Η δική σου ιστορία: Η ιστορία της Ρούλας

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κυρίως θέματα

Η ιστορία της Ρούλας

Υπάρχουν διάφορες μορφές κακοποίησης: λεκτική, σωματική, σεξουαλική αλλά και συναισθηματική. Η συναισθηματική κακοποίηση είναι χειρότερη από τη σωματική γιατί συνήθως αναγνωρίζεις πολύ αργά ότι κακοποιείσαι. Με σταθερό ρυθμό χάνεται η αυτοεκτίμησή σου, η χαρά σου, η αξιοπρέπειά σου. «Στερεύεις» ενεργειακά και γεμίζεις ενοχές για πράξεις που δεν ευθύνεσαι εσύ. Στο μεγαλύτερο ποσοστό άντρες είναι αυτοί που ασκούν τη συναισθηματική κακοποίηση και νιώθουν πιο «άντρες» ανάλογα με το πόσο εξαρτάται η γυναίκα από αυτούς. Και φυσικά φροντίζουν με κάθε τρόπο να το πετύχουν αυτό.
Σε μια τέτοια κατάσταση έμπλεξε η Ρούλα, 30 χρόνων. Έκανε σχέση με τον Λάκη ο οποίος ήταν δεκαπέντε χρόνια μεγαλύτερος της αλλά πολύ εμφανίσιμος και με μια δουλειά που του απέδιδε πολλά χρήματα. Δεν είχε παντρευτεί ποτέ και μετά από ένα διάστημα της έλεγε πόσο θα ήθελε να έχει ένα παιδί, πόσο θα ήθελε να υπάρχει ένας κληρονόμος για την περιουσία του.
Η Ρούλα χάρηκε πολύ και του είπε ότι αν θέλει μπορούν να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις. Τον ήθελε τόσο πολύ οπότε θα ήταν το καλύτερο δώρο για εκείνη να έχει ένα δικό του παιδί. Πράγματι, μετά από λίγο καιρό διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος. Με χαρά ανακοίνωσε στον Λάκη ότι ο κληρονόμος έκανε την εμφάνισή του! Κι ενώ περίμενε από εκείνον να ενθουσιαστεί, αυτός στραβομουτσούνιασε και της είπε ότι δεν είναι διατεθειμένος να μεγαλώσει ένα παιδί, θα ήθελε να έχει αλλά δε θέλει για διάφορους λόγους! Της τόνιζε ότι δεν κατάλαβε τι της είπε και ότι δεν της ζήτησε αυτός να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό και ότι εκείνος νόμιζε ότι παίρνει αντισυλληπτικά χάπια! Μάλιστα, την κατηγόρησε ότι λειτούργησε και αυτή όπως άλλες γυναίκες στο παρελθόν που ήθελαν να τον τυλίξουν αλλά όλες τελικά έκαναν έκτρωση. Συνολικά στο βιογραφικό του είχε 8 εκτρώσεις!
Η Ρούλα εκείνο το βράδυ ένιωσε ότι πήγε στην κόλαση! Έπρεπε να πάρει μια απόφαση, να είναι η ένατη έκτρωση ή να κρατήσει το παιδί και να το μεγαλώσει μόνη της; Η οικονομική της κατάσταση δεν το επέτρεπε αυτό και αναγκάστηκε να κάνει κάτι που ήταν εντελώς αντίθετο με τις αρχές της. Έπεσε σε κατάθλιψη για δύο χρόνια περίπου και ακόμη δυσκολεύεται πολύ να κάνει σχέση γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στους άντρες. Η Ρούλα ακόμη αναρωτιέται γιατί έγιναν όλα αυτά και ο Λάκης μάλλον ψάχνει για το επόμενο θύμα που θα τον κάνει να νιώσει «άντρας»!

Χαρά Ζήκα