Υπεύθυνη στάση και δημαγωγία εν μέσω πανδημίας – Σκέψεις και προβληματισμοί

Στην επικαιρότητα βρίσκεται πάντα το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, σε ότι αφορά τις υγειονομικές αλλά και τις οικονομικές του επιπτώσεις, αλλά πέρα από τις συνέπειες του, έχει προκύψει ένα θέμα για την εκφορά του δημοσίου λόγου και για το ποιοι κρατούν υπεύθυνη στάση ιδιαίτερα σε όσους από το πολιτικό σύστημα, σημερινούς κυβερνώντες και αντιπολίτευση κρατούν στα χέρια τους, τις τύχες της πατρίδας μας.
Ειδικότερα μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την αποδοχή πελατών στα καταστήματα εστίασης, κινηματογράφους, θέατρα, μόνο όσων έχουν εμβολιαστεί, όπως και τα προνόμια στους στρατεύσιμους και μόνιμους στις Ένοπλες Δυνάμεις με την χορήγηση αδειών, υπάρχει σε εξέλιξη μια πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ν.Δ. και την αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η αντιπαράθεση αυτή αφορά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, ΜΕ.ΡΑ 25) που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας παρότι στελέχη του όπως ο βουλευτής και πρώην αναπληρωτής Υγείας Παύλος Πολάκης είναι υπέρ των εμβολιασμών, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που από τα τέλη του 2020, όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εμβολιασμών, εξέφρασε την αντίθεση της ιδιαίτερα απέναντι στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.
Μέσα σε αυτή την ζοφερή κατάσταση, κατά την προσωπική άποψη του γράφοντος απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις και κυρίως από εκείνους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μη εμβολιαστών, όταν ήδη η πανδημία στην Ελλάδα με τα στοιχεία της περασμένης Τρίτης 13 Ιουλίου έχει φτάσει τα 3.109 κρούσματα και με δεδομένο ότι και σε άλλες χώρες του πλανήτη υπάρχει ζήτημα διαχείρισης υγειονομικής.
Αυτό γιατί, ναι μεν είναι σεβαστό το δικαίωμα όσων δεν το επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά και από την άλλη πλευρά και λόγω των τελευταίων εξελίξεων η προστασία της δημόσιας υγείας δεν θα πρέπει να αγνοηθεί για αυτό και θα πρέπει παρά τις όποιες επιφυλάξεις, να προχωρήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και σε χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Ας αναλάβουν λοιπόν όλοι τις ευθύνες τους, πέρα από το πολιτικό σύστημα, κοινωνία και ΜΜΕ, γιατί πέρα από το υγειονομικό και σε οικονομικό επίπεδο υπάρχει η ευχάριστη είδηση από τις Βρυξέλλες, η οποία είναι η έγκριση του προγράμματος ανάκαμψης 4 δισ. μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Περισσότερα πάντως θα ειπωθούν και θα κριθούν, ιδιαίτερα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα τους επόμενους μήνες με τις πράξεις και με τις αποφάσεις τους, θα πρέπει να αποδείξουν αν πραγματικά ασκούν μια υπεύθυνη στάση ή είναι εγκλωβισμένη σε ένα αδιέξοδο λαϊκισμό.