Ν. Λυγερός: Τα Βήματα Για Την Ακύρωση Του Προσυμφώνου

Ελλάδα Κυρίως θέματα Πολιτική

Τα βήματα για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών αρχίζουν με την εκλογική εκστρατεία.

Σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις πρέπει να μειωθεί το ποσοστό των κομμάτων, αλλά και των ατόμων που την υπερψήφισαν. Πρέπει λοιπόν κάθε υποψήφιος δήμαρχος, περιφερειάρχης, βουλευτής και ευρωβουλευτής αν θέλει τη στήριξη του Ελληνικού λαού, να δηλώσει με ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι ενάντια στο Προσύμφωνο κι ότι θα συμμετέχει ενεργά στην ακύρωσή του. Η όλη διαδικασία δεν έχει τελειώσει αφού τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να υπερψηφίσουν το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων και αυτό μας δίνει και τη δυνατότητα και τον χρόνο να ακυρώσουμε αυτό το απαράδεκτο Προσύμφωνο. Έτσι η εκλογική εκστρατεία πρέπει να έχει ως κυρίαρχο πεδίο μάχης την ακύρωση του Προσυμφώνου. Διότι τώρα δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για κανένα. Όλοι ξέρουν ποια κόμματα και ποια άτομα ξεπούλησαν τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς, λόγω ιδεολογίας και συνεργασίες για να μην χάσουν την εξουσία. Και όλοι ξέρουν όχι μόνο πως καταπάτησαν τη θέληση του Ελληνικού λαού, αλλά και πως απαρνήθηκαν όλα όσα έλεγαν τόσα χρόνια ενάντια στο ΝΑΤΟ, μόνο και μόνο για να περάσει η κομματική γραμμή του κυβερνώντος κόμματος που δεν ξέρει πια σε ποιον να απευθυνθεί πριν φύγει από την εξουσία για να την κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί αλλά μάταια.

Ο αγώνας της ακύρωσης του Προσυμφώνου
Όταν τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν αποδεχθεί μέσω της Βουλής τους το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα και στο επίπεδο του ΝΑΤΟ, διότι πολύ απλά το Προσύμφωνο δεν είναι καν σε ισχύ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι υπάρχει αυτό το παράθυρο για ν’ ακυρώσουμε το Προσύμφωνο και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν τετελεσμένα στο ΝΑΤΟ. Όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά, λόγω της ύπαρξης των 35 κεφαλαίων του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των δυνατοτήτων που έχουμε σε κάθε άνοιγμα και σε κάθε κλείσιμο κεφαλαίου. Έτσι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τον αγώνα της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών ό,τι και να λέει η κυβερνητική προπαγάνδα, που θέλει να αποκρύψει αυτό το γεγονός. Δηλαδή τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, την ώρα που θα υπάρξουν προεδρικές εκλογές και στα Σκόπια, θα ξέρουν όλοι οι ψηφοφόροι ότι θα πρέπει να επιλέξουν υποψήφιους δημάρχους, περιφερειάρχες, βουλευτές και ευρωβουλευτές που θα παλέψουν για την ακύρωση και κανείς δεν θα μπορεί να τους πείσει ότι δεν θα είναι το κυρίαρχο θέμα των εκλογών, διότι πολύ απλά θα βουίξει όλος ο τόπος. Οι φανατικοί του Προσυμφώνου των Πρεπών θεώρησαν ότι το θέμα έχει λήξει και δεν έχουν αντιληφθεί ότι τώρα αρχίζει η αληθινή αντίσταση και αντεπίθεση Ελληνισμού για την προστασία της ιστορίας της Μακεδονίας.

