ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ” . ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛ.ΠΕ ; Μεγάλη η ευθύνη του κ. Τζιτζικώστα.

Ελλάδα Κυρίως θέματα Οικονομία

Η ουσία είναι: 1) η εφαρμογή των όλων των όρων περιβαλλοντικής προστασίας μέχρι 01/06/15 όπως επιτάσσει η Σεβέζο 2012 και 2) η άρση των χαρτών ερήμωσης στη δυτική Θεσσαλονίκη σε βάρος του αστικού ιστού που επιχειρείται μέσω του Περιφερειακού Χωροταξικού. Επιχειρούν να επιβάλλουν λουκέτα σε βιομηχανίες, σχολεία, κέντρα υγείας, ξενοδοχεία, επενδύσεις, κ.α. Αυτές οι διατάξεις φέρνουν διχασμό και διχόνοια μεταξύ δυτικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχουν τέτοιες διατάξεις στην Αττική και πουθενά αλλού στην ΕΕ. Αυτές τις διορθώσεις ζητούν να διορθωθούν οι 5 δήμαρχοι, 8 βουλευτές, 4 ευρωβουλευτές, 4 οικονομικοί φορείς και οι 311 επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών με πωλήσεις το 50% του ΑΕΠ της ΠΚΜ και 15.000 εργαζόμενους.

Με τη δήλωση περί βελτίωσης, αλλά όχι εξάλειψης ή συμμόρφωσης και μελέτης και προς έγκριση αδείας 2-3 σημείων γίνεται παραδεκτή η σοβαρή παράλειψη περί μη πλήρους λήψης όλων μέτρων περιβαλλοντικής προστασίας που επιτάσσει η Σεβέζο από το 2012 μέχρι την καταλυτική ημερομηνία 1/6/2015, με προβλεπόμενες κυρώσεις, με επιβολή κυρώσεων ή ακόμη και ζητήματα με την αδεία. Βλέπε Σεβέζο ΙΙΙ 2012 και Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.

Γίνεται δεκτός ο επί 3ετία μύθος του δούρειου ίππου της δυσοσμίας, περί μετρήσεων σε απόσταση 3 χλμ και γίνονται δεκτές πάλι άστοχα οι μετρήσεις στα όρια των εγκαταστάσεων, αποφεύγοντας την πηγή έκλυσης. Οι ανακοινώσεις και οι χορηγίες επί 3 χρόνια έπεφταν βροχή για τις μετρήσεις χλμ μακρυά! Ακόμη και την παραμονή της συνέντευξης ΠΚΜ 27/02/19 σε όλα τα μέσα.

Γίνεται μια ελάχιστη αναφορά για τα θειούχα, χωρίς να γίνονται τονίζεται ότι οι κύριοι τοξικοί ρύποι είναι το θείο, άζωτο, τα στερεά σωματίδια. Η δυσοσμία είναι ο ηπιότερος ρύπος.

Γίνεται δεκτή η έννοια μετατόπισης δεξαμενών και αποθηκών που είναι οχλούσες. Αυτή ήταν και στην επίσημη πρόταση των Δημάρχων και επιχειρήσεων από το 2012, 2014 και 2015.

Γίνονται δεκτά τα πλωτά καλύμματα και η έννοια διαρροής της δυσοσμίας, που 3 χρόνια τώρα οι μετρήσεις χλμ μακρυά από την πηγή δεν εντόπισαν.

Γίνεται δεκτό ότι η έκθεση ΑΠΘ είναι ενδιάμεση και αναμένουν την οριστική- όταν αυτή συνταχθεί. Δηλαδή πότε? Όμως, η ενδιάμεση έκθεση του ΑΠΘ την παραμονή της συνέντευξη ΠΚΜ έλεγε ότι δεν εντόπισαν πηγή και ότι η δυσοσμία είναι αβλαβής. Ακριβής η χορηγία των μηχανημάτων και η επιστημονική μέθοδος επικοινωνίας!

Γίνεται δεκτή η έννοια να “εξετασθεί” η απομάκρυνση λάσπης σε άλλο σημείο του χώρου, αλλά όχι να “επιβληθεί” η μεταφορά. Καμιά αναφορά δεν γίνεται για υπογειοποίηση δεξαμενών ή μεταφορά τους ή συνολικά μέτρα για να λυθεί το θέμα των χαρτών
ερήμωσης.

Αναφέρει η ίδια η Σεβεζο: μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας από το 2012 στο 2015, όχι στο 2020.

Δεν υπάρχει αναφορά γιατί δεν υλοποιήθηκαν τα μέτρα από το 2012 στο 2015 και “μεταφέρονται” στο 2020? Γιατί καλύπτονται οι παραλείψεις? Γιατί δεν γίνεται αναφορά στο περιφερειακό χωροταξικό που προβλέπει τους χάρτες ερήμωσης και το χειρότερο νέες εγκαταστάσεις υψηλής όχλησης μέσα στον αστικό ιστό- κατά παράβαση της ΚΥΑ ΥΠΕΝ και ΦΕΚ Δ. Δέλτα από το 2011?

Εμφανίζεται να υπάρχει απασχόληση με τον ηπιότερο ρύπο, αλλά να αδιαφορία για τις επισημάνσεις και προτάσεις των 311 μεγάλων επιχειρήσεων κει ενώσεων πολιτών, των 5 δημάρχων, 8 βουλευτών, 4 ευρωβουλευτών, και 4 οικονομικών φορέων με 15.000 εργαζόμενους και πωλήσεις το 50% του ΑΕΠ της ΠΚΜ.

Επιβεβαιώνεται ο απίστευτος μηχανισμός παρακολούθησης και απομόνωσης πολιτών και όσων αντιδρούν στην ερημοποίηση της δυτικής Θεσσαλονίκης. http://luben.gr/stream/126600 , https://newreport.gr/…/thessaloniki-michanismos-parakolout…/
https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2019/02/blog-post_2.html – απίστευτο φακέλλωμα
https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2019/02/2-3-7.html – δούρειος ίππος οι μετρήσεις
https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2019/02/blog-post_41.html – απέραντη ανευθυνότητα για τη ρύπανση
https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2018/07/2.html – δεύτερο τρομοκρατικό στα γραφεία Φιλίππου 07/18
https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2018/07/blog-post.html – τρομοκρατία στα γραφεία Φιλίππου 07/18

Για την επιτροπή των 311 μεγάλων επιχειρήσεων και ενώσεων πολιτών,

Ζήσης Κώστας, Μπόγιας Χρήστος, Ναξιάδης Μενέλαος, Νικολαίδου Έλλη, Φιλίππου Νίκος