Αφιέρωμα του Reuters στον Τσιτσιπά: Θα ταρακουνήσει το Παρίσι, δηλώνει ο Κορέτια

Αθλητισμός Κυρίως θέματα

Αφιέρωμα στον Στέφανο Τσιτσιπά από το Reuters, με αφορμή το γαλλικό Open. «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς Νο 6 στον κόσμο ταρακουάει την κατάταξη αυτό το έτος και με δύο τίτλους το 2019, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου του χώμα, ο νεαρός Έλληνας είναι μια δύναμη που πρέπει να ληφθεί υπόψη στο γαλλικό Open»,αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters, σημειώνοντας για τον 20χρονο με τις ξανθιές μπούκλες και το βλέμμα σέρφερ, που έχει φέρει στο τένις ένα φρέσκο αέρα τα τελευταία δύο χρόνια».

Στην συνέχεια αναφέρει ότι ο Τσιτσιπάς μαζί με τον Γερμανό Ζβέρεφ, είναι ως οι πιθανοί να αντικαταστήσουν Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς στην κορυφή του αθλήματος. «Ο Ζβέρεφ, 22 ετών, και ο αυστριακός Ντομινίκ Τιμ, 25 ετών, έχουν καθιερωθεί στο top-10 για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά παρά την έντονη παρουσία τους δεν έχουν κερδίσει ακόμα ένα Grand Slam. Αυτό έχει εγείρει ερωτήσεις σχετικά με την ικανότητά τους στη μεγαλύτερη σκηνή τένις και σχετικά με το επίπεδο της προσπάθειάς τους να χτυπήσουν τελικά τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς», τονίζει.

.Ο Ισπανός πρώην παίκτης του τένις, Αλεξ Κορέτια, που έφτασε δύο φορές στον τελικό στο Παρίσι, πιστεύει ότι ο Τσιτσιπάς είναι «το πιο πιθανό στοίχημα για να ταρακουνήσει το Παρίσι».

Μιλώντας αποκλειστικά στο Reuters, ο εμπειρογνώμονας τένις του Eurosport, δήλωσε: «Όποιος θέλει να τον νικήσει θα πρέπει να πολεμήσει τόσο πολύ γιατί είναι δυνατός σωματικά, ξέρει πώς να παίζει σε χώμα. Ίσως φέτος να είναι ακόμα νωρίς να πούμε ότι θα κερδίσει το τουρνουά, αλλά τα ημιτελικά; Ναι, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που φτάνει σε Grand Slam με ανθρώπους που πιστεύουν ότι μπορεί να φτάσει μακριά. Ας δούμε τι θα γίνει με αυτό».

Αφού το Reuters σημειώνει τη διαδρομή του, φιλοξενεί δηλώσεις που έχει κάνει: «Είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα μου από το Εστορίλ, είχα πολλούς αγώνες σε χώμα, νομίζω ότι είναι σημαντικό γι να μπαίνεις σε ένα τουρνουά όπως το γαλλικό Open . Νομίζω ότι έμαθα πολύ αυτές τις τρεις εβδομάδες. Είναι καλό να μπαίνεις σε ένα Grand Slam γνωρίζοντας τι κάνεις καλά, τι κάνεις λάθος, προσπαθώντας να επικεντρωθείς σε αυτά τα πράγματα για να αποφύγεις τα ίδια λάθη στα μεγάλα τουρνουά».

25/05/2019 00:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Λονδίνο, Βρετανία