Η ντουλάπα μου και εγώ! Μια ανοιξιάτικη πονεμένη ιστορία…. – Άρθρο της Μαίρης Λεριά – Mary’s Notes

Mary's Notes Απόψεις Κυρίως θέματα
Γράφει η Μαίρη Λεριά

Κάθε χρόνο τα ίδια! Κατέβασε καλοκαιρινά ανέβασε χειμερινά. Αν και υπάρχουν ρούχα που τα έχεις κάπου στο ενδιάμεσο παρόλα αυτά, την έρημη την αλλαγή πρέπει να την κάνεις! Πάλι καλά δηλαδή τώρα που το καλοσκέφτομαι, που έχω και χώρο στη ντουλάπα και κρατάω κάποια ρουχαλάκια για κάθε είδους κλιματική αλλαγή ή περίεργα ανεβοκατεβάσματα στο θερμόμετρο. Αυτή η ιστορία πάντως με την αλλαγή σεζόν με ταλαιπωρεί χρόνια. Δεν το χαίρομαι όλο αυτό! Πώς να στο πω ; Βαριέμαι. Κουράζομαι. Αναστατώνομαι ψυχικά και σωματικά. Δεν το θέλω…. Από τότε που ήμουν στο σχολείο. Να ξεκαθαρίσεις ρούχα άχρηστα ,να δοκιμάσεις ρούχα , να αποχωριστείς, να χαρίσεις ή να μεταποιήσεις. Άσε που σε πιάνει και μια παροδική κατάθλιψη σε συνδυασμό με νεύρα όταν δοκιμάζεις καλοκαιρινά περσινά ρούχα και διαπιστώνεις (ως εκ θαύματος) ότι σου είναι στενά. Αυτά τα άτιμα τα 2 -3 κιλά που κουβαλούσε το κορμί σου από τέλη της χρονιάς και αυξήθηκαν σε 7 κιλά είναι η αιτία αυτής της στενάχωρης κατάστασης. Αυτά την κάνουν την ζημιά. Και εκεί ξεκινάει το θέατρο του παραλόγου. Όχι ! Δεν θα τα πετάξω σκέφτεσαι. Θα αδυνατίσω και θα τα φορέσω. Και δεν αδυνατίζεις. Και τα ρούχα εκεί. Και έρχεται και το επόμενο καλοκαίρι και πάλι τα ίδια. Και εσύ ούτε κουβέντα για να αποχωριστείς τα στενά αυτά ρούχα που κάποτε φορούσες. Αρνείσαι να δεχτείς την ήττα! Καταλαβαίνεις τι σου λέω; Εκεί να το παλεύεις. Μπορεί να σου πάρει και μια δεκαετία μέχρι να το παραδεχθείς ότι πρέπει να τα ξεχάσεις αυτά τα στενά και μίζερα ρουχαλάκια. Βέβαια πάντα υπάρχει και η αντίθετη, ευχάριστη έχω να σου πω περίπτωση. Να έχεις αδυνατίσει και να είσαι μέσα στη καλή χαρά που τα ρούχα σου είναι φαρδιά ή τέλος πάντων υπερβολικά άνετα. Ομολογουμένως σε αυτή τη περίοδο, που είσαι στα αδύνατα σου, δεν σε ενοχλεί καθόλου μα καθόλου να δοκιμάζεις ρούχα. Το πιο πιθανό είναι να σε χαροποιεί όλο αυτό που έρχεται σαν επιβράβευση στην επιχείρηση δίαιτα!Πάντως αυτή η ιστορία με την αλλαγή της γκαρνταρόμπας σου από χειμερινή σε καλοκαιρινή συνοψίζεται σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα οποία εντόπισα μετά από παρατεταμένη έρευνα χρόνων και τα μοιράζομαι μαζί σου. Αρχικά λοιπόν τρομοκρατείται όλο σου το αισθητικό γίγνεσθαι μπροστά στη στοίβα των ρούχων τα οποία έχεις απλώσει πάνω στο κρεβάτι σου. Στη συνέχεια σκέφτεσαι αισιόδοξα και συμφωνείς (με σένα) πως επιτέλους ήρθε η στιγμή για ένα καλό ξεκαθάρισμα. Το οποίο ξεκαθάρισμα τείνει να μετατραπεί σε εφιάλτη. Δεν μπορείς να αποχωριστείς κάποια ρούχα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Σου αρέσουν, τα αγόρασες ακριβά ή πολύ απλά είσαι συναισθηματικά δεμένη μαζί τους. Όσα ξέρει ο νοικοκύρης (της ντουλάπας) δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Αντιθέτως αυτά που θέλεις να αποχωριστείς γιατί τα βαρέθηκες γνωρίζεις πολύ καλά ότι είναι αυτά τα μοναδικά βολικά μονόχρωμα ρούχα τα οποία θα σε βγάζουν πάντα από δύσκολους ενδυματολογικούς προβληματισμούς του τύπου <τι φοράμε σήμερα ; >.
Και επειδή το έργο είναι λίγο πολύ κοινό κατά ένα μεγάλο ποσοστό στους περισσότερους από εμάς, έχω να σου εξομολογηθώ ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις τη διαφορά. Και ναι! Φέτος μπορείς!
Εγώ λοιπόν αυτή τη φορά ήμουν αποφασισμένη. Δεν θα είναι σαν τις προηγούμενες χρονιές σκέφτηκα . Θα το πετύχω το ξεκαθάρισμα και τα δώσω χώρο στη ντουλάπα μου για new entries (λέμε τώρα). Οπλίστηκα με στυλιστική ανιδιοτέλεια και….
Και το πέτυχα.! Ξεκίνησα με τη γνωστή μέθοδο <τα απλώνω όλα στο κρεβάτι > νωρίς το πρωί, για να έχω τελειώσει μέχρι το βράδυ και να έχω και τα διαλειμματάκια μου. Διότι αν ξεκινήσεις μεσημέρι δεν θα βρεις κρεβάτι για να κοιμηθείς το βράδυ. Έκανα χρήση του κανόνα <χρησιμοποιώ δύο σακούλες> .
Στη μια σακούλα αυτά που δεν μου χωράνε και στην άλλη αυτά που δεν φοράω τα τελευταία 3 χρόνια. Οκ! Δύσκολο! Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής έχω ρούχα που δεν τα φοράω την τελευταία 5ετία όπως και εσύ! Αλλά εκεί! Μην μου τα πάρει κάνεις άλλος. Βήμα τελευταίο και καθοριστικό. Αποχωρισμός .Η ερώτηση είναι μια. Αν το έβλεπα τώρα σε μια βιτρίνα θα το ξαναγόραζα ; Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι διαφωτιστική 99,9 % Αν η απάντηση είναι όχι , ξεφορτώνεσαι το ρούχο. Το χαρίζεις, το πετάς ή το μεταποιείς σε κάτι εξίσου χρήσιμο όπως ξεσκονόπανο η σφουγγαρόπανο.
Επιχείρηση Ντουλάπα.
Στόχος επιτεύχθει.
Και στα δικά σας.

Διαβάστε επίσης :

Mary’s Notes – Να “πηγαίνεις” εκεί που “σ αγαπούν”….. – Άρθρο της Μαίρης Λεριά

ΕΛ.ΑΣ. : Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των εννέα αλλοδαπών κατηγορούμενων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης