Γιώργος Κόκκας: Η κρατικοδίαιτη Επιτροπή Εορτασμού του 1821 υπό την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων – Συνέντευξη στον Γαβριήλ Αβραμίδη

Γιώργος Κόκκας

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, Γιώργος Κόκκας, στη συνέντευξή του στον Γαβριήλ Αβραμίδη για το politispress.gr αναπτύσσει τις ιδέες της άμεσης δημοκρατίας και την εφαρμογή που μπορεί να έχουν, ενώ χώρα πρότυπο των αμεσοδημοκρατικών αρχών θεωρεί την Ελβετία.

 

Γ. Αβραμίδης: Κύριε Κόκκα, είστε ο ιδεολογικός εκφραστής στην Ελλάδα του ρεύματος της άμεσης Δημοκρατίας, τι ακριβώς είναι και τι κάνει το Ελληνικό Κίνημα της Άμεσης Δημοκρατίας;

Γ. Κόκκας: Ευχαριστώ κύριε Αβραμίδη για τη δυνατότητα δημοσιότητας που μου δίνετε να εκφράσω όχι μόνο ως ιδεολογικά συντασσόμενος, αλλά και ως ενεργός ακτιβιστής και συνήθως συντονιστής των αμεσοδημοκρατικών δράσεων στην Ελλάδα τα ζητούμενα και τις ενέργειες του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, τα οποία αναλυτικότερα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να πληροφορηθεί και από την ιστοσελίδα μας www.dimopolis.gr.

Το Κίνημά μας δημιουργήθηκε πριν από τις Ευρωεκλογές του 2009 από τη συνένωση δύο πολιτικών κινήσεων της Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας με Άμεση Δημοκρατία (που ηγήθηκα του ευρωψηφοδελτίου της στις ευρωεκλογές 2004) και του Ελληνικού Ανανεωτικού Ρεύματος / Ε.Α.Ρ., που εξέφραζε απόψεις αρχαιοελληνικής εμπνεύσεως και για τα ζητήματα σύγχρονων θεσμών και διεκδικούμε τη χρήση αμεσοδημοκρατικών εργαλείων, όπως τα δημοψηφίσματα, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών, την κυκλικότητα στην εναλλαγή αξιωμάτων, την ανακλητότητα όσων κατέχουν αξιώματα από τους εντολείς τους / ελληνικό λαό και την κλήρωση, ως μέσων μεγιστοποίησης της εμπλοκής των πολιτών σε όλες τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε θέματα που μας αφορούν όλους. Για παράδειγμα οι περισσότερες από τις αποφάσεις που μας επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού και της ανάγκης στάθμισης ταυτόχρονα άλλων μειζόνων αγαθών εφάμιλλων προς την υγεία, όπως οι ελευθερίες κινήσεων και συγκεντρώσεων των πολιτών, η λειτουργία της οικονομικής ζωής με κανονικό ή ελεγχόμενο ρυθμό και οι λοιπές δικτατορικού τύπου απαγορεύσεις που μας επιβλήθηκαν ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά και δυστυχώς συνεχίζονται και φέτος αμείλικτες, θα έπρεπε μαζί με τις θερμές ευχές μας για το νέο έτος να τυγχάνουν της έγκρισης των πολιτών, ακόμη και αν χρειαζόταν να εκδηλωθεί θεσμικά το ζήτημα της αυτονομίας ευρέων κοινωνικών ομάδων, ή τοπικών πληθυσμών, κυρίως στους νομούς της χώρας σε σχέση με την κεντρική εξουσία, η οποία φοβικά και συχνά ανεύθυνα επιβάλλει άκριτα δραματικών επιπτώσεων μέτρα εις βάρος της οικονομίας και βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Συνεπώς, πέραν των πολιτικών δράσεων του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας που εκτίθενται στην ιστοσελίδα μας και συντείνουν στην συσπείρωση ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του δημοκρατικού ελληνικού λαού που σκέφτεται πατριωτικά, ώστε να μεταρρυθμίσουμε θεσμικά και ριζοσπαστικά τις δομές λειτουργίας της χώρας μας θέτουν πλέον επί τάπητος το ζήτημα της αποκεντρωμένης περιφερειακής ανάπτυξης στη βάση των αυτοδιοικούμενων νομών της Ελλάδας (αναλογικά με το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους, για το οποίο γνωρίζω αγαπητέ κύριε Αβραμίδη, ότι έχετε ιδιαίτερα εντρυφήσει), ώστε να κατευθυνθούμε από φέτος, συμβολική χρονιά των 200 χρόνων / Ιωβηλαίο του επαναστατικού μας αγώνα ανεξαρτησίας μας στην κατεύθυνση επιβολής ενός καποδιστριακού ελβετικού τύπου συντάγματος Άμεσης Δημοκρατίας, που θα προκύψει μετά από διαδικασίες Νέας Ελληνικής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης , όπως αναπτύσσουμε ειδικότερα στην ιστοσελίδα μας αυτή), που προτείνουμε να συγκληθεί επίσημα την 25η Μαρτίου 2021, ακριβώς και σημειολογικά στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Γ. Αβραμίδης: Είχατε δημιουργήσει στο παρελθόν ένα φόρουμ στελεχών αμεσοδημοκρατών από διάφορες χώρες. Που βρίσκεται τώρα η πρωτοβουλία σας;

