Εκδήλωση των 320 μεγάλων επιχειρήσεων και ενώσεων πολιτών για τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την άρση των εμποδίων για το Περιφερειακό Χωροταξικό.

Ελλάδα Κυρίως θέματα Οικονομία

Εκδήλωση των 320 μεγάλων επιχειρήσεων και ενώσεων πολιτών για τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την άρση των εμποδίων για το Περιφερειακό Χωροταξικό.
Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των 320 μεγάλων επιχειρήσεων και ενώσεων πολιτών. Στο πάνελ βρέθηκαν σημαντικοί επιχειρηματίες Μπόγιας Χρ. Ναξιάδης Μ, Νικολαίδου Ε., Νιτσιάκος Θ, Ζήσης Κ., Πρωτοφανούσης Νίκος, Φιλίππου Ν. Εκπροσωπούν το 50% του ΑΕΠ της ΠΚΜ και απασχολούν 15.000 εργαζόμενους. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση για τις επενδύσεις την ανάπτυξη και την άρση των εμποδίων.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ και η Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλευρό των επιχειρήσεων και των Ενώσεων Πολιτών για το Περιφερειακό Χωροταξικό. Προσκαλούν νέες επενδύσεις, δεν προβλέπουν μετεγκαταστάσεις, τελειώνουν τα λουκέτα έξω από τα όρια της υψηλής όχλησης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ανάπτυξη, επενδύσεις, καταγραφή και διόρθωση των καταστροφικών διατάξεων της χωροταξίας.

Επιτέλους ο Πρόεδρος Juncker και η ΕΕ με παρέμβαση των 320 για την Θεσσαλονίκη, την Κ. Μακεδονία και την χωροταξία, τελειώνουν την μακροχρόνια ερήμωση της δυτικής Θεσσαλονίκης με νέες επενδύσεις και την αποφυγή λουκέτων σε σχολεία, κέντρα υγείας, ξενοδοχεία, κ.α. που προσπαθεί να επιβάλλει το χωροταξικό. Χρειάζεται εγρήγορση της πολιτείας για να γίνουν οι διορθώσεις και να αλλάξουν τα ΓΠΣ/ΤΧΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ.
Με προσωπική επιστολή η ΕΕ και ο Πρόεδρος Juncker ενημέρωσαν τον κ. Νίκο Φιλίππου- ένας από τις 320 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών- για την ερμηνεία των καταστροφικών διατάξεων του χωροταξικού, όσον αφορά τις μετεγκαταστάσεις μονάδων παραγωγής και τις προβλέψεις μακρόχρονης ερήμωσης στη δυτική Θεσσαλονίκη και τα λουκέτα στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις (σχολεία, κέντρα υγείας, ξενοδοχεία, κ. α.)

Είναι αναγνωρισμένο από όλους ότι το θέμα αυτό έχει με την μεγαλύτερη κοινωνική συναίνεση. Είναι το μεγάλο εμπόδιο και η ταφόπλακα της περιοχής.

Είναι σε εκκρεμότητα συνάντηση της επιτροπής με τον Πρωθυπουργό. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να υποβληθούν νέες διορθωτικές προτάσεις, ενέργεια που δεν υλοποίησε.

Το ζητούμενο είναι να αποφευχθεί η καταστροφή του παραγωγικού ιστού:
1) με τις βίαιες μετεγκαταστάσεις – λουκέτα της χαμηλής και μέσης όχλησης σε όλη την Κ. Μακεδονία και
2) με τη σκανδαλώδη ερήμωση μόνο στην δυτική Θεσσαλονίκη, με την υψηλή όχληση να επιβάλλει μέτρα ερήμωσης χιλιομέτρων στον αστικό πληθυσμό, λουκέτα σε σχολεία, κέντρα υγείας, ξενοδοχεία, ακόμη και νέες Σεβέζο υψηλής όχλησης μέσα στον αστικό ιστό, αντί να λαμβάνονται μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας εντός των ορίων των εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης, που ρητά προβλέπει η συνθήκη Σεβέζο 2012 για μέχρι το 2015.

Τέτοιες διατάξεις δεν ισχύουν πουθενά αλλού, ούτε στην Αθήνα, ούτε σε ολόκληρη την ΕΕ με 4.000 δεξαμενές, ούτε στα άλλα περιφερειακά χωροταξικά, ούτε ακόμη και στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Άλλα (2) μέτρα και άλλα (2) σταθμά.

Τρία (3) χρόνια δεν διορθώνονται οι ψηφισμένες από την Περιφέρεια καταστροφικές διατάξεις.

Η σύμπνοια είναι ενυπόγραφη και πολύ μεγάλη. Η μεγαλύτερη που υπήρξε ποτέ. Το 50% του ΑΕΠ της ΠΚΜ, 311 μεγάλες επιχειρήσεις, των 15.000 εργαζόμενων, ενώσεις πολιτών, 8 βουλευτών και 4 ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων, 5 δημάρχων με 400.000 κατοίκους, 4 μεγάλων οικονομικών φορέων με 70.000 μέλη, 6 μεγάλες συναντήσεις δημόσιες των 200 ατόμων, σημαντική δημόσια υποστήριξη και αναγνώριση του προβλήματος.

Εκτιμούμε ότι μετά την καταλυτική παρέμβαση της ΕΕ και του Προέδρου Juncker θα ανοίξει ο δρόμος των διορθώσεων στη χωροταξία,θα έρθουν επενδύσεις και θα αναπνεύσει επιτέλους όλη η Κ. Μακεδονία και ειδικά η δυτική Θεσσαλονίκη.