Η ιστορία της Λίας

Απόψεις Ελλάδα Η δική σου ιστορία Κοινωνία

Η ιστορία της Λίας

Η Λία είναι από τους πολύ άτυχους ανθρώπους στον έρωτα. Όποιον άντρα βρίσκει θα έχει ένα κουσούρι και μάλιστα τεράστιο! Πιστεύει ότι κάποιος την έχει καταραστεί και αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Έτσι, μετά από παρότρυνση μιας φίλης της, πήγε σε έναν ιερέα να τη διαβάσει και εκείνος της ζήτησε να αγοράσει ένα βιβλιαράκι να κάνει προσευχές για να βρει το άλλο της μισό. Μετά της ζήτησε να αγοράσει ένα κομποσκοίνι που θα το φοράει ώστε σίγουρα θα προσελκύσει έναν αξιόλογο σύντροφο. Και φυσικά θα έπρεπε να αγοράσει και μια εικονίτσα την οποία θα έχει συνέχεια στην τσάντα της. Η όλη ιστορία με τον παπά της κόστισε τριάντα ευρώ και αποτέλεσμα δεν είδε ακόμη.
Μετά διάβασε για το feng shui και αποφάσισε να κάνει το σπίτι εναρμονισμένο με την ενέργεια, όπως επιτάσσει αυτή η μέθοδος. Αγόρασε ειδικά διακοσμητικά για το σπίτι που έπρεπε να μπουν σε συγκεκριμένες θέσεις, άλλαξε όλη τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, άναβε κάθε βράδυ ειδικά κεριά και πήρε κοσμήματα που φέρνουν τύχη στον έρωτα. Όλα αυτά κόστισαν περίπου χίλια ευρώ και πάλι άντρας δεν εμφανίστηκε!
Μετά από αυτές τις άκαρπες προσπάθειες πήρε τηλέφωνο όλες τις αδέσμευτες φίλες της και άρχισε να βγαίνει συνεχώς. Σχεδόν κάθε μέρα πήγαινε γυμναστήριο ελέγχοντας όλους τους τύπους που βρίσκονταν εκεί και στη συνέχεια φτιαχνόταν και στολιζόταν και πήγαινε σε διαφορετικό μπαράκι κάθε φορά. Στη συνέχεια ξόδεψε μια μικρή περιουσία στις χαρτορίχτρες, τις μάγισσες και τις αστρολόγους αλλά ούτε η μεταφυσική ήταν με το μέρος της. Παρά τις μαντικές προβλέψεις που ήταν ευνοϊκές, εκείνη γνώριζε τους πιο ακατάλληλους άντρες και πληγωνόταν πολύ.
Τέλος αποφάσισε να γραφτεί σε γραφείο συνοικεσίων. Έδωσε άλλα εξακόσια ευρώ με την ελπίδα να βρει έναν άντρα της προκοπής! Τελικά η αναζήτηση του άντρα για τη Λία έχει καταντήσει χρονοβόρα αλλά και πολυδάπανη διαδικασία.
Αν επιθυμείς κι εσύ μια σχέση αλλά δε βρίσκεις τον κατάλληλο σύντροφο, όπως η Λία, θα σου πρότεινα να σταματήσεις να ψάχνεις, άσε τα πράγματα να κυλήσουν για λίγο μόνα τους. Λένε ότι ο Νεύτωνας καθόταν κάτω από μια μηλιά και τυχαία έπεσε ένα μήλο που ήταν η αφορμή να διατυπώσει το νόμο της βαρύτητας. Αν εσύ καθίσεις κάτω από τη μηλιά την άνοιξη, κανένα μήλο δε θα πέσει στα πόδια σου ακόμη κι αν ταρακουνάς το δέντρο. Αν όμως καθίσεις στο ίδιο σημείο το φθινόπωρο, τα ώριμα φρούτα θα πέφτουν στα χέρια σου χωρίς να καταβάλλεις καμία προσπάθεια!

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)