Βραβεία Ελληνικής κουζίνας 2021 στο Makedonia Palace

Σε μια ιδιαίτερη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη, το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο, κράτησε με την πολύ δημιουργική θαλασσινή κουζίνα του και φέτος την πρωτιά, αποσπώντας την μεγαλύτερη βαθμολογία (16/20) από τα μέλη της επιτροπής.

Σαράντα εννιά ήταν τα καταστήματα εστίασης, στην εκδήλωση που φιλοξένησε για τρίτη συνεχή χρονιά το ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, που αξιολογήθηκαν στην τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Ακολούθησαν το Salonica Restaurant (15/20) του Μakedonia Palace, με executive chef τον Σωτήρη Ευαγγέλου, το Αleria (15/20) με τον Γκίκα Ξενάκη , το GB Roof Garden (15/20) της Μεγάλης Βρετανίας με executive chef τον Αστέριο Κουστούδη, η Σελήνη (15,5/20) με τον Έκτορα Μποτρίνι στη Σαντορίνη, το Petra Restaurant (15/20) με executive chef τον Τάσο Στεφάτο, στο ίδιο νησί, καθώς επίσης κι η Ντομάτα (15/20), με τη σφραγίδα του Χρύσανθου Καραμολέγκου, στην Χαλκιδική.

Τα βραβεία, που στόχο έχουν να αναδείξουν την συστηματική προσπάθεια που γίνεται πάνω στην εθνική μας κουζίνα, φωτίζουν αρκετούς ακόμη μάγειρες και μαγείρισσες, εστιατόρια και ταβέρνες που εκπροσωπούν την δημιουργική και την πιο παραδοσιακή όψη της μαγειρικής του τόπου μας και αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες των τοπικών συνταγών και των ντόπιων υλών προσθέτοντας στο «σήμερα» της ελληνικής γαστρονομίας. Μετά τις απονομές και το χειροκρότημα για τους φετινούς νικητές,

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλους τους βραβευμένους, ανά γεωγραφική περιοχή και βαθμολογία:

ΑΤΤΙΚΗ
Varoulko Seaside 16/20
Aleria 15/20
GB Roof Garden (Grande Bretagne) 15/20
Sense (AthensWas) 14,5/20
Artisanal Lounge & Gardens 14/20
Βασίλαινας 14/20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Salonica Restaurant (Makedonia Palace) 15 /20
Dome Real Cuisine (Nikopolis Hotel) 14,5/20
Χαρούπι 14,5/20
Ambrosia (Hyatt Regency) 14/20
Το Μανιτάρι 14/20

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Ντομάτα (Sani Marina) 15/20
Bubo Fine Dining Restaurant (Ekies All Senses Resort) 14,5/20
Μπουκαδούρα 14/20

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω (Λιτόχωρο Πιερίας) 14/20
Ο Θωμάς (Σκλήθρο Φλώρινας) 14/20
Κοντοσώρος (Ξινό Νερό Φλώρινας) 14/20
Χάραμα (Αρκοχώρι Ημαθίας) 14/20

ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Pomo D’Oro (Κέρκυρα) 14/20
Toula’s Gastronomy (Κέρκυρα) 14/20
The White House of Laurence Durrell (Κέρκυρα) 14/20

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Καρυδιές (Σαμοθράκη) 14/20

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
6 Κλειδιά (Πήλιο) 14/20

ΗΠΕΙΡΟΣ
Sesa (Sesa Boutique Hotel, Πρέβεζα) 14/20

ΚΡΗΤΗ
Yacht Club (Elounda Mare) 14,5/20
Αλέκος (Αρμένοι Ρεθύμνου) 14/20
Avli (Ρέθυμνο) 14/20
La Bouillabaisse Minos Beach Art Hotel, Αγ. Νικόλαος) 14/20
Ferryman (Ελούντα) 14/20
Hasika (Ρέθυμνο) 14/20
Ο Λεβέντης (Άνω Σταλός Χανίων) 14/20
Ονήσιμος (Ηράκλειο) 14/20
Pelagos Seaside (Coriva Beach, Κουτσουνάρι Λασιθίου) 14/20
Taverna (Ελούντα) 14/20
Χρυσόστομος (Χανιά) 14/20

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Broadway (Κως) 14/20
Το Λημέρι του Ληστή (Ρόδος) 14/20
Μαυρίκος (Ρόδος) 14/20
Mylos (Atlantica Imperial Resort, Ρόδος) 14/20
Παράγκα (Ρόδος) 14/20

ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Σελήνη (Katikies Garden, Σαντορίνη) 15,5/20
Petra Restaurant (Canaves Oia Suites, Σαντορίνη) 15/20
Μαραθιά (Τήνος) 14,5/20
Mikrasia Restaurant (Μύκονος) 14,5/20
Alios Ilios (Santo Maris, Σαντορίνη) 14/20
FlyAway (West East Suites, Σαντορίνη) 14/20
Το Θαλασσάκι (Τήνος) 14/20
Ithaka (Ιος) 14/20
Ρόζας (Σαντορίνη) 14/20