Detrop boutique & Artozyma : Grand Finale

Κυρίως θέματα Οικονομία

Σήμερα 24/02/2020, ήταν η αποχαιρετηστήρια ημέρα της Detrop boutique & Artozyma. Υπέροχες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, που στην κυριολεξία μαγνήτισαν τα βλέμματα των θεατών και  προσέλκυσαν το  αμείωτο ενδιαφέρον τους. 355 εκθέτες , παραγωγοί, επιχειρηματίες, hosted buyers αλλά και σπουδαστές ,έδωσαν το παρόν από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού  και απήλαυσαν  την οργάνωση,τη φαντασία ,καθώς και τις αγνές πρώτες ύλες των πεντανόστιμων Ελληνικών προϊόντων . Συγχαρητήρια τόσο στη διοίκηση της Δ.Ε.Θ. για την άψογη παρουσίαση , όσο και στους συμμετέχοντες. Επιτέλους οι Ελληνικές επιχειρήσεις επενδύουν σε ποιότητα, ταυτότητα , καινοτόμες συσκευασίες, αλλά  εξίσου και σε έρευνα  στα πεδία του μάρκετινγκ και  του branding.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας των προϊόντων-σύστημα γραφής braile- από διάφορες εταιρείες, δείχνουν και το ανθρώπινο πρόσημο των εταιρειών προς τους καταναλωτές. Γεύσεις που πραγματικά ανατινάζουν τους γευστικούς κάλυκες σε περίμεναν και στα 7 εκθεσιακά περίπτερα και ο γαστρονομικός ουρανίσκος γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός! Τη τιμητική τους είχαν, τόσο τα chatney’s , οι συνδυασμοί των τυριών ως συνοδευτικά πιάτα με ένα καλό κρασί ή μπύρα,αλλά και τα αλλαντικά διπλής ωρίμανσης, καθώς και οι vegan εκδοχές. Ένας διαγωνισμός αρτοζαχαροπλαστικής ,αλλά και πολλές εκπλήξεις! Οι εναλλαγές αλμυρού και γλυκού σε απόλυτη αρμονία με την ατμόσφαιρα της γευστικής νοημοσύνης και τη φρέσκια διάθεση του κόσμου  στα καλύτερά της, ώστε να πειραματιστεί με νέες γεύσεις και να απολαύσει δυνατές γαστρονομικές εμπειρίες.

Πάμε να κάνουμε μία βόλτα , πριν δώσουμε το επόμενο ραντεβού μας στην Food- Expo 2020 ,στην Αθήνα; Ελάτε μαζί μου!

Όπως κάθε χρόνο, ο Χάρης Τζανής προσδίδει ιδιαίτερο χρώμα, μέσα από τα ταξίδια του στο χώρο της γαστρονομίας. Φέτος κοντά του και η τρομερή παραγωγός των λαχταριστών Ελληνικών προϊόντων της εταιρείας ” Voras flavors “, Κατερίνα Λυσσούδη!

Όποιος έχει την ευλογία να συναντήσει τον κ. Τζανή μία φορά στη ζωή του, θα συνειδητοποιήσει πως υπάρχουν 1000 νέοι τρόποι να αντιμετωπίσεις το φαγητό ,  πότε ως νοοτροπία,  άλλοτε κάτω από το πρίσμα του  λαογραφικού στοιχείου,αλλά και ως πολιτιστικό αντιδάνειο, αλλά πολύ συχνά  και ως study case μίας άλλου τύπου προσέγγισης από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Για άλλη μία φορά υπήρξε εξαιρετικός!

Την Κυριακή τα πράγματα ήταν σαφώς πιο ήρεμα, και τη τιμητική τους είχαν οι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. Άκρως σημαντικό , όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες να επισκέπτονται τις εκθέσεις οιαδήποτε αντικειμένου. Βλέπεις νέα πράγματα, γεννιούνται νέες εικόνες καθώς και προβληματισμοί, ταυτόγχρονα όμως, βρίσκεσαι σε μία δημιουργική εγρήγορση να δεις και να ανακαλύψεις την κάθε στιγμή κάτω από άλλες προσλαμβάνουσες.

 

Ακολούθησαν βραβεύσεις και πολλά χαμόγελα

Συναντήσαμε αγαπημένους φίλους και χαρήκαμε ιδιαίτερα με την εξέλιξή τους. Νέες προτάσεις στο γευστικό τερέν, συσκευασίες που μιλάνε στο μάτι και έλκουν μικρούς και μεγάλους. Εκδηλώσεις με διαδραστικό χαρακτήρα τόσο για τους απλούς καλεσμένους, αλλά και προκλήσεις για τους F&B Managers , τους δημοσιογράφους, αλλά και τους μεγάλους πρωταγωνιστές,τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

Πάμε να δούμε μερικούς από αυτούς.

Ελαιόλαδα και Βαλσάμικα με πολύ  ιδιαίτερες γεύσεις,γιατί τόσο ιδιαίτερος είναι και ο υπέροχος Άγγελος Δούκας.

Ο Άγγελος Δούκας είναι ιδιαίτερα προσφιλής στο χώρο της γαστρονομίας,γιατί ξεχωρίζει με την ποιότητα των προϊόντων του,αλλά και τον επαγγελματισμό του. Έφερε μία δροσερή επανάσταση στο χώρο της ελαιοκομίας, γιατί έκανε το κλασικό μοντέρνο. Χτυπητά χρώματα ανά κωδικό και εκρηκτικοί ,ευφάνταστοι συνδυασμοί γευστικών προκλήσεων. Ελαιόλαδο με σοκολάτα, με ρόδι, λάιμ και συνεχίζεται η ανεξάντλητη γκάμα των προϊόντων του.

