Νίκος Ταμουρίδης : Είμαστε υπέρ του εθνικού κράτους και κατά της διεθνιστικής Νέας Παγκόσμιας Τάξης – Συνέντευξη

Ταμουρίδης

Συνέντευξη του Νίκου Ταμουρίδη, Αντιστράτηγου ε.α Επίτιμου Α’ Υπαρχηγού ΓΕΣ Αντιπροέδρου ΔΕ της Ελεύθερης Πατρίδας, στον δημοσιογράφο Γαβριήλ Αβραμίδη για το politispress.gr

Νίκος Ταμουρίδης: “Είμαστε υπέρ του εθνικού κράτους και κατά της διεθνιστικής Νέας Παγκόσμιας Τάξης”

Γ. Αβραμίδης: Στρατηγέ ποια είναι τα συμπεράσματά σας από την πολεμική σύγκρουση στον Καύκασο και την ήττα των Αρμενίων; Εμείς οι Έλληνες έχουμε κάτι να διδαχθούμε;
Ν. Ταμουρίδης: Η πολεμική σύγκρουση στον Καύκασο, με την ήττα των Αρμενίων και την υπογραφή της συμφωνίας λήξης του πολέμου μεταξύ Ρωσίας, Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, εμπεριέχει πέντε ενδιαφέροντα στοιχεία: 1) Την επάνοδο της Ρωσίας στην περιοχή, αφού θα εγκαταστήσει εκεί στρατιωτική δύναμη περίπου 2.000 ανδρών για την τήρηση της συμφωνίας 2) Τον έλεγχο του αγωγού TAP από τη Ρωσία (ο αγωγός που πρόκειται να λειτουργήσει εμπορικά τέλος τρέχοντος έτους 2020 περνάει από την περιοχή που θα εγκατασταθεί η ρωσική δύναμη), η οποία Ρωσία ήδη προμηθεύει την ΕΕ με φυσικό αέριο στο 1/3 των αναγκών της 3) Το «μάθημα» προς την κυβέρνηση της Αρμενίας, η οποία τον τελευταίο καιρό αλληθώριζε προς την Δύση 4) Την στρατιωτική προετοιμασία του Αζερμπαϊτζάν, που ενίσχυσε τις Ένοπλες δυνάμεις του τα τελευταία χρόνια και 5) Την εμπλοκή της Τουρκίας που πήρε ανοικτά το μέρος του Αζερμπαϊτζάν, μέσα στα πλαίσια της αναθεωρητικής της πολιτικής για αύξηση της επιρροής της περιφερειακά στην ευρύτερη περιοχή.
Το δίδαγμα για την χώρα μας είναι πως πρέπει να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, ενισχύοντας σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις μας σε προσωπικό και οπλικά συστήματα, και να μην στηρίζουμε όλες τις ελπίδες μας σε συμμάχους και εταίρους (ΝΑΤΟ-ΕΕ).

Γ. Αβραμίδης: Είστε αντιπρόεδρος της “Ελεύθερης Πατρίδας”, πως κρίνει το κόμμα σας την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά θέματα;
Ν. Ταμουρίδης: Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα Ελληνοτουρκικά είναι η ίδια με τις άλλες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Είναι η πολιτική του λεγόμενου «κατευνασμού» και της «στρατηγικής ψυχραιμίας», η οποία απέτυχε παταγωδώς, καθόσον ο εξ ανατολών άρπαγας γείτονας όχι μόνο δεν κατευνάστηκε αλλά αντιθέτως αποθρασύνθηκε δραματικά. Η πολιτική αυτή του «κατευνασμού» θα είχε επιτυχία μόνο εάν βασιζόταν ουσιαστικά στο δόγμα της στρατιωτικής αποτροπής, με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Αντί αυτού, οι γνωστές κυβερνήσεις, στηριζόμενοι στην υπερεκτίμηση της διπλωματίας και της αρωγής των εταίρων της ΕΕ, απαξίωσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, ενώ αντιθέτως η Τουρκία στο ίδιο διάστημα κινήθηκε σε ένα πλαίσιο σημαντικής αύξησης της στρατιωτικής της ισχύος.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο ο Τούρκος να προβαίνει καθημερινά σε παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και των χωρικών μας υδάτων, να εισέρχεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να διεκδικεί ανοιχτά τα νησιά μας, να απειλεί ανοιχτά με πόλεμο, και εμείς να απλά να επικαλούμεθα τις διεθνείς συνθήκες και να περιμένουμε από την ΕΕ να αντιδράσει με κυρώσεις ή να κλαιγόμαστε στο ΝΑΤΟ να συνετίσει την «σύμμαχο» Τουρκία.
Η στρατιωτική ισχύς έχει μόνο ένα αντίπαλο, την στρατιωτική ισχύ!

