Βιβλιοπαρουσίαση: Ελληνικό Αλφάβητο του Αντωνίου Αντωνάκου

Μία σημαντική παρουσίαση του βιβλίου του Αντωνίου Αντωνάκου, πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα 29/02/2024, με έναρξη στις 18:30 και λήξη στα 20:30 στην αίθουσα Κωστή Παλαμά του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός που βρίσκετε στην πλατεία Καρύτση δίπλα στην πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας.

Η Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (ΕΜΑΕΜ) στα πλαίσια των διαλέξεων που διοργανώνει, προσκάλεσε σε ομιλία αλλά και βράβευσε τον Κλασσικό Φιλόλογος και Ιστορικό, Αντώνιο Αντωνάκο για το βιβλίο του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ Οι αποσιωπηθείσες φιλολογικές πηγές για την ελληνική προέλευση των γραμμάτων τού Αλφαβήτου.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός παραβρέθησαν, εκτός των άλλων, καθηγητές πανεπιστημίων, ο πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κος Αντώνιος Κουνάδης, εκπαιδευτικοί από διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης και δημοσιογράφοι.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον πρόεδρο της ΕΜΑΕΜ κο Σταύρο Παπαμαρινόπουλο τ. Καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών όπου και παρέδωσε το βραβείο της ΕΜΑΕΜ στον κο Αντωνάκο.

Στην συνέχεια κλήθηκαν να προλογίσουν το βιβλίο του κυρίου Αντωνάκου σημαντικοί και έγκριτοι καθηγητές. Ως πρώτος ομιλητής κλήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κος Αντώνιος Κουνάδης, ο οποίος μέσα από έναν καταιγιστικό λόγο τόνισε την σημαντικότητα της Ελληνικής γλώσσας αλλά και καυτηρίασε τις ανακρίβειες της επικρατούσας θεωρίας περί «φοινικικού αλφαβήτου» θυμίζοντας μας τις θέσεις που είχε διατυπώσει προ πενταετίας και ως Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το ίδιο θέμα.

Ως δεύτερος ομιλητής κλήθηκε ο κος Ι. Μπράμης, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ όπου με απτά στοιχεία απέδειξε και παρουσίασε ιατρικά, την επίδραση της ελληνικής γλώσσας στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του συντονισμού των προφερόμενων γραμμάτων και λέξεων, τονίζοντας την σημαντική απώλεια του Ν και του Σ

Ως τρίτος ομιλητής κλήθηκε ο Dr. Δ. Σταθακόπουλος Νομικός και Συγγραφέας όπου ανέπτυξε την καταστροφή που γίνεται σήμερα στην Ελληνική γλώσσα αλλά και τους πιθανούς τρόπους επικοινωνίας και επαναφοράς της γλώσσας στους Νέους, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας. Μία σημαντική ενημέρωση κατέθεσε ο κύριος Σταθακόπουλος η οποία προερχόταν από προσωπική του πρόσφατη εμπειρία και αφορούσε το βιβλίο του κυρίου Αντωνάκου, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ Οι αποσιωπηθείσες φιλολογικές πηγές για την ελληνική προέλευση των γραμμάτων τού Αλφαβήτου.

Όταν το συγκεκριμένο βιβλίο προτάθηκε σε γνωστό Ελληνικό Πανεπιστήμιο (Εκτός Αθηνών) από φοιτήτρια που φοιτά σε αυτό, να συμπεριληφθεί στην βιβλιοθήκη του, το απέρριψαν χωρίς να στοιχειοθετήσουν καμία κριτική κατά του βιβλίου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε στην κατάμεστη αίθουσα αλλά και στους παρευρισκόμενους καθηγητές κύμα μεγάλης δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας κατά του πανεπιστημίου, που το κατονόμασαν.

Ως τέταρτος ομιλητής προλόγισε ο κύριος Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, τ. Καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών Πρόεδρος της ΕΜΑΕΜ. Ο κύριος Παπαμαρινόπουλος τόνισε την αδυναμία της μετάφρασης και απόδοσης των αρχαίων ελληνικών κειμένων από ξένους συγγραφείς αλλά και τίς παραφράσεις που έχουν μεταφερθεί ανά τις δεκαετίες.

Στην συνέχεια κλήθηκε ο κύριος Αντώνιος Αντωνάκος, Κλασσικός Φιλόλογος και Ιστορικός Συγγραφέας του βιβλίου ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ Οι αποσιωπηθείσες φιλολογικές πηγές για την ελληνική προέλευση των γραμμάτων τού Αλφαβήτου. Με ένα καθηλωτικό λόγο που περιείχε πλήθος στοιχείων, παραπομπών και αποδείξεων, ο κύριος Αντωνάκος τεκμηρίωσε την εσκεμμένη κακοποίηση και διαστρέβλωση της Ελληνική γλώσσας αλλά και της Ελληνικότητάς της. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η απόδειξη της στοχευμένης παραποίησης του λεξικού Liddell, Scott σχετικά με την προέλευση του Ελληνικού αλφαβήτου από το υποτιθέμενο Φοινικικό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον κύριο Αντωνάκο να υπογράφει ένα ένα τα βιβλία που είχαν προμηθευτεί οι παρευρισκόμενοι από την είσοδο του χώρου της εκδήλωσης και που τα διέθετε ο εκδοτικός οίκος Πελασγός.

Δηοσιογραφική κάλυψη από ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ (Σπάρτακος Γιώργος Πατεράκης, Ιδρυτής και υπεύθυνος του Τηλεοπτικού Διαδικτυακού Καναλιού και Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης)

Φωτογράφηση Μάκης Κορδομενίδης

Παν. Αναστόπουλος