O αγώνας για τη Μακεδονία
Θα χρειαστεί έργο για την Μακεδονία, διότι είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έβαλε στον Ελληνισμό η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πλαίσιο για κανέναν συμβιβασμό και θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τον καθέναν από τους 153+1 βουλευτές που τα έβαλαν με τον Ελληνισμό ως σύγχρονοι εφιάλτες. Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει κανέναν από αυτούς, όμως το θέμα την επόμενη ημέρα είναι να φύγουν από τη Βουλή των Ελλήνων και υπάρχει μόνο ένας τρόπος, αυτός είναι να τους διώξουμε με την ψήφο μας και να μην αφήσουμε να ξανάρθουν, ούτε να ξεφύγουν στην Ευρωβουλή. Με άλλα λόγια οι επόμενες εκλογές είναι κυρίαρχος στόχος για τον αγώνα της Μακεδονίας, διότι είναι το δικαίωμα μας το δημοκρατικό να τους απορρίψουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτόν τον στόχο, διότι αποτελεί προαπαιτούμενο για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Χρειαζόμαστε μια νέα Βουλή των Ελλήνων, με αγωνιστές που τολμούν να ανατρέψουν πρακτικά τη θυσία της Μακεδονίας. Αυτό όμως θα πρέπει να υποστηριχθεί σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή στους Δήμους, στη Περιφέρεια, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή για να πετύχουμε την ακύρωση με δημοκρατικό τρόπο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Κι αν τα κόμματα δυσκολεύονται, να παραδώσουν την σκυτάλη στον Ελληνικό λαό για να κάνει δημοψήφισμα. Διότι αυτό που έκανε η τωρινή κυβέρνηση της μειοψηφίας μόνο δημοκρατικό δεν είναι και το ξέρουν όλοι και εντός και εκτός Ελλάδας. Άρα τώρα αρχίζει ο αγώνας της Ελληνικής Δημοκρατίας ενάντια στη κυβέρνηση.

Υπάρχει χρόνος για την ακύρωση του Προσυμφώνου
Για να περάσει το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων θα χρειαστούν μήνες έως χρόνος, διότι πρέπει να το αποδεχθούν τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ μέσω των κοινοβουλίων τους και αυτό σημαίνει ότι διαθέτουμε τον χρόνο να ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών, πριν καν μπορέσει να εφαρμοστεί ακόμα και στο επίπεδο του ΝΑΤΟ. Έτσι δεν θα υπάρξουν ούτε τα λεγόμενα τετελεσμένα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι όσοι αγωνίστηκαν με όλες τις δυνάμεις τους ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει κι ότι ο αγώνας συνεχίζεται ακάθεκτος για να πετάξουμε έξω από την Βουλή αυτήν την προδοτική κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μια νέα Βουλή, που θα δώσει τον λόγο στον Ελληνικό λαό. Γι’ αυτό κάθε υποψήφιος που θα υποστηρίξουμε, θα πρέπει να δηλώνει ξεκάθαρα μπροστά σε όλους ότι θα παλέψει για την ακύρωση του Προσυμφώνου. Με άλλα λόγια τώρα ο αγώνας γίνεται πολιτικός, αλλά βέβαια παραμένει εθνικός. Όλα τα κόμματα που είναι κατά του Προσυμφώνου είναι καλοδεχούμενα σε αυτήν τη φάση. Διότι χρειαζόμαστε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για ν’ ακυρώσουμε εγκαίρως το Προσύμφωνο. Αυτός είναι ο νέος στόχος για τον Ελληνικό λαό.