Γ. Αβραμίδης: Κατά τη γνώμη σας υπάρχει κίνδυνος γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης με την Τουρκία; Για αυτό το ενδεχόμενο τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα;
Ν. Ταμουρίδης: Το κύριο ενδεχόμενο είναι μια πιθανή σημειακή κρίση με θερμό επεισόδιο μικρής έντασης. Δεν συμφέρει και την Τουρκία ένα επεισόδιο, το οποίο δεν θα είναι απόλυτα υπό τον έλεγχό της και στο οποίο μπορεί να χάσει περισσότερα από όσα πιθανόν θα κερδίσει.
Ο κίνδυνος της γενικευμένης σύρραξης δεν εξέλιπε ποτέ, καθόσον η Τουρκία σε περίπτωση που «πληγωθεί» σημαντικά σε περίπτωση τέτοιου επεισοδίου, θα προχωρήσει σε γενικευμένο πόλεμο.
Η Ελλάδα αυτό που πρέπει να κάνει (έπρεπε από καιρό να το έχει κάνει) είναι η άμεση ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό και μέσα. Άμεση πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών και στους τρεις κλάδους, αύξηση της θητείας, οικονομική ενίσχυση έτσι ώστε τα οπλικά συστήματα να φτάσουν στα ανώτατα όρια διαθεσιμότητας και σταδιακή προμήθεια νέου σύγχρονου πολεμικού υλικού.

Γ. Αβραμίδης: Πως αξιολογείτε την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη συμφωνία των Πρεσπών σε σχέση με αυτά που έλεγε προεκλογικά; Θεωρείτε πως ο κ. Μητσοτάκης μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει σήμερα με τους βόρειους γείτονές μας;
Ν. Ταμουρίδης: Η πολιτική της κυβέρνησης για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών είναι το ίδιο προδοτική, όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης. Άλλα έλεγε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, και αποδείχθηκε ότι τα έλεγε απλά για να εξαπατήσει τους Έλληνες πατριώτες και να «αρπάξει» την ψήφο τους.
Σαφώς και μπορεί να κάνει πολλά, αφού μάλιστα τα Σκόπια δεν την τηρούν εμπαίζοντάς μας. Να καταγγείλει την Συμφωνία, ως εθνικά επιζήμια, όπως έλεγε ως αντιπολίτευση. Στη συνέχεια να καλέσει τους Σκοπιανούς σε επαναδιαπραγμάτευση με καθαρές εθνικές θέσεις. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε δωρίσει το ιερό όνομα της Μακεδονίας και «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους Σλαβοβουλγαροαλβανούς!

Γ. Αβραμίδης: Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την διαχείριση από την κυβέρνηση της επιδημίας του κορωνοϊού;
Ν. Ταμουρίδης: Πολύ σωστά το είπατε, της «επιδημίας» του κορωνοϊού και όχι της «πανδημίας». Σαφώς και διαφωνώ με την ακολουθούμενη πολιτική. Η κυβέρνηση δυστυχώς υπακούει στα κελεύσματα ξένων παραγόντων που έχουν εργαλειοποιήσει μια επιδημία χαμηλού έως μετρίου επιπέδου (όπως ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προσδιορίσει) για να ελέγξουν τον παγκόσμιο πληθυσμό, στα πλαίσια της προσπάθειας εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Από ιατρικής απόψεως, θα μπορούσε, αντί να διαθέσει τεράστια ποσά στα ΜΜΕ για να διαφημίσουν την «εκστρατεία» της διόγκωσης των επιπτώσεων της επιδημίας, να θωρακίσει κατάλληλα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να κάνει την αντιμετώπισή της ένα περίπατο. Αντί αυτού διάλεξε την καταστροφική πορεία των αυστηρών μέτρων και των αλλεπάλληλων εγκλεισμών, με συνέπεια την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας, τα αποτελέσματα της οποίας θα δούμε πολύ σύντομα.

Γ. Αβραμίδης: Θα ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι ακόμη, με ποιο από τα κόμματα της ελληνικής βουλής είστε ιδεολογικά πιο κοντά; Το κόμμα σας, η Ελεύθερη Πατρίδα, σε ποιο τμήμα του πολιτικού φάσματος βρίσκεται;
Ν. Ταμουρίδης: Δυστυχώς τα κόμματα της σημερινής ελληνικής βουλής είναι ένας σωρός ερειπίων, πολιτικών και ηθικών ερειπίων. Έτσι δεν μπορούμε να τοποθετηθώ ιδεολογικά κοντά σε κανένα από αυτά.
Το πολιτικό φάσμα στο οποίο βρίσκεται η Ελεύθερη Πατρίδα δεν εκπροσωπείται σήμερα στην Ελληνική Βουλή. Ξεπερνάμε τις παλιές διχαστικές πρακτικές δεξιά-κέντρο-αριστερά. Ανήκουμε στον πατριωτικό δημοκρατικό χώρο, με όραμα την αναγέννηση της Ελλάδας και την ανάσταση της Ρωμιοσύνης. Είμαστε υπέρ του εθνικού κράτους και κατά της διεθνιστικής Νέας Παγκόσμιας Τάξης που στοχεύει σε μια αυταρχική παγκόσμια διακυβέρνηση και που είναι η αιτία όλων των δεινών που βιώνει η Πατρίδα μας και όλος ο κόσμος σήμερα.