Η δική σου ιστορία – Η ιστορία της Νίνας

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κυρίως θέματα

Η ιστορία της Νίνας

Η Νίνα έχει μια πολύ καλή δουλειά, δικό της σπίτι, ωραίο αυτοκίνητο και το μόνο που λείπει από τη ζωή της είναι ένας σύζυγος για να ολοκληρωθεί το σκηνικό που έχει στο μυαλό της για το μέλλον. Επειδή είδε ότι αργεί να εμφανιστεί ένα καλό, τίμιο και πιστό παλικάρι πήγε σε αστρολόγο. Εκείνος της είπε ότι επειδή μπήκε ο Κρόνος στο ζώδιό της θα πρέπει να περιμένει αρκετά ακόμη. Κάθε βράδυ ονειρευόταν ότι ανατινάζει τον πλανήτη και ξυπνούσε με ένα χαμόγελο. Αλλά μόλις σηκωνόταν από το κρεβάτι συνειδητοποιούσε ότι ο Κρόνος της έχει κατσικωθεί για τα καλά και δεν πρόκειται να συναντήσει τον θεό Έρωτα.
Μια φίλη της είπε να πάει στον Νικόλα, ο οποίος ασχολείται με χειρομαντεία και θα της πει σωστά το μέλλον. Με τον Νικόλα κόντεψε να πάθει νευρικό κλονισμό μόλις της είπε ότι λείπουν από την παλάμη της οι γραμμές του γάμου!
Με τον Κρόνο σίγουρα δεν μπορούσε να κάνει κάτι αλλά με την παλάμη θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να την αλλάξει. Πράγματι, βρήκε ότι Ιάπωνες γιατροί χειρουργούν τις παλάμες προσθέτοντας τις γραμμές που θέλουν οι πελάτες. Συνήθως ζητάνε να επεκτείνουν τις γραμμές για οικονομική επιτυχία και καλό πεπρωμένο. Η Νίνα έκανε το ταξίδι στην Ιαπωνία και το μόνο που ζήτησε ήταν να χαραχθεί η γραμμή του γάμου. Η επέμβαση στη μοίρα της διήρκεσε 15 λεπτά και η επούλωση κράτησε έναν μήνα.
Τώρα όλες οι φίλες της περιμένουν να δουν αν θα βρει σύζυγο η Νίνα. Αν είναι θετική η έκβαση, θα κάνουν κι αυτές ένα ταξιδάκι στην Ιαπωνία. Άραγε τι ισχύει τελικά; Ότι «είναι αδύνατο να ξεφύγεις από τη μοίρα σου» όπως υποστήριζε ο Αισχύλος ή ότι οι σκέψεις μας δημιουργούν το πεπρωμένο μας, όπως διατείνονται οι σύγχρονοι φιλόσοφοι; Νομίζω ότι το μέλλον της Νίνας θα ρίξει φως σ’ αυτά τα αναπάντητα, μέχρι τώρα, ερωτήματα!

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)