Συναγερμός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την δράση των αλλοδαπών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελλάδα Κοινωνία Κυρίως θέματα

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι συμπλοκές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταξύ αλλοδαπών, που είτε διαμένουν νόμιμα, είτε παράνομα στην Ελλάδα.
Το νέο φονικό που έγινε στην οδό Μενάνδρου, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, μετά την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών , σήμανε συναγερμό στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.
Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θυμίζουν κυριολεκτικά σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες. Οι πολίτες των δύο μεγαλουπόλεων φοβούνται να κυκλοφορήσουν μόλις πέσει το σκοτάδι και η κατάσταση φαίνεται να μην ελέγχεται. Η πρόσληψη των 1500 ειδικών φρουρών πριν λίγους μήνες, φαίνεται να βοηθάει την κατάσταση, σύμφωνα με δηλώσεις πολιτών που αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς , αλλά το πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη παραμένει μεγάλο, αφού οι 1500 ειδικοί φρουροί διοχετεύθηκαν αποκλειστικά και μόνο στην Αθήνα.

Προστασία η αιτία της δολοφονίας του 25χρονου Αφγανού.
Το χρονικό του φονικού
Την Πέμπτη, στις 12:50 στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς σημειώθηκε συμπλοκή με πυροβολισμούς και μαχαίρια μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών. Το θύμα, ένας 25χρονος Αφγανός, πουλούσε παράνομα τσιγάρα και οι Πακιστανοί που του επιτέθηκαν ζητούσαν προστασία -2.000 με 3.000 τη βδομάδα σύμφωνα με μαρτυρίες. Από την άγρια συμπλοκή τραυματίστηκαν και άλλοι άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά και ο οποίος μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό».

Τι δήλωσαν μάρτυρες για το περιστατικό: