Μεταναστευτικό – Ο πρόεδρος της Άρνισσας Ν. Παπαγιαννίδης μιλά για τα επεισόδια στο politispress.gr

Τις τελευταίες μέρες η όμορφη Άρνισσα είχε την τιμητική της, έγινε “θέμα” στα Ελληνικά και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Όμως κανένα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε με τις ομορφιές της Άρνισσας , αλλά όλοι ασχοληθήκαμε με το σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε όταν αποφασίστηκε να εγκατασταθούν 57 μετανάστες σε ξενοδοχείο της περιοχής . Τότε ήταν που οι κάτοικοι θορυβήθηκαν και αντέδρασαν. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Έχουν κυκλοφορήσει βίντεο και φωτογραφίες με φωτιές , είπαν και έγραψαν ότι οι κάτοικοι έβαλαν φωτιά το ξενοδοχείο, αλλά φωτογραφία του καμένου ξενοδοχείου δεν είδαμε πουθενά.
Το politispress.gr και ο ανταποκριτής μας Θόδωρος Χαρανίδης από το pellain.gr θελήσαμε να μιλήσουμε με τον πρώτο πολίτη της Άρνισσας τον πρόεδρό της Νίκο Παπαγιαννίδη ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κατοίκους και στο σημείο που δημιουργήθηκαν τα επεισόδια.
Ο πρόεδρος της Άρνισσας Νίκος Παπαγιαννίδης μας μίλησε για όλους και για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στον γραφική και φιλήσυχη Άρνισσα του Νομού Πέλλας.
Μίλησε για τον αδίστακτο και ευτελιστικό τρόπο των πολιτικών και κομματικών εκμεταλλεύσεων από δημόσια πρόσωπα, των γεγονότων που συνέβησαν κατά την προσπάθεια εγκατάστασης λαθρομεταναστών και προσφύγων σε ξενοδοχείο του οικισμού από την πολιτεία την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα χωρίς μελέτη και καμία σοβαρή πρόβλεψη αφού το ξενοδοχείο βρίσκεται πολύ κοντά στο Δημοτικό Σχολείο.
Μεταφέρει την πραγματική εικόνα των φιλήσυχων, φιλόξενων και κοινωνικών πολιτών της Άρνισσας που ζούνε από τις αγροτικές εργασίες τους, δίπλα στην καταγάλανη λίμνη Βεγορίτιδα.
Μας μίλησε για τον αγώνα τους να υπερασπιστούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να μπορούν να επιλέγουν το μέλλον που θα έχει η τοπική τους κοινωνία αλλά και τα παιδιά τους.

Δημοτικό Σχολείο Άρνισσας

Διαβάστε την επιστολή του Προέδρου της Άρνισσας Νίκου Παπαγιαννίδη που δημοσιεύει το politispress.gr:

“ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΌΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ…”

Ο σκοπός αυτής της επιστολής μου είναι, να μεταφέρω τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν καθώς και να καταδικάσω οποιαδήποτε πράξη βίας έλαβε χώρα το βράδυ της 4ης Μαΐου 2020 στην περιοχή της Άρνισσας, προσωπικά σαν πρόεδρος αλλά και συλλογικά σαν Τοπικό Συμβούλιο.
Για όσο καιρό είμαι πρόεδρος, ουδέποτε υπήρξε στις προτεραιότητες μου να περάσω στη διαδικασία να απαντήσω ούτε να αντιπαρατεθώ στις απόψεις και στις δημοσιεύσεις κανενός, διότι σέβομαι ακράδαντα το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και είμαι υπέρμαχος αυτού. Υπάρχει μία λεπτή γραμμή όμως, μεταξύ της ελευθερίας λόγου και της συνεχούς διασποράς ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων και αυτό είναι που θέλω να καταγγείλω.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, πίσω απ’ αυτά που γράφονται, στον τύπο και το Ίντερνετ από τότε που είχαμε το συγκεκριμένο συμβάν. Αδυνατώ όμως να αποδεχτώ, πως είναι δυνατόν να διαβάλλεται με το χειρότερο τρόπο η αξιοπρέπεια και το ήθος μιας ολόκληρης περιοχής. Δεν μπορώ να κατανοήσω το μένος και τους χαρακτηρισμούς ως φασίστες, ρατσιστές και τραμπούκους για τους ανθρώπους μια ολόκληρης περιοχής η οποία έκανε χρήση του αναφαίρετου δικαιώματος, της διαμαρτυρίας για μία παράνομη ενέργεια η οποία έλαβε χώρα μέσα στα σπίτια τους.

Σύσσωμοι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να καταδικάσουν τα αποτρόπαια γεγονότα βίας και βανδαλισμών από την επόμενη κιόλας μέρα. Είναι απαράδεκτο όμως να στιγματίζεται με αυτό τον τρόπο ολόκληρη η κοινωνία της Άρνισσας για πράξεις τις οποίες έκαναν ελάχιστοι άνθρωποι.

Είναι απαράδεκτο να τραμπουκίζονται δεχόμενοι ένα πρωτοφανές bulling όλοι οι κάτοικοι του χωριού στα social media και τα ΜΜΕ επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για μία κατάσταση η οποία τους επηρεάζει άμεσα και που πότε δεν ερωτήθηκαν. Χαρακτηριστήκαμε ως απολίτιστοι και ρατσιστές όταν στην ευρύτερη περιοχή μας, έχουν ήδη εγκατασταθεί περισσότεροι από 200 μετανάστες και πρόσφυγες, χωρίς το παραμικρό περιστατικό εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.
Επιπλέον η περιοχή μας όντας μια αγροτική περιοχή φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό εργατών οι οποίοι προέρχονται από γειτονικές χώρες, κατοικούν, εργάζονται και συνυπάρχουν στη “διπλανή πόρτα” εδώ και 20 πλέον χρόνια.

Τι συμβαίνει λοιπόν, είμαστε επιλεκτικά ρατσιστές ή απλά αναγνωρίσαμε το γεγονός ότι η περιοχή μας δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος περαιτέρω εγκατάστασης μεταναστών;

Χαρακτηριστήκαμε ως απολίτιστοι δίχως ίχνος σεβασμού, τη στιγμή που πραγματικά αναρωτιέμαι αν θεωρείται πολιτισμός να μεταφέρονται άνθρωποι χωρίς καμία ενημέρωση σε τοπικούς φορείς και κατοίκους, στις 11 το βράδυ, με άκρα μυστικότητα.

Είναι πραγματικά απαράδεκτο και καταδικαστέο να γίνονται ζημιές και βανδαλισμοί στην περιουσία οποιουδήποτε ανθρώπου, αλλά είναι εξίσου απαράδεκτο να απεικονίζονται ως εγκληματίες όλοι όσοι έδωσαν το παρόν και να διαμαρτυρηθούν για κάτι που τους αφορά άμεσα, εξαιτίας των πράξεων μια ελάχιστης μερίδας ατόμων που προξένησαν τις καταστροφές.

Εγώ προσωπικά όπως και μεγάλη μερίδα κατοίκων που ήταν παρόντες στο χώρο προσπαθούσαμε να κατευνάσουμε την οργή των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί φωνάζοντας ‘’ΟΧΙ ΒΙΑ’’ συνεχώς.

Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν.

Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να μας συγχωρήσουν που δεν καταφέραμε περισσότερα, αλλά η διάχυτη οργή του κόσμου που ήταν εκεί δεν μας επέτρεψε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Είμαστε ευγνώμονες που εκτός των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν δεν είχαμε τον τραυματισμό κάποιου ανθρώπου.
Θέλω να ευχαριστήσω για τη διαχείριση της κατάστασης και τις προσπάθειες τους, προσωπικά τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης καθώς και τον διευθυντή της Αστυνομίας του νομού Πέλλας, διότι αν ανέβαιναν περαιτέρω οι τόνοι και η ένταση ίσως οι εξελίξεις να είχαν χειρότερο αποτέλεσμα.

Τέλος, θα ήθελα να συμπληρώσω, δεν μου έγινε καμία προσαγωγή για αυτόφωρο όπως ατυχώς γράφηκε κάτι τέτοιο στο Ίντερνετ και τον Τύπο. Είναι θλιβερό να αναπαράγεται κάτι τέτοιο στο Ίντερνετ και τον Τύπο για τόσο μεγάλο διάστημα

Δυστυχώς μία ειρηνική, αρχικώς, διαμαρτυρία στιγματίστηκε από βανδαλισμούς και καταστροφές.

Λυπούμαστε και καταδικάζουμε αυτά τα γεγονότα επιστρέφοντας όμως πίσω τους χαρακτηρισμούς ότι η Άρνισσα είναι ένα χωριό ρατσιστών, φασιστών και απολίτιστων. Επιπλέον διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την συνεχή διάδοση ψευδών ειδήσεων που έχουν να κάνουν με τον δήθεν εμπρησμό του ξενοδοχείου. ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε φωτιά στο εσωτερικό του ξενοδοχείου και εγώ ο ίδιος με τη συνοδεία του γιου μου, έμεινα στο σημείο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να σιγουρευτώ ότι έσβησαν οι φωτιές οι οποίες είχαν ανάψει δίπλα στο δρόμο του ξενοδοχείου.

Παπαγιαννίδης Νικόλαος
Πρόεδρος ΤΚ Άρνισσας

Θόδωρος Χαρανίδης pellain.gr – Νίκος Παπαγιαννίδης Πρόεδρος Άρνισσας

Ανταπόκριση : Θόδωρος Χαρανίδης pellain.gr

Διαβάστε επίσης :

Τραγωδία στην Κόρινθο – ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 14χρονο και τον εγκατέλειψε.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Αλβανικής καταγωγής διαρρήκτης που μοίραζε φυλλάδια για τον Covid-19