Γ. Κόκκας: Πραγματικά κύριε Αβραμίδη, προτού εμφανιστούμε δημόσια στα κοινά της πατρίδας μας επίσημα σε εκλογές κατά τα προαναφερθέντα, αναδείξαμε έντονα με συνεχείς εθελοντικές μας πρωτοβουλίες με την οργάνωσή μας «Βήμα για Δημοκρατία Πολιτών» την πλήρη τεκμηρίωση του αμεσοδημοκρατικού προτάγματος κυρίως από τη διεθνή σχετική εμπειρία και ιδεολογικοπολιτική αναζήτηση πρωτεργατών της παγκόσμιας διανόησης, που συναντηθήκαμε στην Πράγα το 1998 και στην Αθήνα / Χολαργό, γενέτειρα του Περικλέους και Δελφούς το 2000, οπότε και δημιουργήσαμε το Παγκόσμιο Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας ( WORLDWIDE DIRECT DEMOCRACY MOVEMENT / W.D.D.M. / www.worldwidedemocracy.net ), που αποτελεί έκτοτε την παγκόσμια βάση αναφοράς και δράσεών μας , όπως το Κίνημα “Occuppy Wall Street” και άλλα διεθνούς ενδιαφέροντος ζητήματα, που πλέον επιτακτικά θέτει η μάστιγα του κορωνοϊού και η αντιμετώπισή της στη βάση της ελληνικής μας πρότασης σε αυτοδιοικούμενα και αυτοδιαχειριζόμενα «Καντόνια / Νομούς» των αποτυχημένων σήμερα κρατών που θρηνούν πολλά εκατομμύρια θύματα από τις δήθεν εθνικές πολιτικές αντιμετώπισης με εμβόλια και συχνά διεφθαρμένες πολιτικές διαπλοκής των πολιτικών δήθεν αντιπροσώπων μας και πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, που μάλλον κινούνται καθοδηγούμενες από τις παγκόσμιες ελίτ και τις προσταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων εις βάρος των ασθενών και υποψηφίων ασθενών πολιτών των λαών της υφηλίου.

Αν ο Ελληνικός Λαός μας εμπιστευτεί φέτος για να επαναδομήσουμε την πατρίδα μας στις προαναφερόμενες προοπτικές περιφερειακής της ανάπτυξης και αυτόνομης διοίκησης των νομών της από αυτόνομα Δημοβούλια Πολιτών (www.dimovoulio.http://www.dimovoulio.gr/gr) τότε θα προτείνουμε το μοντέλο αυτό αυτόνομης διαχείρισης των κρίσεων αμεσοδημοκρατικά από τους κατά τόπους πολίτες τους στο Παγκόσμιο Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας! Άρα, ο Κλήρος πέφτει και πάλι στους Έλληνες για να δημιουργήσουμε ένα Νέο Διαφωτισμό και Επαναγέννηση της Ανθρωπότητας, ακριβώς κατά τη χρονική στιγμή που ο λαός των Η.Π.Α. αισθάνεται την ανάγκη να εισβάλει στο διεφθαρμένο Καπιτώλιο και να διεκδικήσει μια δεύτερη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του, μια δεύτερη αμεσοδημοκρατική «Φιλαδέλφεια» των Πολιτών και έναν Νέο Τόμας Τζέφερσον.

Γ. Αβραμίδης: Ποια χώρα θεωρείτε πως βρίσκεται πιο κοντά στις ιδέες σας για την άμεση δημοκρατία;

Γ. Κόκκας: Είναι προφανές και από την πρώτη απάντησή μου κύριε Αβραμίδη, ότι η Ελβετία με το καποδιστριακής εμπνεύσεως αμεσοδημοκρατικό της σύνταγμα είναι πλησιέστερη προς το πρότυπο μοντέλο εφαρμογής των πολιτικών μας προταγμάτων και στην Ελλάδα. Επίσης, Πολιτείες των Η.Π.Α., όπως η Καλιφόρνια ή το Βέρμοντ και το Όρεγκον, αλλά η Ιταλία και η Ισλανδία στην Ευρώπη παρέχουν επαρκή αμεσοδημοκρατικά στοιχεία, όπως η ανακλητότητα των εκλεγμένων αντιπροσώπων και τα συνεχή δημοψηφίσματα πρωτοβουλιών πολιτών, που θα έπρεπε να επιβληθούν και στη χώρα μας, αλλά δυστυχώς η τελευταία αναθεώρηση του συντάγματός μας που ολοκληρώθηκε μόλις το έτος 2019 , μετά τη δεκαετή ισοπέδωσή μας από τα εθνοκτόνα μνημόνια, πείθουν ότι μόνο η Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση που εμείς προτείνουμε μπορεί να ενώσει το νήμα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο πραγματικό σημείο που μας το έκοψαν με τη δολοφονία του Καποδίστρια και με την εφαρμογή των βασικών αρχών των Επαναστατικών Συνταγμάτων του Αγώνα, που προτείνουμε επίσης να επαναφέρουμε την 1/1/2022, ακριβώς 200 χρόνια μετά την θεμελίωση του Προσωρινού Πολιτεύματος της Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου την 1/1/1822.

Γ. Αβραμίδης: Φέτος τιμούμε ως χώρα και ως έθνος τα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία του 1821, πως κρίνετε το έργο της επιτροπής που έχει δημιουργηθεί υπό την Γιάννα Αγγελοπούλου;

Γ. Κόκκας: Είναι πολύ σημαντική για τη σημερινή εποχή η σημειολογία και τα σημαινόμενα της Παλιγγενεσίας του 1821 φέτος που αναδύεται επιτακτικά η ανάγκη της πραγματικής μας ανεξαρτησίας. Όμως δυστυχώς, η κρατικοδίαιτη Επιτροπή Εορτασμού του 1821 υπό την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων αφού περί άλλων τυρβάζει φτάνοντας μέχρι του να ασχολείται με τις εξελίξεις για την τεχνητή νοημοσύνη σχετικά με …το 1821 παραγνωρίζοντας ταυτόχρονα βασικές αλήθειες που αφορούν στον αγώνα των προγόνων μας για την Εθνική μας Ανεξαρτησία, συντασσόμενη με αναθεωρητισμούς αναγκαίους για την Νέα Τάξη Πραγμάτων της Παγκοσμιοποίησης και όχι με το πραγματικό Εθνικό Απελευθερωτικό Αγώνα της σύγχρονης Ελλάδας που δίδαξε επί ενάμιση ακόμα αιώνα πώς να απελευθερώνονται τα περισσότερα σύγχρονα κράτη/μέλη του Ο.Η.Ε., κυρίως στην Αφρική και Νότια Αμερική από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες τους. Αυτό το γεγονός δεν το αναδεικνύει η Επιτροπή της κ. Γιάννας Αγγελλοπούλου.

Το μόνο που δείχνει ενδιαφέρον από τα θεματολογία της επιτροπής αυτής και θα μπορούσαμε εμείς να συμβάλουμε δημιουργικά και θετικά είναι ο προβληματισμός για την Ελλάδα «40 χρόνια μετά», αλλά δεν γνωρίζουμε αν οι νεοταξίτες επιτελείς της θα ενδιαφερόντουσαν ή θα τολμούσαν να μας καλέσουν για να διατυπώσουμε και εμείς την άποψή μας σχετικά!

Γ. Αβραμίδης: Στο Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας προτίθεσθε να λάβετε κάποια πρωτοβουλία για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από το 1821;

Γ. Κόκκας: Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας αποφάσισε να συνεχίσει την πρωτοβουλία του Δημοβουλίου Πολιτών και άλλων Εθελοντικών Οργανώσεων που την 18η Σεπτεμβρίου 2020 οργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Τα Συντάγματα της Επανάστασης του 1821 και η σημασία τους για εμάς σήμερα!» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και να προσκαλέσουμε τους Έλληνες Πολίτες και τους Απόδημους Έλληνες να συγκροτήσουμε την 25η Μαρτίου 2021 την Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση και την Διαρκή Εθνοσυνέλευση Ελληνισμού, όπως ήδη από το 2016 προβλέψαμε (www.s120.s.gr) για να καταγράψουμε σε νέο Σύνταγμα, εμπνευσμένο από τους αγώνες ανεξαρτησίας μας ένα Νέο Προσωρινό Πολίτευμα για μια «άλλη ΕΛΛΑΔΑ/ www.alliellada.gr», που φιλοδοξούμε να μπορέσουμε να θέσουμε σε ισχύ την 1/1/2022 επέτειο των 200 χρόνων από το Σύνταγμα της Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου, με την έννοια της εγκαθίδρυσης και λειτουργίας εναλλακτικών αμεσοδημοκρατικών θεσμών εθιμικού δικαίου σε όλους τους Νομούς/Πόλεις – Κράτη μιας μελλοντικής Ελλάδας, βασισμένης στο θεμέλιο του πολιτεύματος κατά το ισχύον ήδη σύνταγμα,δηλαδή τη λαϊκή κυριαρχία, όπως θα εκφράζεται τοπικά και εθνικά από τα Δημοβούλια Πολιτών και από δημοψηφίσματα.

Γ. Αβραμίδης: Ποια ζητήματα θα κριθούν από λαό στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, που πιθανόν να είναι πρόωρες;

Γ. Κόκκας: Το κρίσιμο ερώτημα για τις ερχόμενες εκλογές που πιθανότατα θα διεξαχθούν φέτος με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής είναι αν θα απαλλαγούμε από την παγκοσμιοποιημένη εκδοχή της πολιτικής με πολιτικά κόμματα /φερέφωνα αλλοδαπών συμφερόντων ή θα αποφασίσουμε να χαράξουμε μια πολυδιάστατη αναπτυξιακή και εξωτερική πολιτική, αναζητώντας τους φυσικούς συμμάχους μας στους Φιλέλληνες συμμάχους μας ή στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη μέχρι την Σκανδιναβία κατ΄ αντιστοιχία με τον στρατηγικό σχεδιασμό που πράττει η φυσική αντίπαλός μας Τουρκία με τα Ισλαμικά Κράτη και τις πολιτικές στρατηγικού βάθους που εφαρμόζει και που πρέπει να αναπτύξουμε με ένα νέο Συνασπισμό Πατριωτικών Δημοκρατικών δυνάμεων, που οφείλουμε να στηρίξουμε όποια κυβέρνηση που συμφωνεί με αυτήν την προοπτική και ελπίζουμε να μας έχει ανάγκη σε κυβέρνηση συνεργασίας μας, αν φυσικά καταφέρουμε να εκπροσωπηθούμε στη νέα βουλή που θα προκύψει.

Επιτέλους, οφείλει ο ελληνικός λαός να ενδυναμώσει γνήσιες Δημοκρατικές Αντιμνημονιακές Δυνάμεις, που από την εποχή των Αγανακτισμένων δίνουμε συνεπείς αγώνες για την πραγματική χειραφέτηση και ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού λαού.

Γ. Αβραμίδης: Πως αξιολογείτε εσείς τον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;

Γ. Κόκκας: Η Νέα Δημοκρατία, αν και είχε σημαντική πλειοψηφία και αποδοχή από τον ελληνικό λαό δεν κατόρθωσε να υπερβεί την απλά διαχειριστική λογική ενός σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας μας, έχοντας να αντιμετωπίσει κατά τον μεγαλύτερο χρόνο της μέχρι τώρα θητείας της και τις τρομακτικές συνέπειες του κορωνοϊού και τις αδυναμίες οικονομικής λειτουργίας της αγοράς σε φιλελεύθερα πρότυπα. Είναι βέβαιο ότι θα εισπράξει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που προέκυψε, αλλά το βασικό ζητούμενο είναι να αναγκασθεί να συνεργαστεί μετά τις επόμενες εκλογές με την απλή αναλογική με πολιτικές δυνάμεις που θα προτείνουν την υπέρβαση του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος για πραγματική ποιοτική ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Γ. Αβραμίδης: Θα μπορούσε, κατά τη γνώμη σας, να υπάρχει στην χώρα μας μια σύγχρονη σεισάχθεια;

Γ. Κόκκας: Η Σεισάχθεια, μαζί με μια σειρά δραστικών πολιτικών μέτρων επανεκκίνησης της οικονομίας της χώρας μας, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ενεργή ένταξη του όλου ελληνικού λαού στην αναδιοργάνωση της πατρίδας μας σε νέες εναλλακτικές βάσεις παραγωγής εθνικού πλούτου. Μην ξεχνάμε ότι με τον Σόλωνα πριν από πολλά χρόνια, όταν αποφασίστηκε η απαλλαγή του πληθυσμού από τα ιδιωτικά του χρέη θεμελιώθηκε το πολίτευμα της αρχαίας Αθήνας, το οποίο μετά τις αμεσοδημοκρατικές μεταρρυθμίσεις του Κλεισθένη δημιούργησε τον περίφημο Χρυσού Αιώνα πολιτισμού και πολεμικής ισχύος που όχι μόνο ανέτρεψε τον εξ ανατολών κίνδυνο και τότε, αλλά δημιούργησε και το κλέος του δημοκρατικότερου πολιτεύματος παγκοσμίως, που και σήμερα αποτελεί ανυπέρβλητο παράδειγμα ενεργοποίησης όλων των πολιτών στην κοινή τους ανάπτυξη, αποστολή που και εμείς διακονούμε με συνέπεια και στη σύγχρονη εποχή μας.