Ψητό κυδώνι – με παγωτό Βανίλια

Επιδόρπια Μαγειρική

Υλικά για 4 άτομα
2 μεγάλα κυδώνια
200 γρ. ζάχαρη
400 ml. νερό
1 ξύλο κανέλας
2 γαρίφαλα
1 αστεροειδή γλυκάνισο
4 μπάλες παγωτού βανίλια

Εκτέλεση
1.Πλένουμε καλά τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση και με κοφτερό μαχαίρι βγάζουμε προσεκτικά τα σπόρια και όλο τον πυρήνα, τις μεμβράνες και τα κοτσάνια.
2.Σε κατσαρόλα, βράζουμε για 30 λεπτά τα κυδώνια με το νερό, τη ζάχαρη και τα αρωματικά.
3.Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα κυδώνια από το σιρόπι τους και τα στρώνουμε σε ταψί με το δέρμα προς τα πάνω και συμπληρώνουμε με το σιρόπι μέχρι τη μέση περίπου.
4.Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αναποδογυρίζουμε για να ψηθούν για αλλά 30 λεπτά ακόμη.
5.Σερβίρουμε στο πιάτο μισό κυδώνι με μια μπάλα παγωτού επάνω και ραντίζουμε με το σιρόπι.
6.Διακοσμούμε αν θέλουμε με τα μπαχαρικά, φρέσκο δυόσμο ή ακόμα και φράουλες.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης