Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Τι είναι το καρκίνωμα NUT και ο αποχαιρετισμός της συζύγου του

Σήμερα έφυγε από την ζωή ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, o δις αργυρός Ολυμπιονίκης του Τάε Κουόν Ντο, o οποίος επί δύο χρόνια πάλευε με τον σπάνιο τύπο καρκίνου που είχε.

Ο Ολυμπιονίκης κι αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πέθανε στα 43 του χρόνια από το καρκίνωμα NUT, έναν καρκίνο που δεν έχει βρεθεί ακόμα η προέλευσή του, αλλά και η ίασή του, καθώς σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία είναι αφενός σπάνιος, αφετέρου εξαιρετικά επεμβατικός κι επιθετικός κακοήθης όγκος. Μάλιστα, αναγνωρίστηκε από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας κι επίσημα πριν από μόλις 7 χρόνια, το 2015. Την αναφορά στο συγκεκριμένο είδος έκαναν το 1991, ο Kees και ο Kubonishi. Το 2015, ο «καρκίνωμα nut» συμπεριλήφθηκε επίσημα στην τέταρτη έκδοση του WHO για όγκους πνεύμονα, υπεζωκότα, θύμου και καρδιάς.

Το πλήρες όνομα είναι «καρκίνος μεσαίας γραμμής με πυρηνική πρωτεΐνη της αναδιάταξης γονιδίων όρχεων (NUT)», επίσης γνωστή ως «καρκίνος με μετατόπιση t (15, 19) (q13, p13.1)».

Με έναν πολύ συγκινητικό τρόπο η Δώρα Τσαμπατζή αποχαιρέτησε τον σύζυγό της. Η δημοσιογράφος, με την οποία ο πρωταθλητής του Τάε Κουόν Ντο, έχει αποκτήσει δύο παιδιά, ανάρτησε στα σόσιαλ στίχους από ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, προκειμένου να εκφράσει τα αισθήματά της γι’ αυτόν.

Ποιός μιλεί στα νερά και ποιός κλαίει – ακούς;
Ποιός γυρεύει τον άλλο, ποιός φωνάζει – ακούς;
Είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς.
Σ΄ αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς».

Ο αθλητής έκανε γνωστή την τελευταία του επιθυμία μέσα από τη συγκινητική του ανάρτηση στο Facebook. Ο Νικολαΐδης αποφάσισε να βάλει σε δημοπρασία τα δύο Ολυμπιακά αργυρά του μετάλλια και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του. «Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου», έγραφε η ανάρτησή του στο Facebook, όπου γνωστοποιούσε ο ίδιος τον θάνατό του.

“Σύντομη ιστορία των πολεμικών τεχνών” – Παναγιώτης Αναστόπουλος εκδόσεις 24γράμματα

Διαβάστε επίσης:

Προσπαθούν να επιβάλλουν ομερτά στην υπόθεση βιασμού της ανήλικης

Βιβλιοπαρουσίαση: Ο ξεριζωμός του 1922

ΕΟΦ: Απόσυρση πιεσόμετρου και οξύμετρου