Ανακαλύψτε την Ευεξία με τα πιο υγιεινά ροφήματα !!!

Διάφορα Ελλάδα Κυρίως θέματα Υγεία

Ανακαλύψτε την Ευεξία με τα πιο υγιεινά ροφήματα!!!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

Είναι το πιο υγιεινό ρόφημα που μπορεί κανείς να σκεφτεί να πιει!

Το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος και μειώνει τη χοληστερόλη. Mια επισκόπηση πολλών μελετών έδειξε ότι το πράσινο τσάι βοήθησε στην πρόληψη μιας σειράς θεμάτων που σχετίζονται με την καρδιά, από την υψηλή αρτηριακή πίεση έως τη συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Ότι είναι είναι καλό για την καρδιά είναι συνήθως καλό και για τον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται υγιή αιμοφόρα αγγεία. Σε μια ελβετική μελέτη, με μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου αποκάλυψαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν πράσινο τσάι είχαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στην περιοχή εργασίας της μνήμης στο μυαλό τους. Το πράσινο τσάι έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στον αποκλεισμό του σχηματισμού πλακών που συνδέονται με τη νόσο του Alzheimer.

Αντιγήρανση: Οι ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται στο σώμα είναι υπεύθυνες για την διάβρωση του οργανισμού με διάφορους τρόπους, ένα από αυτά είναι τα σημάδια γήρανσης και τα σχετικά συμπτώματα.
Τόνωση: Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για τη δημοτικότητα και την κατανάλωση όλων των ειδών τσαγιού από τους ανθρώπινους πολιτισμούς είναι το τονωτικό του αποτέλεσμα. Αυτό το αποτέλεσμα, και πάλι, οφείλεται στην Καφεΐνη και τις Τανίνες που υπάρχουν μέσα στα φύλλα τσαγιού.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Οι Κατεχίνες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι εμποδίζουν τα βακτηρίδια και τους ιούς να συνδέονται με κυτταρικά τοιχώματα για να τα μολύνουν.
Αντικαρκινικό: Εκτός από την πρόωρη γήρανση, οι ελεύθερες ρίζες είναι επίσης υπεύθυνες για την πρόκληση ορισμένων τύπων καρκίνου. Οι Κατεχίνες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι εξουδετερώνουν αυτές τις ελεύθερες ρίζες, αποτρέπουν το σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών όπως οι νιτροζαμίνες και μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου για άτομα που καταναλώνουν τακτικά πράσινο τσάι.
Μείωση της χοληστερίνης: Το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για τη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης σε κάποιο βαθμό, πιθανώς λόγω της αλκαλικότητάς του.
Καρδιακή και αρτηριακή υγεία: Ορισμένα συστατικά του πράσινου τσαγιού αποτρέπουν την πύκνωση του αίματος, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες αρτηριακής σκλήρυνσης, θρόμβωσης, καθώς και καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Αντιδιαβητικό: Εάν δεν λαμβάνεται με ζάχαρη, η αλκαλική φύση του πράσινου τσαγιού βοηθάει στη μείωση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές και στυπτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού εξασφαλίζουν καλή υγεία και καλύτερη λειτουργία του παγκρέατος.
Απώλεια βάρους: Το πιστεύετε ή όχι, αλλά το πράσινο τσάι βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος ενισχύοντας το ρυθμό του μεταβολισμού.
Αντοχή και αντοχή: Απλά φτιάξτε ένα φλιτζάνι ζεστό πράσινο τσάι μετά από έντονη άσκηση και μέσα σε λίγο χρόνο, θα είστε έτοιμοι για μερικά ακόμα σετ. Επιπλέον, αποκαθιστά αποτελεσματικά τον μυϊκό πόνο που οφείλεται στην υπερέκθεση των μυών.
Αποτοξίνωση: Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη θεραπεία για τον πονοκέφαλο και την κόπωση που προκαλείται από την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και την έλλειψη ύπνου.
Το πράσινο τσάι παρέχει γενικά αντιοξειδωτική προστασία, βοηθά στον έλεγχο του βάρους, τον μεταβολισμό, την καρδιά, και το κυκλοφορικό, λόγω των πολυφαινολών που περιέχει. Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν συνεχώς τις ευεργετικές δράσεις του πράσινου τσαγιού και στην υγεία, χάρη στην ιδιότητα των κατεχινών να δημιουργούν αντιοξειδωτική ασπίδα προστασίας έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, και σακχαρώδους διαβήτη.

ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΙ

Πολλοί άνθρωποι πίνουν μαύρο τσάι για εγρήγορση και ενέργεια. Υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία για να το αποδείξουν αυτό. Το μαύρο τσάι έχει αρκετή καφεΐνη όπως επίσης και λίγο από μια διεγερτική ουσία που ονομάζεται θεοφυλλίνη. Και οι δύο μπορούν να επιταχύνουν τον καρδιακό σας ρυθμό και να σας δώσουν αρκετή ενέργεια.

