Σχολική τσάντα

Απόψεις Κυρίως θέματα Μόδα

Σχολική τσάντα
Σε λίγο καιρό τα σχολεία θα ανοίξουν και τα παιδάκια σας θα ξαναμπούν σε μια σειρά. Τέρμα το ξενύχτι, τέρμα το πολύωρο παιχνίδι, τέρμα οι ατελείωτες βόλτες.

Λίγο πριν ακουστεί, λοιπόν, το πρώτο κουδούνι για φέτος, ας πάμε μια βόλτα στα μαγαζιά για να βρούμε το αξεσουάρ που μας έρχεται πάντα πρώτο στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε ότι τα σχολεία ανοίγουν: τη σχολική τσάντα!

Κάποια παιδάκια όμως, θα πάνε για πρώτη φορά σχολείο και η τσαντούλα τους θα έχει βιβλία και τετράδια αντί για ρούχα και παιχνίδια, που είχε η τσάντα του νηπιαγωγείου.
Οι περισσότεροι γονείς, αυτή την πρώτη φορά, θέλουμε να την κάνουμε μοναδική για τα παιδιά μας. Έτσι επιλέγουμε μια πολύ ωραία τσάντα.

Οι τσάντες τρόλεϊ είναι ιδανικές για παιδιά του Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, καθώς δεν επιβαρύνουν την πλάτη τους με το μεγάλο συνήθως βάρος που καλούνται να μεταφέρουν. Άς μην αναφέρω και το γεγονός ότι πραγματικά τρελαίνονται να τις τσουλάνε!

Προτιμήστε μία τσάντα τρόλεϊ με αποσπώμενα ροδάκια για να την πλένετε εύκολα στο πλυντήριο και με ιμάντες μεταφοράς για να την μεταφέρει το παιδί στην πλάτη αν χρειαστεί.

Αν το παιδί σας χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνει σκάλες στο δρόμο του για το σχολείο ή αν η τάξη του είναι σε όροφο, μία σχολική τσάντα πλάτης θα το βολέψει περισσότερο σε σχέση με μία τσάντα τρόλεϊ που θα προσπαθεί να σέρνει στις σκάλες. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι και πιο οικονομικές από τις τσάντες με ροδάκια.

Γενικά, η σχολική τσάντα δεν πρέπει να ξεπερνά σε μέγεθος την πλάτη του παιδιού. Πώς θα βρείτε τις ιδανικές διαστάσεις της σχολικής τσάντας για το παιδί σας; Για το ύψος που πρέπει να έχει η σχολική τσάντα του, μετρήσετε κάθετα την απόσταση από τους ώμους μέχρι τη μέση, ενώ για το πλάτος της, μετρήσετε οριζόντια την απόσταση ανάμεσα στο εσωτερικό των ώμων.

Σίγουρα μία ποιοτική σχολική τσάντα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ελαφρύ, αδιαβροχοποιημένο και ανθεκτικό υλικό για να αντέχει τις καθημερινές δοκιμασίες. Αν επιλέξετε τσάντα τρόλεϊ, δώστε μεγάλη προσοχή στα ροδάκια, καθώς μπορεί να σπάσουν εύκολα αν δεν είναι καλής ποιότητας.

Φροντίστε η σχολική τσάντα που θα διαλέξει το παιδί σας να έχει όχι μόνο ανατομική πλάτη, αλλά και φαρδιούς ρυθμιζόμενους ιμάντες από μαλακό υλικό για να εφαρμόζει αναπαυτικά στην πλάτη και στους ώμους του.

Μία σχολική τσάντα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2-3 θήκες ξεχωριστές.
Έτσι θα τακτοποιεί και θα χωρίζει τα βιβλία μαζί με τα αντίστοιχα τετράδια που θα χρειάζεται. Οι θήκες όχι μόνο θα προσφέρουν ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στην πλάτη του παιδιού, αλλά θα το βοηθήσει να οργανώνει τα βιβλία και τον εξοπλισμό που παίρνει μαζί του κάθε μέρα στο σχολείο.

Καλή σχολική χρονιά!

Καραπαναγιώτου Ανδρονίκη