Mary’s Notes – Ο Άγιος Βαλεντίνος και άλλες ιστορίες με αρκουδάκια….

Mary's Notes Απόψεις Κυρίως θέματα
Γράφει η Μαίρη Λεριά

Καταρχάς να ξεκινήσω από το θέμα αρκουδάκια. Λατρεύω τα αρκουδάκια. Αγαπάω τα αρκουδάκια . Αγκαλιάζω αρκουδάκια .Έχω αρκουδάκι. Πάντα είχα. Αυτό που έχω τώρα είναι το τρίτο στη σειρά. Το πρώτο χάθηκε πριν χρόνια σε κάποια μετακόμιση και μου πήρε μέρες για να το αποδεχτώ. Το δεύτερο εξακολουθεί και υπάρχει αλλά το τρίτο είναι το αγαπημένο μου (δωράκι) εδώ και 1,5 χρόνο. Και αφού σε ενημέρωσα για το τόσο σημαντικό αλλά κυρίως υψίστης συναισθηματικής σημασίας θέμα νομίζω πως ναι , μπορώ επιτέλους να σηκώσω μανίκια και να ξεκαθαρίσουμε το θέμα Άγιος Βαλεντίνος .
Με τον Άγιο Βαλεντίνο λοιπόν γνωριστήκαμε πρώτη φορά όταν ήμουν 15 κάπου εκεί στα τέλη των 80’s. Αυτό στο αναφέρω γιατί στάνταρ προσπάθησες να τοποθετηθείς χρονικά. Βέβαια τα 15χρονα της δεκαετίας του 80 καμία σχέση και ομοιότητα δεν παρουσιάζουν με τα σημερινά 15χρονα αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα και ίσως σε κάποιο επόμενο άρθρο. Το θέμα μας στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι και ο Άγιος Βαλεντίνος έχει διαφοροποιηθεί από τα 80s έως και σήμερα. Έχει αλλάξει, έχει προσαρμοστεί, έχει εξελιχθεί..
Αλλά κυρίως έχει αλλάξει η διατήρηση και τήρηση αυτής της ημερομηνίας στη δική σου ζωή ανάλογα την ηλικία που βρίσκεσαι και την οποία συναισθηματική / ερωτική κατάσταση. Ανεξάρτητα από τη δεκαετία που διανύουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι 18 , 20 ετών και να προσπερνάς την 14η Φεβρουαρίου έτσι απλά . Δεν είναι μια απλή ημερομηνία για σένα. Είναι μια ημέρα που σκέφτεσαι ημέρες πριν. Συζητάς με κολλητές τι δώρο θα αγοράσεις εβδομάδες πριν. Βλέπεις ο Άγιος Βαλεντίνος είναι κυρίως γυναικεία υπόθεση. Βέβαια τα πάντα είναι σχετικά σε αυτή την έρημη ζωή,που μεταφράζεται ως εξής: Ναι υπάρχουν και αγόρια ρομαντικά που προσφέρουν λουλούδια, σοκολατάκια, αρκουδάκια και άλλα τέτοια ζουζουνίστικα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Ανεξαρτήτως ηλικίας πάντως την γιορτή των ερωτευμένων την αισθάνεσαι στο πετσί σου (ωραία έκφραση του σωστού, πονεμένου ελληνικού λαού) όταν είσαι ερωτευμένος και βρίσκεσαι στα μέλια, κοινώς στην αρχή μιας σχέσης. Γεγονός απόλυτα κατανοητό και αναμενόμενο.
Δηλαδή αν δεν γιορτάσεις εσύ..Τότε ποια ; Ε;
Εννοείται ότι μέρες πριν προσπαθείς να βρεις τι θα φορέσεις. Από ρούχα έως εσώρουχα. Βραδυνή έξοδος του Αγίου Βαλεντίνου. Με τον αγαπημένο. Όσο και να μην είσαι ρομαντικός θα λυγίσεις.
Στα χρόνια που περάσαμε παρέα με τον Άγιο Βαλεντίνο έχω καταλήξει στα εξής αντικειμενικά αλλά και βιωματικά (λιγάκι μπερδεμένο ακούγεται αυτό)
συμπεράσματα.
Λοιπόν. …
Αυτή τη μέρα οι γλάστρες, τα λουλούδια, τα μπουκέτα, τα ανθοπωλεία έχουν την τιμητική τους.
Γιατί για ένα λουλούδι γίνονται όλα!
Τιμή και δόξα στα αρκουδάκια.
Χαρίστε αρκουδάκια! Τα χρειαζόμαστε! Τα αγαπάμε! Τα θέλουμε. Μεσαίου μεγέθους, ομορφούλικα και κυρίως απαλά. Ιδανικά για αγκαλιές και χουχούλιασμα.
Τα δώρα είναι δώρα. Σημασία έχει η χειρονομία αλλά να ξέρεις η τσιγκουνιά διώκεται συναισθηματικά και λεκτικά.
Όσο μεγαλώνεις θα σκέφτεσαι εκείνη την μοναδική ημέρα με εκείνο τον ξεχωριστό τύπο (αυτόν που μόλις τώρα σκέφτηκες) που σου ερχόταν κάθε φορά , του Αγίου Βαλεντίνου, με μια αγκαλιά κατακόκκινα τριαντάφυλλα.
Αυτά στο βαθύ κόκκινο και όχι στο άλλο το δευτεροκλασάτο πορτοκαλοκόκκινο.
Όσο μεγαλώνεις και έρχεται αυτή η μέρα που μπορεί να κοροϊδεύεις κάθε μα κάθε χρόνο…
Πάντα θα λυγίζεις στη θέα μιας ανθοδέσμης και σε ένα.. <σ’αγαπώ > < χρόνια πολλά…>