Ανοιχτή Επιστολή στους Αυτοδιοικητικούς Της Χώρας ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Απόψεις Κυρίως θέματα Το βήμα του Πολίτη

12/01/2019

Ανοιχτή Επιστολή στους Αυτοδιοικητικούς Της Χώρας
ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σημαντική πρωτοβουλία πολιτών για την επικείμενη κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία ζητάνε από τα αυτοδιοικητικά στελέχη της χώρας να αναλάβουν πρωτοβουλία και να συνδράμουν στην προσπάθεια που διεξάγουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, η Εκκλησία, οι φορείς και οι πολίτες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Το κείμενο της πρωτοβουλίας το υπογράφουν ενεργοί πολίτες από όλη την επικράτεια, εκφράζοντας την έντονη αγωνία τους για το μέλλον της Μακεδονίας.
Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή:
Η ώρα να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας έφτασε. Η συμφωνία της εθνικής απάτης είναι προ των πυλών του ελληνικού κοινοβουλίου. Στο κρίσιμο και οριακό σημείο που βρισκόμαστε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αδρανεί ή να αρκείται σε δηλώσεις καταγγελίας. Μέχρι σήμερα οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις, η Εκκλησία, πατριωτικοί φορείς και μεμονωμένοι πολίτες σήκωσαν το βάρος της αντίδρασης διοργανώνοντας δύο τεράστια συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και λαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε διάφορα επίπεδα.
Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη στον αγώνα αυτό να συμμετάσχουν όλοι οι παράγοντες της κοινωνίας, με άξονα την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, σε κάθε σημείο της χώρας. Καλούμε τα αυτοδιοικητικά στελέχη να ενεργοποιηθούν στον αγώνα μας και να ενεργοποιήσουν κάθε δυνατότητα που τους δίνει η θέση τους. Καλούμε την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα Περιφερειακά συμβούλια Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τους Δημάρχους των δήμων της Μακεδονικής γης και τα δημοτικά τους συμβούλια, αλλά και όλους τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς, τα επιμελητήρια και τους τοπικούς συλλόγους και φορείς αλλά και όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους από τον Έβρο και την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να :
1.Να κινητοποιήσουν τους πολίτες των περιοχών τους και να στηρίξουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν, με έναυσμα την διαμαρτυρία στις 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.
2.Να «κατεβάσουν ρολά» σε Περιφέρειες και Δήμους.
3. Να καταθέσουν στον ΠτΔ τις παραιτήσεις τους και να του ζητήσουν να αναλάβει τις ευθύνες του.
4.Να αποσυρθούν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
5.Να απαιτήσουν από τα κόμματα των οποίων είναι μέλη, απειλώντας ακόμη και με παραίτηση από αυτά, να ξεκαθαρίσουν την θέση τους και να καταψηφίσουν τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν θα αναγνωρίσουν κανένα αποτέλεσμα.
6.Να αναλάβουν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα Πανελλαδικό Όργανο Συντονισμού του Μακεδονικού Μετώπου πάνω από πολιτικές αποχρώσεις. Δεν μπορεί αυτή την κρίσιμη ώρα να μην υπάρχει μια ενιαία έκφραση.
Εκατομμύρια πατριώτες σε όλη τη χώρα περιμένουν από εσάς που έχετε τις δυνατότητες να μπείτε μπροστά στον εθνικό αγώνα.
Περιμένουμε από εσάς που διατυμπανίζετε τον πατριωτισμό σας, να τον αποδείξετε εμπράκτως.
Περιμένουμε από εσάς να σταθείτε απέναντι στις πολιτικές συντεχνίες της συναλλαγής, να αντιδράσετε απέναντι σε μηχανισμούς που καθορίζουν το μέλλον της Μακεδονίας μας, παραδίδοντας την ταυτότητά της στους ανιστόρητους κατσαπλιάδες των Σκοπίων.
Περιμένουμε από εσάς να αντισταθείτε στην λογική κατάργησης συνόρων και πολιτισμών.
Κύριοι-ιες Περιφερειάρχες, κύριοι-ιες Δήμαρχοι.
Οι ευθύνες σας για το μέλλον της Μακεδονίας είναι ιστορικές και καλείστε να τις αναλάβετε ανταποκρινόμενοι στη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού. Έχετε την μοναδική ευκαιρία η Ιστορία να σας γράψει με χρυσά γράμματα και να σταθείτε πραγματικοί θεματοφύλακες του Ελληνισμού.