Παλικάρια (Κρητική)

Μαγειρική Σαλάτες

Παλικάρια (Κρητική)

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
50 γρ. φασόλια μαυρομάτικα,
50 γρ. φασόλια άσπρα,
50 γρ. φασόλια κόκκινα ,
50 γρ. κόκκινες φακές ,
50 γρ. αρακά,
50 γρ. καλαμπόκι,
50 γρ. σιτάρι,
50 γρ. ρεβίθια,
1 κρεμμύδι ξερό,
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι,
1 ματσάκι ρόκα,
Λίγο άνηθο,
Χυμό 1 λεμονιού,
Ελαιόλαδο,
Αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουλιάζετε ξεχωριστά όλα τα φασόλια και τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.
2. Βράζετε όλα τα όσπρια ξεχωριστά, τα σουρώνετε και τα βάζετε στην άκρη.
3. Ανακατεύετε όλα τα όσπρια μαζί.
4. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύετε μαζί με τα όσπρια.
5. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
6. Χρησιμοποιείται τα φύλλα ρόκας σαν βάση στο πιάτο σας και σερβίρετε.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης