παντού ή σχεδόν παντού προς το παρόν βέβαια. Λέμε προς το παρόν γιατί κάθε 10 λεπτά έρχονται και προστίθενται και άλλοι περιορισμοί. Τελικά είναι τόσα πολλά τα περιοριστικά μέτρα, που δεν μπορούμε πλέον να τα μετρήσουμε.
Και το ερώτημα παραμένει στο μυαλό μου, τόσα μέτρα χωρίς να έχουμε κανένα θύμα (ευτυχώς) από τον Κορωνοϊό. Φανταστείτε να έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις, τότε μάλλον θα ζούμε σε συνθήκες πολέμου. Τα πληκτρολόγια έχουν ανάψει από συμβουλές , είναι κακό αυτό ; και βέβαια είναι, εφόσον οι συμβουλές δεν είναι τεκμηριωμένες ή δεν λέγονται από στόματα ειδικών. Έχουμε ακούσει από το κρατικό κανάλι να ρωτά ο δημοσιογράφος (που στην προηγούμενη κυβέρνηση είχε άλλες απόψεις) σε καθηγητή ιατρικής και να επιμένει βέβαια, ότι δεν πρέπει να βγαίνουν τις Κυριακές για φαγητό οι οικογένειες και να μένουν σπίτι, παρά την αντίθετη άποψη του ειδικού.
Τα πληκτρολόγια έχουν ανάψει και από ανθρώπους που ενώ είναι σε κατάμεστη καφετέρια από κόσμο, αναρτούν στα social media τις απόψεις τους και κατηγορούν, όποιον κοινωνήσει στην εκκλησία ή όποιον εκκλησιαστεί την Κυριακή . Αυτοί σίγουρα κατά την γνώμη μου έχουν να πάνε στην εκκλησία από την βάπτισή τους , γιατί θα γνώριζαν ότι το ποσοστό της Ελλάδας μπορεί να είναι σε συντριπτικό βαθμό Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά το ποσοστό των ανθρώπων που εκκλησιάζεται είναι υπερβολικά μικρό. Ίσως και το 1,5% πανελλαδικά.
Μπορώ να πω επίσης, ότι με προβληματίζει και η τοποθέτηση της Μέρκελ , η οποία σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε , εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί να μολυνθεί από τον Κορωνοϊό το 60-70% του πληθυσμού της Γερμανίας. Τέτοια τοποθέτηση δεν την περίμενα και με βάζει σε σκέψεις, ότι ίσως κάτι να έχουν τελικά στο μυαλό τους. Ξέρετε ο φόβος στον άνθρωπο τον κάνει πιο ευάλωτο και αυτό είναι κάτι που πάντα το θέλουν οι κυβερνώντες.
Θα μου πείτε κακώς παίρνονται μέτρα ; Εννοείται πως όχι , μέτρα προφύλαξης πάντα πρέπει να παίρνονται, είτε λέγεται Κορωνοϊός, είτε γρίπη, είτε οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Αλλά τα μέτρα να παίρνονται με μέτρο.
Η συναθροίσεις με πολλά άτομα πρέπει να αποφεύγονται λέει , δηλαδή όπως στην Βουλή απαντώ εγώ . Οι 300 βουλευτές μας, συν τους υπαλλήλους της Βουλής ξέρουν να προφυλάγονται , αλλά εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε ; Εκτός και αν αγόρασαν το φάρμακο από τον αρχηγό του κόμματος της Ελληνικής Λύσης και πλέον έχουν ανοσία.
Τα δημοτικά συμβούλια στους δήμους θα σταματήσουν να λειτουργούν ;
Κάτι δεν μου κολλάει καλά και μακάρι να βγω ψεύτης.
Έκλεισαν τα σχολεία χάρηκαν τα παιδιά ,
έκλεισαν τα σχολεία φώναξαν οι εργαζόμενοι γονείς και η κυβέρνηση αμέσως τους έδωσε 15 μέρες άδεια,
έκλεισαν τα σχολεία , η κυβέρνηση έδωσε το κάτι τις στον έναν γονέα , αλλά φώναξαν οι επιχειρήσεις, τότε πάλι η κυβέρνηση τους είπε μη φωνάζεται εδώ είμαι εγώ να σας καλύψω.
Θα μου πεις δικά τους είναι ; το μπαλάκι στην κερκίδα λοιπόν.
Για το προσωπικό των νοσοκομείων , γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι μόνιμα εκτεθειμένοι δεν βλέπω μέτρα στήριξης . Αλλά πάντα είναι στην πρώτη γραμμή και αυτή την στιγμή τους θεωρώ ήρωες σε σχέση με εμάς, που μας έχουν κάνει να φοβόμαστε να πιάσουμε το κάθε τι μεταλλικό αντικείμενο.
Καλά είσαστε στους καναπέδες έλεγαν , αλλά κάποιοι βγαίνατε και έξω , εεεε όχι μέσα όλοι, μαντρωμένοι να είστε και με τον φόβο να ζείτε.
Ξέρετε πόσοι θα μάθουν πλέον ανεξαρτήτου ηλικίας να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω e-banging ;
Τόσο φιλεύσπλαχνη ευρωπαϊκή ένωση για τον λαό της ; Δύσπιστος είμαι τι να κάνω.
Θρηνούμε τόσο κόσμο στα τροχαία ατυχήματα σωστά ; Αν λοιπόν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μπει ο λεγόμενος κόφτης (έτσι τον έλεγαν δεν ξέρω αν ισχύει η ορολογία και σήμερα) στα αυτοκίνητα και δεν μπορούν να τρέξουν πάνω από 130 χιλιόμετρα την ώρα , θα γλιτώναμε θύματα ; Μάλλον ναι λέω εγώ. Τότε γιατί οι φιλεύσπλαχνες κυβερνήσεις δεν το κάνουν ;
Λέμε όχι στον πανικό και ναι στην προφύλαξη γενικά, είτε σήμερα , είτε αύριο.