Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν τις πύλες τους οι Detrop – Oenos 2023

Ανανεωμένες και με στόχο να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των ποτών και των τροφίμων έρχονται για μια ακόμη χρονιά οι εκθέσεις Detrop – Oenos που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Στις φετινές εκθέσεις συμμετέχουν 420 εκθέτες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό μεταξύ των οποίων είναι η Ουγγαρία, η Τουρκία, η Κύπρος, η Σαουδική Αραβία, η Ιταλία κ.ά. καθώς και 136 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 19 χώρες, ενώ οι εκθέσεις λαμβάνουν χώρα σε μια έκταση 15.000 τ.μ.. Περιφέρειες από όλα τα μέρη της χώρας, επιμελητήρια και start-ups επιχειρήσεις θα πάρουν μέρος στις φετινές εκθέσεις προκειμένου να παρουσιάσουν στον κόσμο τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους. Μάλιστα, τιμώμενη περιφέρεια φέτος θα είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Επίσης, στις φετινές εκθέσεις Detrop – Oenos θα πραγματοποιηθεί και μια σημαντική καινοτομία, αφού θα υλοποιηθούν ως «Just Go Zero Events», δηλαδή στοχεύουν στο μετασχηματισμό των εκθεσιακών περιπτέρων σε χώρους ορθής διαλογής για την καλύτερη δυνατή ανάκτηση υλικών. Μάλιστα, τα απόβλητα των εκθέσεων θα συλλεχθούν σε διακριτά ρεύματα, προκειμένου ο μεγαλύτερος δυνατός όγκος τους να προωθηθεί για ανακύκλωση.
Επιπρόσθετα, τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες θα πρέπει να τοποθετήσουν τα απορρίμματα στους κάδους διαλογής με τις ειδικές σημάνσεις.
Ακόμη, στο πλαίσιο των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το Golden Olive Expo, ένα αφιέρωμα που θα αναδείξει τις παραγωγικές και εμπορικές δυνατότητες της ελιάς και τις προοπτικές της στις ξένες αγορές. Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά διάφορους ελαιοπαραγωγούς, εκπροσώπους μηχανημάτων, να πάρουν μέρος σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας ελαιολάδου καθώς και σε διαγωνισμούς στους οποίους θα συμμετέχουν και επιχειρήσεις από το εξωτερικό.
Επίσης, θα δοθούν βραβεία καινοτομίας για τα καλύτερα τρόφιμα και ποτά, θα λάβει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης και οι επισκέπτες θα μπορούν να γευτούν συνδυασμούς τροφίμων και ποτών.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας αναφέρθηκε στις εκθέσεις Detrop-Oenos τις οποίες χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικές και με έντονο το στοιχείο της διεθνοποίησης.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO για την επιλογή της Περιφέρειας του ως Τιμώμενης και χαρακτήρισε τη Detrop εμβληματική στον τομέα της αγροδιατροφής. Τόνισε δε πως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι μια κατά βάση αγροτική Περιφέρεια, πατρίδα ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων.
Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης παρουσίασε τα χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες των δύο εκθέσεων και στάθηκε, μεταξύ άλλων, στο εγχείρημα του Just Go Zero σε συνεργασία με την εταιρεία Polygreen, καλώντας εκθέτες και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε αυτό.

Το ωράριο λειτουργίας των εκθέσεων είναι :
Σάββατο και Κυριακή : 10:00-19:00
Δευτέρα : 10:00 – 18:00

Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:
• Με ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα της έκθεσης (απαραίτητο επαγγελματικό ΑΦΜ)
• Με εγγραφή στα Κέντρα πληροφοριών στις εισόδους της έκθεσης (είσοδοι περιπτέρων 8, 10, 13, 15).
Απαραίτητη η επίδειξη επαγγελματικής κάρτας ή σφραγίδα της εταιρείας*
*Για τους επισκέπτες που δεν διαθέτουν επαγγελματικό ΑΦΜ υπάρχει δυνατότητα εισόδου με εισιτήριο το οποίο έχει κόστος 15€.

Τέλος, θα διατίθενται δωρεάν θέσεις στάθμευσης για εκθέτες και επισκέπτες εντός των διαθέσιμων περιπτέρων.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο περίπτερο 10 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά.