Γιώργος Πάτης- Φουντάς: Το κυνήγι της γυναικείας ψήφου… δεν είναι μία γυναικεία υπόθεση!

Δήμοι Διάφορα

Στο πλευρό των γυναικών που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα όπως και οι άνδρες τάσσεται ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιώργος Πάτης- Φουντάς. Ο επιχειρηματίας και πρώην μέλος της ολυμπιακής ομάδας αντιπτέρισης προβληματίζεται για τα θέματα που απασχολούν όλους τους πολίτες ενώ δεν παραλείπει  να ενδιαφερθεί και για το ωραίο φύλο επισημαίνοντας ότι οι  άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να δουλέψουν από κοινού για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά και στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, ο Γιώργος Πάτης- Φουντάς τονίζει ότι: « Το κυνήγι της… γυναικείας ψήφου, όπως έχει αναφερθεί, δεν είναι μια γυναικεία υπόθεση. Είναι μια υπόθεση που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους. Δεν είμαστε σε δύο χωριστά στρατόπεδα και εμείς οι άνδρες πρέπει να σταθούμε δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στην καθημερινότητας της. Γι αυτό, θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να μπορέσουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα τόσο του αντρικού όσο και του γυναικείου φύλου».

Οι γυναίκες φαίνεται ότι στηρίζουν τον Γιώργο Πάτη- Φουντά που ασχολείται για πρώτη φορά με τα κοινά και κατέρχεται στις εκλογές της 26ης Μαΐου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «η Θεσσαλονίκη, είναι το μέλλον» του Γιώργου Ορφανού. Πρόσφατα, σε γνωστό καφέ- ζαχαροπλαστείο της πόλης, ο πρώην πρωταθλητής και μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Αντιπτέρισης, σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα συζήτησε με τις γυναίκες της ανατολικής Θεσσαλονίκης  και μοιράστηκε τις απόψεις του και τα σχέδια του για τον κεντρικό δήμο, συμφωνώντας μαζί τους ότι το κυνήγι της γυναικείας ψήφου …δεν είναι γυναικεία υπόθεση!

Ο Γιώργος Πάτης- Φουντάς ο οποίος έχει και την ιδιότητα του υπευθύνου Αθλητισμού και Πολιτισμού του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης πήρε άλλη μια πρωτοβουλία και πέρασε το δικό του κοινωνικό μήνυμα, αρμενίζοντας με το ιστιοπλοϊκό  σκάφος ΑΕΛΛΑ στο Θερμαϊκό κόλπο. Στις 12 Μαΐου, συμμετείχε στη δράση «Sail for Pink” που διοργάνωσε για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», με μότο «Διαδρομή Αγάπης, Πλεύση Ζωής». Η εκδήλωση συνέπεσε με τη γιορτή της μητέρας. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης ήταν ο ένας από τους δύο κυβερνήτες (skipper) του σκάφους και είχε ως πλήρωμα καταξιωμένες γυναίκες από το χώρο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.