Η ιστορία του Στρατή

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κυρίως θέματα

Ο Στρατής μόλις είχε γυρίσει από την Κύπρο όπου ζούσε δύο χρόνια για επαγγελματικούς λόγους. Έκανε βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν είδε μπροστά του μια πανέμορφη, κομψή γυναίκα να κατεβαίνει από ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Κρατούσε ένα μωρό και είχε και μια νταντά να το προσέχει. Δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από πάνω της, του θύμισε την Άννα, μια σχέση με μια χαριτωμένη εικοσιπεντάχρονη που είχε στη Θεσσαλονίκη πριν φύγει. Η Άννα όμως ήταν πολύ φτωχή, άλλοτε δούλευε ως σερβιτόρα και άλλοτε τραγουδούσε σε κάποια μαγαζιά, του ήταν δύσκολο να πιστέψει ότι πρόκειται για την ίδια γυναίκα. Ωστόσο όταν πλησίασε και άκουσε τη φωνή της βεβαιώθηκε ότι ήταν η Άννα! Σκέφτηκε ότι το παιδί που κρατούσε μπορεί να ήταν δικό του αλλιώς μάλλον θα είχε παντρευτεί κάποιον πλούσιο αμέσως μόλις έφυγε για Κύπρο κι αυτό ήταν κάτι που τον πείραξε πολύ. Είχε συνηθίσει οι γυναίκες να πέφτουν στα πατώματα όταν τις παρατούσε. Γιατί ποτέ δεν ήθελε να μπλέξει περισσότερο, απέφευγε το γάμο και ενώ φαινόταν δοτικός, τις άφηνε όλες τελικά στα κρύα του λουτρού.
Μόλις είχε πατήσει τα σαράντα και τον έπιασαν φοβίες ότι θα μείνει μόνος και ένιωθε μια πίεση να κάνει παιδί. Απορούσε που δεν παντρεύτηκε την Άννα που ήταν τόσο όμορφη, πολύ νεότερή του και τρελά ερωτευμένη μαζί του. Αποφάσισε να τη συναντήσει για να μιλήσουν. Πράγματι, την άλλη μέρα την πέτυχε στο ίδιο σημείο και της ζήτησε να συναντηθούν. Εκείνη αρνήθηκε και φαινόταν να μη θέλει ξανά επαφή μαζί του. Τη σύγχυσή του διαδέχτηκε μια έντονη επιθυμία, θα την κατακτούσε ξανά. Την παρακολούθησε και είδε ότι έμπαινε σε ένα σπίτι σαν παλάτι. Από τότε δεν την ξαναείδε στο σημείο που συναντιόντουσαν. Της έστελνε διαρκώς μηνύματα αλλά εκείνη στην αρχή δεν απαντούσε καθόλου. Μετά από λίγο καιρό όμως η Άννα ανταποκρινόταν όλο και πιο θερμά. Ο Στρατής την είχε συνέχεια στο μυαλό του, της πρότεινε να την παντρευτεί κι εκείνη είπε να έρθει στο σπίτι της να γνωρίσει τους γονείς της.
Εκείνος πήγε στο πολυτελές σπίτι που την είχε δει να μπαίνει αλλά όταν χτύπησε το κουδούνι του είπαν ότι η Άννα δε μένει εκεί αλλά στο σπιτάκι που είναι πίσω στον κήπο. Πήγε εκεί και συνάντησε μια φτωχική οικογένεια που συντηρούσε τον κήπο και καθάριζε το μεγαλόπρεπο σπίτι. Διαπίστωσε ότι η Άννα δεν είχε παντρευτεί, δεν είχε παιδί και εξακολουθούσε να είναι φτωχή. Ωστόσο εκείνη δεν του είχε πει κανένα ψέμα, όλα ήταν συνειρμοί δικοί του.
Πράγματι τη ζήτησε σε γάμο από τους γονείς της αλλά ποτέ δεν έμαθε ότι η Άννα τα είχε στήσει όλα, ακριβώς για να του δημιουργηθούν αυτοί οι συνειρμοί! Ήθελε να πάρει εκδίκηση που την παράτησε ξαφνικά αλλά και να τον ξανακερδίσει. Έτσι, παρακολουθούσε τα πάντα στο facebook του Στρατή, ήξερε ότι γύρισε στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε από μια φίλη της να κάνει την νταντά και νοίκιασε για δυο μέρες το πολυτελές αυτοκίνητο. Είχε καταλάβει πολύ καλά την ψυχολογία του Στρατή και δεν υπήρχε άλλος τρόπος να δελεάσει έναν τέτοιον άνδρα. Ό,τι κατακτούσε εύκολα, δεν είχε γοητεία γι’ αυτόν. Αυτό που θα έβαζε σε πειρασμό τον Στρατή ώστε να την κυνηγήσει ήταν η αίσθηση ότι ήταν δεσμευμένη, ότι ήταν απαγορευμένος καρπός.
Η Άννα πιστεύει ότι για έναν άνδρα το γρασίδι φαίνεται πιο πράσινο κάπου αλλού. Γι’ αυτό θα γινόταν απόμακρη, απρόσιτη αλλά λαχταριστή και ποθητή, θα τον ταλάνιζε, θα του προκαλούσε συναισθήματα που δε θα μπορούσε να ελέγξει…και τα κατάφερε!

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)