Ακόμη μία διαδραστική γευστική εμπειρία που αναδεικνύει την Ελληνική φιλοξενία και τη γαστρονομική μας κουλτούρα

Η Chef -Stories έγραψε τη δική της ιστορία , τόσο με το pop- up restaurant, όσο και με τα delicious groceries. Για άλλη μία φορά η ευφυέστατη, Σύλβια Κουμεντάκη απέδειξε , ότι το “επιχειρείν” είναι άκρως γυναικεία υπόθεση. Συγχαρητήρια για τη σύνθεση των χρωμάτων, των γεύσεων,αλλά και για τα πολύ όμορφα χαμόγελα από όλη την ομάδα!

 

Μία πολύ “νόστιμη παρέα”, που δίδαξε και μαγείρεψε με γνώσεις, αγάπη και μεράκι

 

Ο υπέροχος Λάζαρος Ράπτης που έχει αναγάγει τα κρεατοσκευάσματα σε υψηλή μαγειρική πρόταση

Ξαφνικά , όπως παρατηρούσα τις νέες γευστικές προτάσεις στους διαδρόμους των περιπτέρων,μία γνώριμη  φωνή με εξέπληξε ευχάριστα! Ήταν ο κ. Ιωάννης Μωραΐτης , ο οποίος περιχαρής με ξενάγησε στον μοναδικό κόσμο της Tea- Odyssey. Τι να πρωτοπεί κανείς για τις αγνές πρώτες ύλες,τα αρώματα που πραγματικά ξελογιάζουν τους οσφρητικούς κάλυκες, τις έξυπνες συσκευασίες και φυσικά τη μοναδική γεύση των προϊόντων που σου δημιουργούν ευχάριστες αναμνήσεις. Τόσο σε Horega ,όσο και σε επιλεγμένα Ξενοδοχεία , μπορεί κάποιος να απολαύσει τα ασύγκριτα προϊόντα της Tea- Odyssey.

Η υπέροχη ομάδα της Tea Odyssey με “Οδυσσέα” τον μοναδικό Ιωάννη Μωραίτη.

Πάντα , αναρωτιόμουν ,γιατί τα αντίστοιχα Ιταλικά ή Ισπανικά προϊόντα έχουν πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές και είναι τόσο αναγνωρίσιμα. Η απάντηση μου ήρθε αρκετά χρόνια μετά , όταν ταξίδεψα και συμμετείχα , είτε ως εκθέτης , είτε ως αγοραστής σε εκθέσεις τροφίμων του εξωτερικού και συνειδητοποίησα την αυτογνωσία της συνεργατικότητας και της αλληλέγγυας συμμετοχής. Ολόκληροι όροφοι με το σήμα της Ιταλίας και στα ράφια πλημμυρισμένα προϊόντα , τόσο  από παραγωγούς μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, όσο και από εταιρείες μεγαθήρια στην Ιταλική Βιομηχανία τροφίμων. Ευτυχώς πλέον, αλλάζουμε, εξελισσόμαστε, παίρνουμε βιωματική μόρφωση από τα ταξίδια και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και δίνουμε ένα καλό παράδειγμα και άλλες κουλτούρες να μας μιμηθούν , όσον αναφορά τις γευστικές μας καταβολές ,αλλά και προκλήσεις του μέλλοντος.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης έκανε έντονη την παρουσία της και το συνεργείν μεταξύ του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και της Δ.Ε.Θ. έφερε υπέροχα αποτελέσματα. Εδώ με την υπέροχη εκπρόσωπο Υ.Ε. της Δ.Ε.Θ. , Σέβη Καφφά.  Τιμητική μνεία ιδιαίτερα στον Κυριάκο Πορζικίδη για το καταπληκτικό αποτέλεσμα της φετινής Detrop Boutique & Artozyma. Συνολικά 32 χώρες τίμησαν τη φετινή έκθεση.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν χθες, δια στόματος του Περιφερειάρχη και προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών , πρόκειται να εισηγηθεί πρότασης που θα ενώνει κάτω από μία κοινή ομπρέλα όλες τις περιφέρειες για κοινή παρουσίαση στις διεθνείς εκθέσεις. Αυτό θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο το αρκετά αναγνωρίσιμο brand name που έχει η χώρα μας στις αγορές. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν, για την τόνωση της Ελληνικής εξωστρέφειας!

Και θα κλείσουμε με φαντασία και βραβεύσεις. Ήταν πραγματικά υπέροχη εμπειρία και ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών ακόμη ψηλότερα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχαήλ Μούσιος, υπέδειξε το μέλλον ,που είναι οι  νέες γενιές και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι αυτές θα κάνουν την ανατροπή της κρίσης σε ευκαιρία

 

Οι σπουδαστές της Αρτοζαχαροπλαστικής εμπνέονται από τη Μυθογνωσία και αποτυπώνουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τις λέξεις σε νόστιμες οπτικές παραστάσεις.
Η Λύρα της Απολλώνιας Φιλοσοφίας και στην καλλιτεχνική έκφραση των σπουδαστών της Αρτοζαχαροπλαστικής

 

Ευχαριστούμε,

Lena Kyropoulos & Personalities Team