Η νέα μακεδονική μάχη
Η νέα μακεδονική μάχη έχει αρχίσει με την εκλογική εκστρατεία σε πολλαπλό επίπεδο. Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε κανέναν όρθιο από τους υποψήφιους που υποστήριξαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι ξέρουμε ότι είναι εφιάλτες για την Ελλάδα. Κανένας από αυτούς δεν έχει κάποια δικαιολογία που θα μπορούσε να τον προστατέψει από την αντεπίθεση του ελληνικού λαού. Πρέπει επίσης να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στα μικρά κόμματα που υπέκυψαν στη θέληση, ακόμα και αν ήταν βάρβαρη, του κυβερνώντος κόμματος. Είναι όλα επικίνδυνα και δεν είναι ικανά ν’ αντισταθούν. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να τους βρίσκουμε κάποιο λόγο που δεν καταψήφισαν το απαράδεκτο Προσύμφωνο, και δεν μας ενδιαφέρει αν τελικά διάβασαν το κείμενο των 19 σελίδων στα αγγλικά. Δεν έχουμε ούτε ενοχές ούτε τύψεις, ας έχουν αυτοί που έβαλαν ένα τέλος στην πολιτική τους καριέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε στοιχείο που θα έχουμε ενάντια σε αυτούς που πούλησαν όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας, αλλά και το δικό τους. Έτσι θα μάθουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει μακεδονική ήττα, διότι δεν τους έχουμε ανάγκη για τη συνέχεια της πορείας του Ελληνισμού. Ας ξεμπερδεύουμε λοιπόν με αυτούς για να ζήσει ελεύθερη η Μακεδονία μας και η πατρίδα μας.

Η πολιτική ανικανότητα
Μπορεί μερικοί να ανακάλυψαν επιτέλους τι σημαίνει πολιτική ανικανότητα, ειδικά με το Σκοπιανό. Τώρα όμως θα πρέπει να παλέψουμε εναντίον της για ν’ ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών, που δεν είναι μόνο απαράδεκτο ως κείμενο αλλά και ως πολιτική έννοια. Το γεγονός ότι μερικοί πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι έγινε είναι ενδεικτικό, αλλά το κύριο πρόβλημα είναι να καταλάβουν τι πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον και πόσο αυτό θα επηρεάσει τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται. Διότι τα κόμματα που δεν ψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών θα πρέπει να πουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι θα παλέψουν για ν’ ακυρώσουν το Προσύμφωνο, διότι αλλιώς δεν πρόκειται να έχουν μαζί τους, τους ψηφοφόρους των μεγάλων Συλλαλητηρίων. Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να βοηθήσουν έμπρακτα για να μπουν σε αυτήν την πορεία και αυτό θα πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα δηλαδή των δημάρχων, των περιφερειαρχών, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών. Με άλλα λόγια, χωρίς αυτό το ξεκαθάρισμα δεν θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την ψήφο μας. Αν λοιπόν είναι ανίκανοι θα παραμείνουν εκτός πλαισίου, διότι σε αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις, το κυρίαρχο θέμα θα είναι η Μακεδονία, με τις επιπτώσεις για τους εφιάλτες και η στρατηγική της ακύρωσης του Προσυμφώνου.

Κανένας αντιπερισπασμός δεν σώζει τους εφιάλτες
Ο Ελληνισμός δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα των κινήσεων αντιπερισπασμού της κυβέρνησης της μειοψηφίας. Κάθε νομοσχέδιο θα πρέπει να είναι προβληματικό να το περάσει η κυβέρνηση. Θα πρέπει να υπάρξει και η φθορά των 151 που υποστηρίζουν τεχνητά την κυβέρνηση μόνο και μόνο για να μην πέσει, ενώ δεν έχει πια τη δύναμη να σταθεί όρθια με όλα τα λάθη που έχει κάνει αυτά τα χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες. Διότι το κόστος της Μακεδονίας δεν είναι μονόπλευρο. Όσο και να προσπαθεί να το ελαχιστοποιήσει η κυβέρνηση, αυτό παραμένει τεράστιο. Και ο καθένας ξέρει ποιος φταίει και τι έκανε συγκεκριμένα για να περάσει αυτή η βάρβαρη ιδεολογία. Κατά συνέπεια κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πια, όσο διπλωματικά και να παρουσιάζει το δόλιο του έργο. Η πίεση κατά των βουλευτών που πρόδωσαν την Μακεδονία θα είναι όλο και πιο μεγάλη, ακόμα κι αν θέλουν να πετύχουν κάτι εκτός Βουλής των Ελλήνων, διότι πολύ απλά ο Ελληνισμός δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί. Άρα όσοι νομίζουν ότι θα περάσουν καλά τους επόμενους μήνες κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Και αυτό δεν θα έχει μόνο σχέση με τον νέο Μακεδονικό Αγώνα, αλλά και με την εκατονταετή επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Διότι αυτές οι εκδηλώσεις θα είναι πολύ απλά απαγορευμένες σε όλους αυτούς τους βουλευτές.

