Η τιμή του Bitcoin πέφτει κάτω από τα 20.000 $ για πρώτη φορά από το 2020 – Άρθρο του Νίκου Νικολαΐδη

Σε μία βίαιη ημέρα απωλειών εξελίχθηκε το Σάββατο καθώς το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 20.000 $ για πρώτη φορά από το 2020.
Καθώς τα νεύρα των επενδυτών αυξήθηκαν μετά τα σχόλια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τις προοπτικές για τον πληθωρισμό, οι αγορές κρυπτονομισμάτων σήκωσαν το βάρος ενός ξεπουλήματος, το οποίο ξεκίνησε μετά από το σοκ που δημιουργήθηκε από τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) την περασμένη εβδομάδα.
Χάνοντας το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 20.000 δολαρίων, το Bitcoin έπεσε κάτω από το υψηλό του προηγούμενου κύκλου κατά το ήμισυ για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μέχρι τώρα είχε αποφύγει μια τέτοια κίνηση, η οποία προοριζόταν για τα altcoins, ιδίως το Ether (ETH) νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.
Αντιδρώντας, οι σχολιαστές απέδωσαν την τελευταία αδυναμία σε προβλήματα ρευστότητας στο επενδυτικό ταμείο Three Arrows Capital πέρα από τα υπάρχοντα προβλήματα που συνδέονται με το πρωτόκολλο FinTech και το συνολικό μακροοικονομικό περιβάλλον.
Ο συνιδρυτής της Three Arrows, Zhu Su, δήλωσε ότι η εταιρεία «βρίσκεται στη διαδικασία επικοινωνίας με τα σχετικά μέρη και είναι πλήρως αφοσιωμένη στην επίλυση αυτού του ζητήματος», χωρίς να επιβεβαιώσει συγκεκριμένα προβλήματα.
Η απότομη πτώση κάτω από τα 20.000 $ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των συναλλαγών του Σαββατοκύριακου, όπου η ρευστότητα ενίσχυσε τη μεταβλητότητα.
Το BTC/USD σφράγισε έτσι απώλειες 37% για τις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα, καθιστώντας τον Ιούνιο του 2022 τον χειρότερο μήνα του Ιουνίου που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass.
Από έτος σε έτος, το ζεύγος BTC/USD διαπραγματεύτηκε σχεδόν 60% πάνω και 70% κάτω από τα υψηλά όλων των εποχών του περασμένου Νοεμβρίου των 69.000 $.
Οι ιστορικές τάσεις υποδηλώνουν ότι το 80-84,5% είναι ο κλασικός στόχος μείωσης για τις bear markets, με αποτέλεσμα το BTC/USD να περιμένουμε να κυμαίνεται μεταξύ 11.000 και 14.000 $ το επόμενο διάστημα.
«Το BTC χρειάζεται ακόμη περισσότερο όγκο και αστάθεια από ό,τι σήμερα για να ταιριάζει με τα επίπεδα όγκου στα προηγούμενα Bear Market Bottoms », έγραψε στο Twitter ο δημοφιλής έμπορος και αναλυτής Rekt Capital, συνεχίζοντας την ανάλυση του κινητού μέσου όρου 200 εβδομάδων του Bitcoin, μια βασική γραμμή υποστήριξης. “Υποσχόμενο σημάδι είναι ότι ο όγκος των πωλητών είναι πάνω από τον μέσο όρο για 1η φορά αυτή την εβδομάδα, αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερα για την τελική συνθηκολόγηση.”
Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Babel Finance με έδρα το Χονγκ Κονγκ είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων που σηματοδοτεί την αυξανόμενη κρίση του κλάδου δανεισμού κρυπτονομισμάτων εν μέσω bear market.
Η Babel Finance ανακοίνωσε επίσημα την Παρασκευή την προσωρινή αναστολή των εξαγορών και αναλήψεων από τα προϊόντα της, επικαλούμενη «ασυνήθιστες πιέσεις ρευστότητας».
«Πρόσφατα, η αγορά κρυπτονομισμάτων γνώρισε μεγάλες διακυμάνσεις και ορισμένα ιδρύματα του κλάδου αντιμετώπισαν γεγονότα μεγάλου κινδύνου», αναφέρει η δήλωση στον ιστότοπο της Babel Finance.
Η εταιρεία είπε ότι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με «όλα τα συνδεδεμένα μέρη» για το θέμα και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προστατεύσει τους πελάτες της.
«Η Babel Finance αναλαμβάνει δράση για την καλύτερη προστασία των συμφερόντων των πελατών μας. Είμαστε σε στενή επικοινωνία με όλα τα συνδεδεμένα μέρη και θα κοινοποιήσουμε ενημερώσεις εγκαίρως», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η Babel Finance, η οποία ιδρύθηκε το 2018, είναι ένας σημαντικός πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων, που προσφέρει δανεισμό κρυπτονομισμάτων, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας δημιούργησε 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μέσο μηνιαίο όγκο συναλλαγών. Στις αρχές Μαΐου 2022, η Babel συγκέντρωσε 40 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης της Σειρά Α με επικεφαλής εταιρείες όπως η Zoo Capital, η Sequoia Capital China, η Dragonfly Capital και η Tiger Global Management.