Καρδιακές παθήσεις: Η τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των δυσλειτουργιών της στεφανιαίας αρτηρίας σε πολλούς καρδιακούς ασθενείς. Επομένως, οι πότες μαύρου τσαγιού έχουν μειωμένο κίνδυνο να υποστούν πολλές καρδιαγγειακές παθήσεις.
Διάρροια: Το μαύρο τσάι έχει θεραπευτική επίδραση στις εντερικές διαταραχές λόγω της παρουσίας τανινών. Συνιστάται για όλους τους ασθενείς με διάρροια να πιουν απλό μαύρο τσάι, αργά για μέγιστα οφέλη.
Άσθμα: Το μαύρο τσάι είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τους ασθματικούς ασθενείς, διότι τους βοηθάει να αναπνέουν πιο εύκολα.
Πεπτικά προβλήματα: Το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε άφθονες τανίνες και άλλες φυτοχημικές ουσίες που έχουν θετική και χαλαρωτική επίδραση στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος. Αυτή η αντιφλεγμονώδης ιδιότητα του μαύρου τσαγιού είναι επίσης χρήσιμη για τη θεραπεία των πεπτικών διαταραχών.
Υψηλή χοληστερίνη: Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την American Heart Association στη Νέα Ορλεάνη, οι άνθρωποι που καταναλώνουν μαύρο τσάι μπορούν να μειώσουν τα κακά επίπεδα χοληστερόλης τους, τα οποία ευθύνονται για καρδιακά εγκεφαλικά επεισόδια και θανατηφόρες επιθέσεις. Έχει βρεθεί επίσης ότι οι άνθρωποι που πίνουν 3 έως 4 φλιτζάνια μαύρο τσάι κάθε μέρα είναι σε χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα από όσους καταναλώνουν ελάχιστες ποσότητες ή καθόλου τσάι καθόλου.
Καρκίνος του μαστού: Το τσάι είτε μαύρο είτε πράσινο, βοηθά τις γυναίκες στην πρόληψη της καρκινικής ανάπτυξης στους μαστούς, ιδιαίτερα στις γυναίκες που βρίσκονται στην προ-εμμηνοπαυσιακή φάση.

Είναι επίσης γεμάτο από υγιείς ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων σας από τη βλάβη του DNA.

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά του τσαγιού, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών και των κατεχινών, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου. Για παράδειγμα, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τακτικά μαύρο τσάι έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών από ό, τι οι γυναίκες που δεν πίνουν.

Το μαύρο τσάι διατηρεί επαρκή ποσότητα αντιοξειδωτικών, τα οποία θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της «ορμόνης του στρες» (κορτιζόλης), ενώ έχει μελετηθεί και η θετική του επίδραση σε όσους πάσχουν από Parkinson, καθώς και σε όσους θέλουν να την προλάβουν. Συμπληρώστε, τέλος, και τις μελέτες που του αποδίδουν θετικές επιδράσεις ενάντια στον καρκίνο, την χοληστερίνη, την αρθρίτιδα, την κακή στοματική υγιεινή και την παχυσαρκία.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΣΑΙ – ROOIBOS

Ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των Νοτιοαφρικανών εδώ και χρόνια, το Rooibos έχει βρεθεί σε μερικές έρευνες ότι έχει 50% περισσότερα αντιοξειδωτικά από αυτά που βρίσκονται στο πράσινο τσάι. Τα αντιοξειδωτικά είναι οι οργανικές ουσίες.(Οι οργανικές ουσίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς για τρεις κύριους λόγους:

(α) Αποτελούν βασικά δομικά συστατικά του σώματος

(β) Εξυπηρετούν ενεργειακές ανάγκες

(γ) Ασκούν έλεγχο σε όλες τις βιοχημικές διεργασίες.

Για να κάνουν τα πιο πάνω, οι οργανικές ουσίες διαθέτουν την κατάλληλη δομή η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη πολυπλοκότητα) που πιστεύεται ότι απομακρύνουν τις “ελεύθερες ρίζες”, που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να οδηγήσουν σε καρκίνο.
Υπέρταση: Το τσάι Rooibos είναι γνωστό ότι ανακουφίζει από το στρες, την νευρική ένταση και τις υπερτασικές συνθήκες
Υγεία των οστών: Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγγάνιο και φθοριούχα μέταλλα που βοηθούν στη διατήρηση της καλής δομής των οστών και των ισχυρότερων δοντιών.
Καρδιαγγειακή Υγεία: Η κερσετίνη, ένα άλλο ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο τσάι rooibos, έχει συνδεθεί με την πρόληψη μιας ευρείας ποικιλίας καρδιακών παθήσεων.
Υγεία για τα βρέφη: Το τσάι Rooibos μπορεί να είναι χρήσιμο για μικρά παιδιά που πάσχουν από κολικούς ή στομαχικές παθήσεις.
Διαβήτης: Η ασπαλαθίνη είναι ένα από τα σπάνια αντιοξειδωτικά και έχει πολλές μοναδικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία του σακχάρου στο αίμα, να βελτιώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, να βελτιώσει την απορρόφηση γλυκόζης από τους μύες και να ενισχύσει την έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας.
Καλό για το δέρμα: Η περιεκτικότητα του σε άλφα υδροξύ και ψευδάργυρο είναι πολύ καλή για το δέρμα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε λίγο σκόνη κόκκινου τσαγιού απευθείας στο δέρμα για να ανακουφίσετε την ακμή, τα σπυράκια, τα ηλιακά εγκαύματα ή τις σχετικές δερματικές παθήσεις.
Αντισπασμωδικές ιδιότητες: Το τσάι είναι πλούσιο σε αντισπασμωδικά μέσα, τα οποία μπορούν να διευκολύνουν τις κράμπες στο στομάχι και τους κοιλιακούς πόνους.
Αλλεργίες: Σε πολλά μέρη της Νότιας Αφρικής, το τσάι rooibos χρησιμοποιείται ως αποτελεσματικό ίαμα για τη θεραπεία αλλεργιών όπως έκζεμα, αλλεργική ρινίτιδα και αλλεργική βρογχίτιδα.
Πρόωρη γήρανση: Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο τσάι rooibos επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του ανθρώπου και ενισχύουν επίσης τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το κόκκινο τσάι (Rooibos) γενικά δεν περιέχει καθόλου καφεϊνη και προέρχεται από το φυτό Rooibos. Έχει χαμηλή συγκέντρωση σε τανίνες. Το κόκκινο τσάι τονώνει χωρίς να διεγείρει το νευρικό σύστημα, για αυτό είναι πολύ καλό ως αντικαταστάτης του καφέ. Έχει αντιαλλλεργικές, αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθά στην καταπολέμηση των αϋπνιών, της νευρικής έντασης και των πονοκεφάλων. Τέλος το κόκκινο τσάι είναι αποτοξινωτικό , βοηθά τον μεταβολισμό και το αδυνάτισμα, ενώ παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία. Και είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο.

ΛΕΥΚΟ ΤΣΑΙ

image.png
Τα οφέλη για την υγεία του λευκού τσαγιού περιλαμβάνουν μείωση του κινδύνου του καρκίνου, καρδιαγγειακής διαταραχής και βελτίωση της στοματικής υγείας. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας και υγιούς δέρματος. Προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδης ακτινοβολίας. Με τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες το άσπρο τσάι προστατεύει το σώμα από διάφορα βακτήρια που προκαλούν μόλυνση.

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Η παρουσία ελευθέρων ριζών στο σώμα είναι αυτό που οδηγεί στην βλάβη διαφορετικών οργάνων του. Το λευκό τσάι περιέχει πολυφαινόλες που βοηθούν στην εξουδετέρωση αυτών των ελεύθερων ριζών, καθιστώντας τους λιγότερο καταστροφικές για το σώμα.
Αντιγηραντικές ιδιότητες: Η αντιοξειδωτική του ιδιότητα μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης.
Υγιές και νεανικό δέρμα: Το λευκό τσάι βοηθά στη διατήρηση της υγιούς και νεανικής επιδερμίδας. Η χρήση αυτού του τσαγιού συνιστάται λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του που βοηθούν στη γρήγορη αποκατάσταση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη.
Στοματική υγεία: Η παρουσία πολυφαινολών, φλαβονοειδών και τανινών συμβάλλει στην αναστολή της ανάπτυξης διαφόρων βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν σχηματισμό πλακών.
Πρόληψη του καρκίνου:Όπως το πράσινο τσάι έτσι και το λευκό μπορεί να είναι ευεργετικό στην πρόληψη του καρκίνου, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα.
Καρδιαγγειακή διαταραχή: Τα φλαβονοειδή που βρίσκονται σε διάφορα τρόφιμα, όπως το λευκό τσάι, τα φρούτα και τα λαχανικά, σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής διαταραχής.
Αντιβακτηριακές ιδιότητες: Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα μας από τα βακτήρια και άλλα μικρόβια.
Κρυολόγημα: Το λευκό τσάι είναι ένα καλό φάρμακο για διάφορες κοινές ασθένειες. Η πρόσληψη λευκού τσαγιού παρέχει ανακούφιση σε όσους πάσχουν από γρίπη και κοινό κρυολόγημα.
Απώλεια βάρους: Μελέτες υποδηλώνουν ότι η πρόσληψη λευκού τσαγιού μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις παχυσαρκίας.

Αποτελεί το λιγότερο επεξεργασμένο τσάι με αποτέλεσμα να περιέχει τα υψηλότερα ποσοστά αντιοξειδωτικών ουσιών.

¨Οι πολυφαινόλες οι οποίες βρίσκονται φυσικά στα φυτά, τα προστατεύουν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και οι μικροβιακές μολύνσεις, ενισχύοντας έτσι τη φυσική τους άμυνα. Παράλληλα, όταν οι πολυφαινόλες εισέλθουν στον οργανισμό μας παρουσιάζουν ενεργό και ωφέλιμη βιολογική δράση.

Ανδρονίκη Πέτσου