Τα Σκόπια δεν μπορούν να κρατηθούν από μόνα τους
Στα Σκόπια, η αλβανική πίεση και ειδικά στην περιοχή του Τετόβου, θα είναι όλο και πιο μεγάλη. Δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να κάνει πίσω το αλβανικό στοιχείο. Είχε ήδη την επίσημη γλώσσα λόγω ποσοστού πληθυσμού και έχει ήδη εκβιάσει την σκοπιανή κυβέρνηση για να πάρει την εθνικότητα. Τώρα που θα πρέπει να ψηφίσει η Αλβανία, η οποία είναι στο ΝΑΤΟ από το 2009, το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, το αλβανικό στοιχείο σε συντονισμό με τη μητρική χώρα, θα έχει μια νέα ευκαιρία να εκβιάσει την κυβέρνηση.
Επίσης επειδή θα υπάρξουν οι προεδρικές εκλογές στα Σκόπια, θα παίξει και εκεί έναν σημαντικό ρόλο. Κι είναι σημαντικό να μην ξεχάσουμε το γεγονός ότι η Αλβανία έχει κάνει άρση των εμπορικών συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο. Υπάρχει λοιπόν ένα τριπλό αλβανικό σημείο επαφής που ενεργοποιείται όλο και πιο έντονα, πράγμα το οποίο θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην κυβέρνηση των Σκοπίων. Έτσι ό,τι και να λένε οι φανατικοί του Προσυμφώνου των Πρεσπών, μόνο σταθεροποίηση δεν φέρνει στην περιοχή. Άλλωστε το γεγονός ότι η Αλβανία έχει περάσει σε άλλο στάδιο φαίνεται και με τα γεγονότα της Βορείου Ηπείρου, διότι φοβάται να μην τη χάσει λόγω ανταλλάγματος με την προσάρτηση του Κοσσυφοπεδίου στο κράτος της. Τα Σκόπια έβαλαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο με το Προσύμφωνο, αλλά θα είναι αργά όταν το καταλάβουν.

Ο αγώνας για τη Μακεδονία συνεχίζεται παντού
Όσο και να θέλει να ξεπεράσει η κυβερνητική προπαγάνδα τον νέο Μακεδονικό Αγώνα, δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει απολύτως τίποτα. Ο αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό της Ελλάδας με την ενημέρωση για το απαράδεκτο περιεχόμενο του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Βλέπουμε ακόμα ανθρώπους που ξαφνιάζονται από τις παραγράφους των άρθρων, γιατί μόνο τώρα μαθαίνουν τι έγινε και τι γίνεται πραγματικά. Είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η αντίδραση από άτομα που ψήφισαν το κυβερνών κόμμα και δεν ήξεραν πόσα πράγματα είχε ξεπουλήσει στα Σκόπια. Έτσι ακόμα και αυτοί που νιώθουν πλέον ενοχές και τύψεις για όσα έκαναν πριν, τώρα έχουν το ηθικό τους που αναπτερώνεται, γιατί μαθαίνουν όλους τους τρόπους με τους οποίους θα βοηθήσουν έμπρακτα στη διαδικασία της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Μαθαίνουν επίσης με αυτές τις ενημερώσεις ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει ούτε σε νατοϊκό πλαίσιο, αφού συνεχίζεται η διαδικασία με τις ψηφοφορίες στη Βουλή του κάθε κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια κατανοούν όλοι ότι έχουμε χρόνο για να ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών και μάλιστα με τρόπο δημοκρατικό, πράγμα το οποίο νικά ακόμα και τη νοοτροπία του Προσυμφώνου

Θόδωρος Χαρανίδης