Η ιστορία της Δούκισσας Αικατερίνης

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κυρίως θέματα

Η ιστορία της Δούκισσας Αικατερίνης

Η Μεγάλη Δούκισσα Αικατερίνη, που αργότερα έγινε αυτοκράτειρα της Ρωσίας, ήταν παντρεμένη με τον Πέτρο. Ωστόσο η Αικατερίνη ζούσε απομονωμένη, χωρίς αγάπη αφού ο Πέτρος ασχολιόταν μόνο με το κυνήγι και παραμελούσε την αυτοκράτειρα. Το χάσμα ανάμεσα τους ήταν τόσο μεγάλο που επί εννιά χρόνια δεν είχαν σεξουαλικές σχέσεις. Όλο αυτό το διάστημα η Αικατερίνη ήταν υποχρεωμένη να παραμένει κλεισμένη στα ανάκτορα ενώ δεν της επιτρεπόταν η αλληλογραφία με τους συγγενείς της. Κάποια στιγμή εμφανίζεται στη ζωή της ο Σαλτικόφ, ένας όμορφος νεαρός αξιωματικός του στρατού που άρχισε να φέρεται φιλικά στον Πέτρο ώστε να μπορεί να πλησιάζει την Αικατερίνη και να ανταλλάσσει μαζί της μια δυο κουβέντες που αποκάλυπταν τις προθέσεις του.
Ο Σαλτικόφ πραγματοποίησε τις πιο επικίνδυνες και απερίσκεπτες κινήσεις για να μπορεί να τη βλέπει μόνη της αλλάζοντας ακόμη και την πορεία του αλόγου της κατά τη διάρκεια ενός βασιλικού κυνηγιού, τρέχοντας μακριά στο δάσος μαζί της. Αν τον έπιαναν να φλερτάρει την Αικατερίνη, αυτό θα σήμαινε θάνατο. Ο Πέτρος άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει μεταξύ τους και άρχισε να του φέρεται εχθρικά. Ωστόσο ο Σαλτικόφ αφιέρωνε ακόμη περισσότερη ενέργεια και ευφυΐα στο να βρίσκει τρόπους ώστε να κανονίζει τα μυστικά ραντεβού με την Αικατερίνη.
Για δύο χρόνια ήταν εραστές και αναμφισβήτητα ο Σαλτικόφ ήταν ο πατέρας του γιου της, Παύλου, που έγινε αυτοκράτορας της Ρωσίας. Ο Πέτρος για να ξεφορτωθεί τον Σαλτικόφ τον έστειλε στη Σουηδία όπου εκεί τα νέα της γενναιότητάς του ταξίδεψαν πριν από αυτόν και οι γυναίκες έκαναν τα πάντα για να γίνουν η επόμενη κατάκτησή του!

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)